sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Tuotetestissä OverZoo Urine Free Cat

Meille saapui kuukausi sitten Faunattaresta testattavaksi kaksi OverZoo-sarjan tuotetta, Urine Free cat -siivoussuihke sekä Omega Vit -ravintolisä. Koska ravintolisälle haluaa antaa enemmän testiaikaa, arvio tulee ensimmäisenä siivoussuihkeesta.

OverZoo Urine Free cat -siivoussuihke on suunniteltu orgaanisten tahrojen puhdistamiseen.
Virtsatahrojen ohella sen luvataan tehoavan hyvin myös veri-, uloste-, oksennus-, ruoho- ja muihin orgaanista alkuperää oleviin tahroihin. Meillä tuote pääsi testiin erityisesti virtsatahroihin, frettien hutikakkoihin sekä ruokaeläimistä tulleisiin tahroihin (eli esimerkiksi vaatehuoneen lattialle levitetyn rotan suoliston putsaamiseen laminaatista). Testiaika ajoittui hyvin kesään, jolloin kaikki orgaaniset tahrat haisevat vielä normaaliakin voimakkaammilta.

OverZoo-sarja oli itselle ennestään vieras, eli odotuksia tuotteen suhteen ei juuri ollut. Aiemmin meillä on puhdistettu eläinten sotkuja etikalla ja Zooplussalta hankitulla siivoussuihkeella. Etenkin jälkimmäisellä, sillä Jussi on meistä siivousasioissa neuroottisempi, ja hänestä kaupallinen valmiste on tuntunut käytössä tehokkaammalta.

Aiemmin käytettyyn suihkeeseen nähden Urine Free cat -tuoksuu voimakkaammalta. Tuoksu on kuitenkin omasta mielestäni raikas, eikä se jää pitkäksi aikaa. Urine Free Cat -myös hävittää hyvin sekä virtsan ja ulosteen, että mädän lihan hajua. Raikas tuoksu tekee tuotteesta mielestäni mukavan käyttää, vaikka jotain raatojemmoja siivottaessa sitä nyt lähtökohtaisesti koettaakin olla haistamatta yhtään mitään.

Tuote on kompaktin kokoisena kätevä ottaa myös nääppien hoitolaukkuun mukaan. Pullon pienehköstä (250ml) koosta huolimatta tuote on osoittautunut myös yllättävän riittoisaksi, vaikka meillä tuote on varmasti aktiivisemmassa käytössä mitä kissatalouksissa joihin tuote on ensisijaisesti suunniteltu. Aktiivikäytössä tuotteen suutinmekanismi jättää kuitenkin hieman toivomisen varaa: tässä se on samantyylinen mitä kosmetiikkapakkauksissa ja haavanpuhdistusaineessa liipasimellisissa suihkepulloissa käytettävän sijaan. Tämä toki osaltaan auttaa pitämään pullon kompaktina, mutta usein toistuvassa siivouksessa suihkepullomallinen liipasin olisi nopeampikäyttöinen.

Toisen pienen miinuksen tuote saa hinnasta: 250 millilitran pullo maksaa 16,90€, eli litrahinta on selkeästi korkeampi mitä verrokilla (500ml/6,99€). Urine Free cat -poisti kuitenkin mielestäni tehokkaammin hajuja, eli etenkin satunnaiseen käyttöön se on mielestäni korkeammasta hinnastaan huolimatta kannattava ostos, vaikka halvempi verrokkikin toimii hyvin sellaiseen perussiivoiluun, kuten vessalaatikoiden pesuun.

Omalla kohdalla jään vielä arpomaan, löytääkö tämä meillä tiensä vakituiseen varustukseen, palaanko tämän loputtua verrokkiin, vai koitanko etsiä hinnan ja tehon puolesta sopivaa kompromissia näiden väliltä. Testiksi saatu pullo ei tosin osoita vielä juurikaan hupenemisen merkkejä, eli voi olla, että tuote tulee vielä riittoisuudellaan tasaamaan hintaeroa.

Kokonaisuutena Urine Free cat -oli mielestäni sen verran positiivinen tuttavuus, että se onnistui herättämään kiinnostukseni tutustua myös muihin OverZoo -sarjan tuotteisiin omakustanteisesti. Muutaman niistä kohdalla odotankin jo mielenkiinnolla, että Kasperi ja Henna saavat omat arvostelunsa tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti