keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Nääppälän aakkoset

Nääppäversio lifestyleblogeissakin nähdyistä aakkosista. Itse en tosin juurikaan lifestyleblogeja lue, niin voin suoraan myöntää napanneeni idean Rottikselta Supernova-blogista.A - Ahne. Kuvaa etenkin meidän karvapäärynää Miikkistä. Snurre on adhd-apina.
B - Banaani. Yksi Miikkiksen herkuista, jonka antamista dieetin aikana ikävästi rajoitetaan.
C - Capital! - yksi frettinäyttelyistä, joka jää meiltä väliin tänäkin vuonna. Sen sijaan meidät bongaa Pet-näyttelystä, KesäPiknikistä sekä Finnish Ferret Festivalista.
D - Disney-linna. Yksi tyttöjen lemppari kiipeily- ja nukkumapaikka kotona.
E - Etsintä. Etenkin Miikkistä saa aktivoitua piilottamalla sille nameja.
F - Fretti, eli näätäeläimiin kuuluva kleptomaani, joka on onnistunut varastamaan minunkin sydämeni.
G - Geokätkö. Rakkaan ystävän harrastuksesta johtuen myös nääpät ovat päässeet välillä geokätköilemään.
H - Haju. Jotain mitä me nääppien kanssa pelkäsimme, mutta joka ei kyllä arjessa tunnu yhtään niin voimakkaana mitä kuvittelimme. Ei frettien ominaishajun muodossa eikä Miikkiksen spreijailujen jälkimaininkeina.
I - Imuri. Ahkerassa käytössä etenkin karvanvaihtoaikaan, vaikkei Miikkis siitä tykkää.
J - Juoksupyrähdykset. Yleensä nämä ovat enemmän likkojen juttu, mutta kyllä Miikkiskin joskus intoutuu. Etenkin silloin, jos se on nukkumassa näkösällä, ja ovikello soi.
K - Koirat. Jotain mikä Miikkis pelkää ja mikä on tytöille aika neutraali. Miikkiksen kanssa lenkkeilessä poika otetaankin yleensä syliin ja vaihdetaan suuntaa silloin kun vastaan tulee koira.
L - Lohitahna. Snurren ehdoton lempiherkku, johon tyttö on suorastaan addiktoitunut.
M - Mielenosoitus. Lentävä peppu, tömistelyt ja kaatuvat roskikset. Mikäli iltapala myöhästyy, siitä huomautetaan takuulla.
N - nääppä, hellittelymuoto näädästä - ja meillä sikälikin enemmän käytössä, kun haisunäätä ei ole nimestään huolimatta oikeasti näätäeläin toisin kuin fretit. Se ei silti estä meitä pitämästä näätäpäiviä ;)
O - Ovi. Ilkeä keksintö, joka rajoittaa frettien osallistumista kodin askareisiin. Yksiössä etenkin kaikkeen kylpyhuoneessaa tapahtuvaan.
P - Peti. Muotoa ja sijaintia tärkeämpää on se, että niitä on monenmuotoisia ja kaikkialla, jotta koskaan ei ole liian pitkä matka päikkäreille.
Q - Q-Park, EasyPark, moottoriteiden taukopaikat... Jussin mukaan hänen autonkäyttönsä on kasvanut ekspotentiaalisesti näätäpäivien, miittien, näyttelyiden yms. myötä.
R - Raksut. Snurren lempiruoka heti lohitahnan jälkeen, vaikka neiti jo suostuukin syömään myös lihaa.
S - Siivoussuihke. Orgaanisiin tahroihin suunniteltu siivoussuihke kulkee itsellä mukana käytännössä aina kuin nääpätkin.
T - Tauriini. Aminohappo, jota sekä frettien että haisunäädän tarvitsee saada ravinnostaan.
U - Uni. Nääpät nukkuvat paljon, ja etenkin fretit voivat nukkua ihan missä vain ja missä asennossa vain. Kunhan kyseessä ei ole Snurre ja ilkeästi suljettu kantokoppa.
V - Vinkulelut. Miikkis ei tykkää äänestä yhtään, mutta tytöt juoksevat kilvan paikalle, kun vinkua painaa.
W - Wilma. Frettipuolella mukava turkulainen kanssaharrastaja. Haisunäätäpuolella Miikkiksen siskontyttö, jota eno-Mihail ei niin kovin rakasta.
X - X-tra sipsipussit. Tai karkkipussit. Tai ylipäätään ihan minkä tahansa merkkiset mitkä tahansa rapisevat pussit tyhjinä tai täysinä - ne kuuluvat Snurrelle. Että Snurre voi kantaa niitä pitkin asuntoa, jemmata niitä pesiin ja järjestellä niitä.
Y - Yhteisöllisyys. Nääppien kautta on päässyt tutustumaan lukuisiin ihaniin ihmisiin ympäri Suomea.
Z - Zoonoosi. Vaikka valtaosa taudeista on lajispesifejä, esimerkiksi ihmisillä tavattava influenssa voi tarttua myös fretteihin.
Å - Åbo, eli Turku. Meidän lauman tukikohta.
Ä - Äänimaailma. Meidän lauma on kokonaisuudessaan varsin hiljainen, mutta Miikkis tömistelee välillä tassuja ja tytöt innostuvat välillä leikkiessä putputtamaan. Joskus lauma myös sähähtelee toisilleen, jos joku tulee vaikka hakemaan leikkiin kesken unien tai astuu vahingossa hännän päälle.
Ö - Ötökät. Miikkiksen iltalenkkien lisäproteiinilähde.


2 kommenttia:

  1. Jeeee, tämä oli kiva, hauska ja informatiivinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli hauska myös tehdä, vaikka osa kirjaimista osoittautuikin yllättävän haastaviksi :P

      Poista