Aarteita

maanantai 18. heinäkuuta 2022

Toinen syy siskon muuton ohella, miksi jännitin ehditäänkö saada minun auto huollosta ajoissa, oli että samaan päivään muuton kanssa oli sovittu muutamia noutoja. Onneksi minun auto sitten saatiin, vaikkakaan vikaa ei saatu vielä huollettua (pesoon tilattiin uusi moottori, joka asennetaan ensikuun alusta). Autolla on kuitenkin lupa ajaa, joten muuttoreissuun lähdettiin sillä. Hätätilanteessa olisi toki koitettu saada kaikki pakattua Jussin autoon, mutta se olisi voinut aiheuttaa muutaman harmaan hiuksen enemmän. 

Olin yhtä aikaa innoissani kaikista niistä aarteista, mitä olimme menossa hakemaan, sekä vähän haikeana. Moni viikonloppuna haetuista tavaroista oli sellaisia, mistä olin haaveillut pitkään tai jopa jo etsinyt jonkin aikaa, kuten CritterNation Double häkki, Peipodin munanmallinen peti ja maailman suloisin puinen tynnyripeti. Moni muistakin aarteista tulee varmasti helpottamaan arkea ison lauman kanssa, kuten hyvä setti samanlaisia pinoutuvia metallikuppeja, Fiskarssin erikoisakset ja erittäin nopea, nimenomaan eläinkäyttöön suunniteltu kuumemittari. Osa taas ratkaisi helposti ongelman, jota en ollut vielä ehtinyt ratkaista, kuten CritterNation Double häkin mukana tullut häkin päällys, jolla sain suojattua tapetin siinä nurkassa, missä meillä ei yleensä ole eläinaitausta. 

Valtaosa aarteista (pari lelua ehti jo kadota kuvasta)

Haikeus ei johdu niinkään tavaroista, kuin siitä, miksi ne olivat myynnissä. Siinä missä meidän frettilauma pieneni viime vuonna puoleen, useampikin tuttu harrastaja on menettänyt viime vuoden ja tämän vuoden aikana viimeisensä, ja osalla tämänhetkinen elämäntilanne tekee sen, ettei uusia vauhtinuudeleita ole ainakaan toistaiseksi tulossa. Niinpä muutamilla on vapautunut myyntiin ne kaikkein hienoimmat aarteet. Ne mitkä on valittu suurimmalla rakkaudella niille omille tyypeille ja mistä on pidetty kiinni kaikissa tavaroiden karsimisissa aina siihen asti, kun on päätetty luopua kaikista lopuistakin tavaroista. Ja niin innoissani kuin olenkin laittaessani noita käyttöön omilleni, en voi kieltää, ettenkö vielä mieluummin katselisi niitä vielä kuvista, jos se tarkoittaisi, että niissä pyörisivät ne tuttujen näädät joiden kuvia katsellessa olen osaan noista aarteistakin ihastunut. 

Eilen ehti jo aloitella jakoa, ja tulokasjengin aitauksessa oleva FerretNation single laajeni tuplaksi ja sai päällisen. Tynnyripeti pääsi ruokailutilaan pelihyllyn viereen. Pei podin peti tuli ensimmäisenä käyttöön hoitojengille. Uuden ötökkälelun äänikin alkoi käydä eilisillan aikana jo hyvin tutuksi tyyppien innostuttua siitä. Kanileluistakin ainakin toinen löytynee jo frettien yhteisjemmasta sohvan alta, minne kaikki kolme laumaa kantaa vuorollaan aarteitaan. Fretin muotoisen tyynyn Jussi taas varasi heti takkahuoneen sohvalle.  

CritterNation Double päällisen kera

Jotkut pisimpään blogiani seuranneista saattavat vielä muistaa yhden aiemmista blogeistani, Tavarahamsterin elämäntaparemontin, sekä tämän blogin varhaiset tavara-aiheiset postaukset. Tämän postauksen jälkeen on varmaan turha edes mainita, että eläintavaroiden osalta ollaan edelleen lähes niin kaukana minimalismista kuin mahdollista, vaikka käyttämättä jääneitä tuleekin välillä karsittua pois. Myöskin meidän lautapelikokoelma on aika rönsyilevä, ja keittiöstäkin löytyy nykyään riittävästi astiastoa keskikokoisiin sukujuhliin ensimmäisen täällä vietetyn joulun jäljiltä. Mutta vaatteet sentään mahtuvat edelleen pariin lipaston laatikkoon, ja kirjatkin pariin Kallaxin lokeroon (ja niistäkin yli puolet on vähemmän yllättäen eläimiin liittymiä). Silti kukaan meidän viime muutossa ollut ei halua tulla muuttamaan meitä ainakaan seuraavaan pariin vuosikymmeneen, eikä kukaan todennut meidän muutossa, että tämähän meni yllättävän nopeasti ja kivuttomasti (siskon muutossa varmaan yli kaksi kolmasosaa tavaroista oli saatu siirrettyä ensimmäisen vajaan parin tunnin aikana). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI