sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Rauhallinen kotilauantai. Unohda konsepti monieläintaloudessa.

Minun piti kirjoittaa postaus Esterin eilisestä hammaslääkäristä. Kertoa kuinka kaikki meni hyvin: kuinka tytöltä poistettiin kaksi poskihammasta, mutta se on nyt jo oma itsensä. Ja kerron sen yhä: Esteri on kunnossa ja oma itsensä, vaikka joutuukin vielä uudestaan hammaslääkärille kulmahampaan poistoon.

Harkitsin myös erillistä postausta meille hoitoon tulleista hämähäkeistä. Ne tulivat samasta paikkaa kuin leoskit, ja ovat meillä ainakin seuraavat pari viikkoa.

En ole myöskään vielä ehtinyt postata perjantaina saapuneesta Zoopluspaketista.

Ne kaikki vähän jäivät, kun meille taitaa nyt sittenkin tulla pentu. Ihan eri värinen ja eri tavalla kuin alkuun piti, mutta pentu kuitenkin.

Viikko sitten Frettiliiton facebookryhmään tuli ilmoitus tyttöpennusta, ja leikin jo hieman ajatuksella, että laittaisin viestiä. Päätin kuitenkin jättää väliin, kun pennusta oli monia kiinnostuneita, ja se oli pastelli. Tänään samasta pennusta tuli kuitenkin uusi ilmoitus. Pieni tyttöpentu oli taas kotia vailla, ja meillä oli edelleen pennun paikka vapaa. Olkootkin että meille piti tulla tumma pentu. Ja että meille piti tulla pentu viralliselta kasvattajalta niin että sillä on sirut, sukutiedot ja kaikki valmiiksi kunnossa.

Mutta se taitaisi silti olla tulossa meille. Tämä päivä on mennyt sitten puhelimessa ja mesessä, kun olen keikkunut innostuksen ja varovaisuuden välillä selvittäen, miksi pennun kohdalla oli maininta, ettei se sovi ensimmäiseksi fretiksi. Ja että voisiko se silti sopia meille. Soitin jopa keskellä yötä siskolleni ihan vain kertoakseni, että meille tulee ehkä vauva.

Nyt sitten jännätään miten tässä käy. Mutta voi olla, että viikon päästä meillä on kolmas fretti.

 

4 kommenttia:

 1. Voi että, ihanaa jos teille nyt sitten kuitenkin tulisi pentu! Pidetään peukut pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä nyt aika vahvasti siltä näyttää, että pentu meille tulee. On kyllä kodinvaihtaja ja hieman haasteellisempi tapaus, että sen kanssa tulee varmaan riittämään tekemistä ennenkuin siitä sylinäätä saadaan :)

   Poista
 2. Hei! Todella ihana huomata, että kyseinen yksilö päätyy kokeneeseen kotiin. Pahinta olisi kiertolaiselämä osaamattomissa käsissä. Uskon että pärjäätte hänen kanssaan vallan mainiosti. Vaikka aluksi varmasti tekeekin tiukkaa.

  Itse olen saanut todistaa erään frettejä entuudestaan tuntemattoman ihmisen, saavan kodinvaihtaja näädästä, joka oli todella pelokas ja puri todella rajusti, erittäin ihanan ja täysin käsiteltävän näätyläisen. Siihen meni monta kuukautta, mutta sitkeys ja rakkaus eläintä kohtaan palkittiin. Vaikka tapaus oli jo melkein legendaksi muodostunut "ei mikään näätä, ei keneltäkään, ei kellekään". Ei siis papereita, ei mitään etukäteistietoja. Ihmiselle, jolla ei käytännössä käsitystä perushoidosta tai mistään muustakaan. Vaan niinpä otti selvää ja hoito homman kotiin. Nyt on kaksi tyttö nääppää onnellisena heillä :) Joten eiköhän teidän mahdollisuudet ole suuret, kun tietoa ja kokemusta on jo valmiiksi!

  Tsemppiä uuteen arkeen ja onnea perheen lisäyksestä, sitten kun hän vain saapuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itselläkin on vahva luotto siihen, että Mitellasta tulee vielä hieno näätä - vaikka se vaatisi alkuun tavallista enemmän työtä.

   Poista