torstai 14. heinäkuuta 2016

Vuoroin vieraissa

Kun Miikkis oli vielä reilu vuosi sitten ainoana, minua hieman jännitti kasvattaa laumaa. Yksi otus
kun oli niin helppo ottaa mukaan kaikkialle, mihin lemmikin mukaanottaminen on yleensä mielekästä. Yhtä otusta kun pystyy taluttamaan hyvin itse, ja se on helpommin hallittavissa. Kolmekin kun pystyy vielä kantamaan samassa boksissa, mutta esimerkiksi kolmen lenkkeilyttäminen ei onnistu yhtäaikaa, ei vaikka olisimme Jussin kanssa molemmat liikkeellä. Kolmea ei myöskään yhtä helposti kuskaa yhtäaikaa ilman boksia, elleivät ne satu olemaan sylituulella (mitä Snurre ei yleensä ole).

Reilussa vuodessa sitä on kuitenkin huomannut, ettei asiasta ole juuri ongelmaa, ellei siitä tee sellaista. Reissuissa koko lauma matkaa luonnollisesti mukana, ellei reissun luonne edellytä jonkun hoitoon laittamista (esimerkiksi frettinäyttelyihin Miikkistä ei voi aina ottaa mukaan). Arjessa sen sijaan mennään vuoroperiaatteella - joskin etusija on usein hereillä olevilla. Mikäli jokin nääpistä tulee mukaan eteiseen ja määränpää on nääppäystävällinen, saa nääppä usein valjaansa, oli kyse sitten roskapussin viemisestä tai eläinkauppareissusta. Etenkin fretit kun innostuvat yleensä kaikesta uudesta, ja se tuo niille vaihtelua arkeen. Miikkistä saa taas enempi houkutella, etenkin jos lähtöaika ei sijoitu myöhäisiltaan.

Tänään käytiin frettien kanssa Lemmikkiaseman muuttomyynnissä. Tarkoitus oli lähteä ilman nääppiä, mutta kun ensin Snurre tuli eteiseen pyörimään, ja Esteri heräsi juuri kun oltiin lähdössä Snurren kanssa, lähtivät lopulta molemmat tytöt mukaan. Meidän lähin eläinkauppa on nyt muuttamassa hieman kauemmaksi, ja ennen muuttoa osa muutoin muutettavista tavaroista myydään tarjoushintaan pois. Itse olisi ehkä toivonut eniten jotain superhalpaa kiipeilypuuta tytöille, mutta kissa-/pieneläinpuolella ei ollut vielä kauheasti tarjouksia. Ostokset jäivät sitten nameihin (kokolihalihanameja 0,50€/pss) ja kesäfrettihuoneeseen tulevaan kissanhiekkalapioon, Mutta tutkittiin toki tyttöjen kanssa muukin valikoima, jos sitä eksyisi liikkeelle uudestaan vielä lähempänä muuttoa. Tytöt saivat myös paljon huomiota (ja nameja) henkilökunnalta, kun ovat koiriin nähden vähän harvemmin nähtyjä vieraita. 


Kotiin palattua jatkettiin sitten leivontahommilla, ja laitettiin Snurren kanssa pitsapohja kohoamaan Esterin vahtiessa touhua lattiatasosta käsin. Snurre vahti etenkin jauhohommat hyvin tarkkaan, kunnes sen oli pakko mennä kauemmas aivastelemaan työnnettyään kuononsa jauhoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti