lauantai 9. heinäkuuta 2016

Matelijamuuttohommia

Lähtötilanne
Tänään ohjelmassa ollut frettien ulkomiitti peruuntui vähäisen osanottajamäärän vuoksi, joten
päädyimme järjestelemään terraarioita poikaystävän asunnolla. Vietnamilaisen nokkakäärmeen Sauronin uusi terraario kun on odottanut jo jonkin aikaa, että ehtisimme hakemaan tason päälle vanerilevyn, jotta sen päälle on mahdollista sovittaa isompi asumus. Ja samalla kun vanhat terraariot purettiin tasolta, madagaskarin päivägekko Ötökkä sai terraansa perusteellisen siivouksen ja sen järjestystä vaihdettiin hieman siivousystävällisemmäksi. Ötökkää kun ei ole yhtä helppoa ottaa pois terraariosta siivouksen ajaksi mitä käärmeitä. Sauronin vanha terraario siirtyi pesun kautta odottamaan, että sinne saadaan haettua lisää kasveja ja oksia, jonka jälkeen siitä päivitetään isompi asumus valkohuulikyy Narakalle.

Hommaan hupeni äkkiä tunti jos toinenkin, joten mukaan haettiin myös apunäädät. Ne eivät välttämättä juurikaan nopeuta työskentelyä, mutta ainakin ne rakastavat sitä - Miikkistä lukuunottamatta. Snurresta ja Esteristä kun on aivan ihanaa kaivella tyhjennettävissä terraarioissa, koettaa kaataa vesikuppeja ja tutkia kaikki tyhjenevät pakkaukset ja täyttyvät roskapussit. Siinä tyttöjen touhuilua seuratessa ei tarvitse itse harmitella, että ei ehdi leikittää tyttöjä, kun niillä on virikettä yllin kyllin.

Ötökkä ja Sauron eivät sen sijaan olleet ihan yhtä otettuja asumustensa mylläyksestä. Ötökkää pystyi sentään lepyttelemään ruualla, ja pikku ahmatti saikin terraan palattuaan pari sirkkaa, matoja ja hunajajellyä. Sauron sen sijaan vetäytyi korkkikaarnaansa tutkittuaan ensin läpi uuden asumuksensa.


Sauronin uusi terraario

Levyviritys tason päällä

Ötökän uusi järjestys

2 kommenttia:

 1. Onpas kyllä mielenkiintoisia kavereita sulla. Oon joskus aikasemmin törmännyt sun blogiin muuten :D. Fretit voisi olla kyllä tulevaisuudessa mullakin lemmikkinä:).
  Huomasin muuten että mulla oli koodit väärin tuolla mun blogissa ja nyt siis oot lukijana mun testi blogissa, että kannattaa käydä liittymässä "uudestaan" lukijaksi jos haluat oikee blogia seurata x).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pitää rotista, niin freteissä on kyllä yllättävän paljon samaa - plussana pidempi elinikä ja että niitä on helpompi pitää jatkuvasti vapaana :) Mutta molemmat ovat samaan tapaan älykkäitä, uteliaita, sosiaalisia, ketteriä ja omasta mielestään isoimpia petoja mitä maa päällään kantaa. Tänään taas tuli huomattua, kun isän koira oli meillä käymässä, että fretit vain kävivät portille koiran eteen makoilemaan, ja koira oli ihan häkellyksissä, että mitä nuo ovat ja mitä niiden kanssa pitäisi tehdä.

   Ja onnistuin sit lukijaksi liittyessä sähläämään jotain mobiilisti xD Pitää käydä nyt uudestaan koittamassa, kun on kunnolla koneella.

   Poista