Laumautuminen etenee

sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Navan tultua päätin lykätä koko lauman yhdistämisyrityksiä myöhempään, ja keskittyä ensin saamaan Navan Juutaksen ja Teklan laumaan ja sitten ensikuussa Hattaran Mitellan, Nutellan, Mallun ja Vapun laumaan. Nava on kuitenkin ehtinyt elää veljensä kuoleman jälkeen useita vuosia ainoana frettinä, joten en halua stressata sitä liian monilla muutoksilla kerralla - jonka lisäksi olen edelleen epäileväinen sen suhteen, että Nutella tulee tuskin hyväksymään Teklaa. Eli lopputuloksena on kuitenkin todennäköisesti kaksi laumaa, joten en näe kauheaa kiirettä sillä, että koitetaan saataisiinko kaikki kuitenkin pelaamaan yhtenä laumana. 

Nava ensimmäisenä iltana meillä

Tullessaan Nava jännitti melko paljon Juutasta ja Teklaa. Juutas olisi ollut erittäin kiinnostunut tutustumaan Navaan. Tekla taas oli heti tukistamassa Navaa niskasta ja kertomassa, kuka tätä laumaa johtaa. Kuitenkaan Teklankaan pomottaminen ei mennyt sen pidemmälle, eikä ensikohtaamisella lennellyt eritteet, tullut haavoja eivätkä hännätkään olleet pulloharjoina kuin hetkittäin. Niiden perusteella päättelin, että Navan laumaan saamiselle olisi ihan hyvät mahdollisuudet. Päätin kuitenkin siivota koko frettihuoneen perusteellisesti ja siirtää uuden jengin alkuun sinne, jotta jengillä olisi tilaa myös väistää toisiaan. Samalla huoneeseen lisättiin alkuun useampi vesi- ja ruokakuppi, ettei kukaan voisi omia kaikkia itselleen. Kuitenkin jo ensimmäisenä iltana kaikki kolme olivat samalla kupilla syömässä.

Nyt Nava on ollut meillä 2,5 viikkoa, ja aina välillä on ollut pientä pyörittelyä ja piippailua. Ne tilanteet ovat kuitenkin päättyneet siihen, että Nava on pakittanut tilanteesta pois, ja Tekla ja Juutas ovat jättäneet tilanteet siihen, joten en ole kokenut tarvetta erottaa laumaa ensikohtaamisen jälkeen. Etenkin kun Navakin selvästi haki alusta asti välillä kontaktia muihin, vaikka alkuun jännitys veikin sitten helposti vallan, ja liian lähelle tultuaan se päätyikin pakittamaan kähisten pois, kun liika läheisyys alkoikin ahdistaa. Kuitenkin jo ensimmäisellä viikolla se saattoi hakeutua joskus nukkumaan vajaan metrin päästä muista. Pyörittelyistäkään ei ole jäänyt muita näkyviä jälkiä kuin yksi rupi ensimmäisellä viikolla. 

Seuroissa, mutta sopivalla turvavälillä

Viikko sitten päätin vaihtaa taas laumojen paikkoja, ja tulokasjengi siirtyi olkkarin aitaukseen. Osasyynä muuttoon oli, että Nava oli jo tullessaan melko hoikka ja syönyt aiemmin pääosin nappuloita, joten halusin pystyä varmistumaan paremmin siitä, että poika syö riittävästi. Toiveena kun toki on, että saataisiin koko lauma raa'alle, mutta koska Navan elämään tuli nyt samalla niin monia muita muuttujia, en halunnut tehdä ruokintamuutosta lennosta. Niinpä Navalla on ollut alkuun koko ajan pääsy nappuloille, vaikka laumalle on tarjottu päivittäin myös raakaa. Nava on kuitenkin alusta asti kiinnostunut myös raakaruuista. Alkuun eniten jo entuudestaan tutuista lemppareista, kuten broilerinsydämistä. Mutta pienen ihmettelyn jälkeen myös kanankaulat, tiput ja muut alkoivat kelvata, joten nyt nappuloita on ollut tarjolla satunnaisemmin. 

Olkkariaitaus on myös pakottanut tyypit olemaan lähempänä toisiaan silloin, kun ei ole tulokasjengin jaloitteluvuoro. Sen myötä Juutas alkoi heti ehdotella, eikö Nava voisi jakaa sen kanssa joitain isojen poikien petejä, kun niihin mahtuisi hyvin parikin jätkää vierekkäin. Alkuun Nava lähti aina heti pois, kun Juutas hivuttautui viereen. Kuitenkin pikkuhiljaa poistumisen vauhti hiljeni, ja Nava alkoi jäädä hetkeksi ihmettelemään, miksi Juutas tunkee siihen samaan. Ja ihan viime päivinä pojat ovat löytyneet jo useamman kerran vierekkäin nukkumasta. Samaan aikaan Teklakin on lähes lopettanut komentelunsa. Vaikka Tekla ei vaikuta erityisen kiinnostuneelta ottamaan lähempää kontaktia Navaan, hänkin mahtuu ongelmitta samalle namituubille ja ruokakupille Navan kanssa.

Tällähetkellä näyttää siis erittäin lupaavalta sen suhteen, että Nava saattaa saada Juutaksesta uuden veljen itselleen. Ja Juutaskin vaikuttaa ilahtuneelta siitä, että sillä on kerrankin myös samankokoista ja enemmän samantahtista seuraa Juutaksen elettyä koko ikänsä kahden hyvin vahvan naisen tassun alla. Ei sillä, etteikö Juutas rakastaisi myös Teklaa ihan valtavasti, ja nukkuisi ja leikkisi yhä mieluiten Teklan kanssa.   

Meidän pojat <3 Yhteisnukkumisista samassa pedissä en ole onnistunut vielä nappaamaan kuvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI