sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Toinen adventti

Istun koneella ja arvon, riittäisikö minulla jaksamista osallistua Zooplussan pahvilinna-kilpailuun. Minun oli tarkoitus pyhittää osa viikonlopusta linnatalkoisiin, mutta nyt on jo sunnuntai, eikä linna ole vielä alkutekijöissäänkään - ellei lasketa sitä, että olen kerännyt autotalliin hyviä pahvilaatikoita. Kisassa olisi mahdollisuus voittaa muunmuassa uuden uutukainen kiipeilypuu, eikä niitä toki ole monikissa (ja -näätä) taloudessa ikinä liikaa. Ja onhan askarteleminen kivaakin. Asiaan ryhtymistä puoltaa toki sekin, että tuli voittoa tai ei, linna itsessäänkin olisi oivallinen virike tyypeille, ja uusia virikkeitä tyypeillä ei ole todellakaan ollut liikaa viime viikkoina. Ellei sitten lasketa sitä, että Jussi meni järjestämään tietokonepöydän uusiksi eilen, missä on riittänyt kissoille ihmeteltävää. Kissajengi kun hengaa yleensä aika ahkerasti konetouhuissa mukana. Toki kissoille ja freteille "linnaksi" riittäisi aivan mainiosti sekin, että kantaisi laatikot sisään ja leikkaisi niihin muutamia reikiä.

Mitella-muru

Yksi laatikoista on oikein isokin, kun meille tuli taas pari viikkoa sitten uusi pakastin. Enhän mie pakastinaddiktina voinut vastustaa, kun uusi pakastetuotteiden verkkoportaali PakastaMua lupasi sadalle ensimmäiselle kolmen pitsaboksin tilaajalle pienen arkkupakastimen kaupan päälle. Etenkin kun diili on ollut aika pelastus siinäkin, että täällä on syöty sitten pari viime viikkoa pitsaa aina kun ei ole jaksanut kokata. Etenkin nyt kun koulupäivinä tulee syötyä koululounas salaatteineen ja vaihtuvine lounaslistoineen, en jaksa stressata niin paljoa, jos kotona ei jaksa heti panostaa monipuoliseen ja terveelliseen kotiruokaan.

Mintun ja Rutun naputuokio
Pitäisi saada aikaiseksi myös inventoida petivaatteet, astiat ja ruokailuvälineet, että saan delegoitua ajoissa jos jouluksi tarvitaan lisää patjoja, peittoja tai muita. Sisarukset kun kyllä kovasti muistuttavat, että vaikka joulun vietto on nyt siirtynyt meille, minä en ole kenenkään äiti, eli minun ei tarvitse koittaa paniikissa shoppailla tänne kaikkea kaikille, vaan riittää että laitan vaikka viestiä, jos osan pitää napata ilmapatjaa tai muuta mukaan.


Viikonlopun tärkeimmäit sain onneksi jo hoidettua, eli saatettua joulukissapaketin matkaan ja hankittua ison kasan suklaata kotiin. Sillä joulukuussa kaikkeen tekemiseen on luvallista liittää tarvittava määrä kääreellisiä Fazerin konvehteja, päätti sitten tehdä sen linnan, inventaarion tai vain kupillisen kuumaa kaakaota ja mennä juomaan sen kasvihuoneelle. Suklaan haku olikin prioriteettilistalla ensimmäisenä, kun perjantaina piti saada vähän siivotuksi. Vapaapäivinä kun ei todellakaan tarvitse joulukuussa siivota ilman suklaata. 

Uusi työpöytäjärjestys aiheuttaa kummastusta

Tälle ja huomiselle on sovittu vähän myös sosiaalia häppeningejä, joten tiedän jo valmiiksi tulevani aiheuttamaan paheksuntaa ainakin Nutellassa - kummassakin kyläpaikassa kun tulee olemaan koiria, ja Nutsku ei erityisemmin arvosta koiralta haisevia sukkia. Mutta vaikka Nutella on tuskin vielä tiedostanut asiaa täysin, koiranhaju on jotain johon neiti joutuu varmasti jossain määrin ainakin lievästi siedättymään, sillä en usko, että edes klinikkatason käsienpesulla ja työvaatteiden vaihdolla saan itsestäni täysin hajutonta eläinten neniin.

Kaikkia lemmikkien ravitsemuksesta opittuja juttuja ei tule aina sovellettua käytäntöön omalla kohdalla

Mutta sitten kun arkkuun taas mahtuu, eiköhän pitsat vaihdu lemmikkienruokiin

2 kommenttia:

  1. Hyvä syy tilata pizzaa :D Ja koita ny muistaa, että kaikkea ei tartte saada tehtyä, joulu tulee joka tapauksessa teet mitään tai et. Ja tänä vuonna kun koulu alkoi juuri näin joulun alla, niin laita muut tekemään = tuomaan tullessaan niin petitarpeet kuin syömiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuista onkin jo sovittu että vieraat tuovat osan tullessaan ja loput varmaan tilataan keskitetysti niin että ne tuodaan kotiin aatonaattona, tai sit vaan haetaan jostain kaupan noutopisteeltä valmiiksi kerättyinä, ettei tarvii sit stressata jouluruuhkassa. Pitäisi vain muistaa varata toimituspäivä, ennenkuin ne kaikki täyttyvät.

      Poista