Mikä se päärynäeläin on?

lauantai 9. heinäkuuta 2022

Nykyinen blogini sai kesäkuussa 2014 nimen Päärynäeläin ja Muita kertomuksia, ja se muuttui nykyiseen muotoonsa Päärynäeläin ja Makkaraminionit kesällä 2015. Nimi ei ollut alunperinkään sellainen, että se olisi auennut heti kaikille, mutta se on muuttunut varmasti vielä kryptisemmäksi uusille lukijoille The Päärynäeläimen poistuttua keskuudestamme viime vuoden maaliskuussa. Päärynäeläin oli siis yksi Mihail-haisunäädän monista lempinimistä, jonka se sai päärynänmallisesta vartalostaan. Miikkiksellä kun oli hyvin pieni pää ja hyvin pörheä peppu. Nimimuutos taas tuli ajankohtaiseksi, kun laumaamme liittyi 2015 kaksi frettineitiä, Snurre ja Esteri, ja blogi alkoi keskittyä aiempaa tiiviimmin eläinjuttujen ympärille. Ihan blogin alkuaikoina itselläni kun oli tarve irroitella vähän, ja kirjoitella välistä myös muista aiheista yhdistettyäni aiemmat blogini yhdeksi. 

The Päärynäeläin eli Mihail

Vuosien saatossa lauma on muuttanut muotoaan monesti ja aina välillä sitä on miettinyt, pitäisi blogi nimetä uudelleen vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta. Eihän blogin nykyinen nimi sisällä edes kissoja, saati sitten tätä sekalaisempaa seurakuntaa. Kuitenkin kun blogi on kulkenut samalla nimellä jo niin kauan, yli seitsemän vuotta, muutos tuntuisi kauhean isolta. Etenkin kun instatilini on nimetty myös blogin mukaan Päärynäeläimeksi. Sen myötä on jotenkin kauhean vaikea edes ajatella, mikä blogi olisi, jos ei päärynäeläin. 

Etenkin kun nimi on tarttunut ja se on se millä moni minut ja eläinjuttuni tuntee. Sitä tulikin jo yhdelle instatutulle naureskeltua, että ehkä nimi on vahingossa osuva itsellenikin, että kyllä sen voi näin päälle kolmikymppisenä myöntää, että taitaapi tuo omakin peppu olla aika paljon päätä leveämpi. Eli ehkä Päärynäeläin olen nykyään minä itse.

Mutta miten te lukijat asian koette, onko nimi yhä toimiva, vai kaipaisiko se ajanmukaistusta? Ja jos jälkimmäinen, nimiehdotuksia saa toki heittää. Eihän sitä ikinä tiedä, vaikka siihenkin joskus innostuisi.

7 kommenttia:

  1. Tämä on hyvä nimi, mitä sitä vaihtamaan kun tämä on kaikille tuttu (jotka seuraavat).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vaihtoehto on saanut aika paljon kannatusta, eli eiköhän Miikkis saa elää blogin nimessä, ja jos joskus tuntuu, että nimi herättää kauheasti kysymyksiä, tekee vaikka taustatarinasta oman sivunsa, niin että kaikki uudetkin saavat tutustua alkuperäiseen Päärynäeläimeen <3

      Poista
  2. Älä vaihda, tämä on ihana ja ainoa. ja jää mieleen ja tietää heti jos jossain toisessa blogissa viitataan että kenestä ja mistä laumasta on kyse.
    Harvemmin tulee kommentoitua, mutta ihana seurata blogiasi ja kaikkia eläimiä, joista suurin osa on uusia tuttavuuksia.Ja minusta on kiva myös seurata paneutumistasi eläimiin ja niiden hoitoon. Myös ne surullisemmat asiat tulee luettua ja silloin monesti on tullut mieleen että pitäisi edes virtuaalihalit laittaa.
    Ja opiskeluasi koskevat jutut on myös mielenkiintoista luettavaa.
    ihailen myös haluasi auttaa kun joku tarvii tilapäistä tai uutta kotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja ihana kuulla välillä myös hiljaisempien seuraajien mietteitä <3 Huomenna saadaankin taas kesävieraita, kun meillä alkuvuodesta hoidossa ollut frettinelikko saapuu pariksi kuukaudeksi remonttievakkoon.

      Poista
  3. Nimi on just passeli tälle blogille ♥ Tuttu, tunnettu ja hauska "sanaleikki". Kyllähän päärynäeläin päärynää muistuttikin. Ei vaihtoon, sanoo tämä tassukansa

    VastaaPoista
  4. Just hyvä näin :). Kaikki tuntee sut ja teidät näin, ja onham tämä ihana muisto myös Miikkikselle ❤️

    VastaaPoista
  5. Samaa mieltä: pidä vaan Piärynäelläin!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI