Tupa täysi frettejä

sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Alkuvuodesta tutuksi tullut frettinelikko saapui taas pariksi kuukaudeksi hoitoon, ja sen myötä olohuonetta on järjestelty vähän uuteen uskoon. Kissanpyörä siirtyi toistaiseksi makuuhuoneeseen, jotta saatiin olohuoneeseen tila toiselle useamman neliön frettiaitaukselle. Ihan alkuun olin ajatellut, että olisin koittanut omia yhteen jo ennen hoitonäätien saapumista, mutta Navan tultua päätettiin hidastaa tahtia. Navalla on ollut tarpeeksi jännittävää tutustua Teklaan ja Juutakseen, joten päätin lykätä oman lauman yhdistämisyrityksiä syksymmäksi. Ajattelin kuitenkin tässä vaiheessa pohjustaa hommaa jo sen verran, että siirsin tulokasjengin metalliseen aitaukseen, ja siivosin pleksiaitauksen hoifreteille. Omat pääsevät sitten vähän paremmin haistelemaan ja ihmettelemään toisiaan, vaikkakin vielä aidan takaa, ja samalla estetään ettei Nutskun ja Manan tarvitse olla nokikkain. 

Olohuoneen kesäjärjestys

Nutsku pitämässä palopuheitaan

Sen verran reippaat "tapan tän hain vaikka kalterien läpi, kun en pääse muihinkaan käsiksi" -manööverit Nutsku kyllä taas veti tulokasjengin aitauksella, ettei tullut kauhean isoja haluja heittää niitä heti yhteen. Juutas tyytyi lähinnä ihmettelemään pehmohain vieressä, mikä Nutskua oikein risoo, kun käyttäytyy kuin psyko. Vaikka sen verran Nutskun nostattamat kierrokset kyllä vaikuttivat, että Juutaksen piti hätyyttää vähän Navaa kauemmas ja Nutsku itse meinasi vetää varuiksi Vappuakin kevyesti turpiin. Eli ehkä ihan hyväkin mennä nyt näin seuraavat pari kuukautta ennenkuin edes koittaa lykätä noita ilman aitoja mihinkään yhdessä. Josko siinä ajassa toisten naamat tulivat vähän tutummiksi ja hajut reviirillä ehtisivät sekoittua oikein kunnolla. Silti en edelläänkään pidätä hengitystä odotellessa, saadaanko noista ikinä yhtä laumaa.

Hoitofretti meltdown

Väsyneet matkaajat

Hoitojengillä olisi ollut heti kova tarve päästä tarkistamaan, vieläkö jääkaappi on paikoillaan ja Jussi yhtä höveli tarjoilujen suhteen kuin aiemmin. Oman jengin ollessa kuitenkin vielä irti, hoitofrettien aitaus pysyi kuitenkin kiinni. Ja koska vapaus ei koittanut, tapahtui se mikä yleensä vaihtoehtoisestio tapahtuu: kun oli juotu ja käyty veskissä, koko lauma lässähti pitkin pituuttaan ympäri aitausta. Että jos ei kerran ole villien aika, otetaan sitten päikkärit. Sen verran kovasti Jussi on kuitenkin Tulppaa täällä odotellut, että eiköhän se jääkaappi aukene hyvin nopeaan sitten, kun on vierailijoittein iltavillin aika.  

Juutas tykkää, kun pallopeti siirtyi heidän lukaaliin.


2 kommenttia:

  1. On noi hassun höppänöitä pötkylöitä ♥
    Ja mitä omiin tulee, niin onneksi teillä on kokemusta useammasta laumasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan meillä joo ollut kaksi laumaa jo viimeiset kolme vuotta, joten Justiinan kuoleman jälkeen uskalsi ottaa tietoisen riskin siitä, ettei välttämättä saada tulokkaita jengiin. Justiinan vielä eläessä sitä olisi pitänyt miettiä paljon tarkemmin, sillä vaikka tämä kolme jengiäkin menee näin väliaikaisena, jokainen uusi jengi tuo kuitenkin lisää liikkuvia osia arkeen, kun kaikki pitää ehtiä juoksuttaa ja virikkeistää. Toki asiaa nytkin helpottaa se, että lähes kaikki alkavat olla vähintään keski-ikäisiä, joten vaikka jengi myös hepuloi, ei elämä ole ihan samanlaista pyörremyrskyä kuin nuorten frettien kanssa.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI