Kanien muutto autotalliin

perjantai 10. joulukuuta 2021

Vaikka olen kanien kohdalla koko ajan tiennyt, että on hyvin todennäköistä että pojat joutuu jossain vaiheessa erottamaan toisistaan, olin toivonut ettei se olisi tullut eteen vielä. Petteri on kuitenkin alkanut koko ajan enemmän ajamaan Mainiota takaa, jonka lisäksi en edes muista koska olisin viimeksi nähnyt pojat makoilemassa rennosti vierekkäin, pesevän toisiaan tai osoittavan muita kiintymykset merkkejä. Niinpä kun takaa-ajo taas kertaalleen päättyi siihen, että karvat hieman pöllysivät, tuli aika järjestää pojille omat yksiöt ennenkuin tilanne eskaloituu sen enempää. 

Alkuun olin miettinyt, että toinen pojista saisi pitää leikkimökin ulkoaitauksineen ja toinen muuttaisi autotalliin. Mitä enemmän tilannetta mietin, sitä enemmän tulin kuitenkin siihen tulokseen, että vaikka poikien välit olivat alkaneet kiristyä samalla reviirillä, ne kuitenkin varmasti edelleen hyötyisivät vierekkäisistä reviireistä, niin että näköyhteys lajitoveriin kuitenkin säilyisi. Leikkimökissä tälläinen jako olisi ollut hankala toteuttaa etenkin juomaveden takia, ellei olisi hankkinut toisellekin pojista omaa sulanapitokaapelilla varustettua kuppia. Kuitenkin jo yhdestä kupista haihtuva vesi teki sellaisia jäämuodostelmia leikkimökkiin, että kaksi kuppia olisi varmasti nostanut leikkimökin ilmankosteutta turhan paljon. 

Autotallikanila alkaa rakentua. Virikepuoli on vielä vaiheessa.

Niinpä päädyttiin sitten vaihtoehtoon B, eli molemmat pojat muuttivat autotalliin. Tässä vaihtoehdossa minua mietitytti eniten se, että kumpikin pojista on aina ollut ulkokani, eikä niillä ole ikinä ollut käytössä mitään erillistä vessaa. Ja koska en halua laittaa kaneja autotallissakaan pieniin muovipohjaisiin tehdashäkkeihin, ei koko alustan puruttaminen ollut oikein vaihtoehto. Eli autotalliin muutto tarkoittaa samalla että molempien poikien kanssa lähdetään opettelemaan nyt vessalaatikon käyttöä. Tämän myötä esimerkiksi matot joudutaan jättämään alkuun pois sisustuksesta, jotta mahdolliset hudit on helpompi siivota, ja jotta vessalaatikko olisi imukykyisimpänä se miellyttävin paikka tehdä tarpeet pehmeän maton sijaan. Toivottavasti pojat saavat ideasta kiinni pian, niin pääsee tekemään aitauksista kodikkaammat. 

Petterille on nyt varattu tammikuuksi toinenkin ylläri, eli kastraatioaika. Ainoa syy Petterin kastraation lykkäämiselle kun on ollut, ettei Mainiota aiota kastroida, ja vain toisen pojan kastroiminen olisi todennäköisesti johtanut välittömään välirikkoon. Mutta nyt kun pojat asuvat erillään, ei sitä tarvitse enää miettiä. Niinpä herra menettää pallinsa jo heti vuodenvaihteen jälkeen, ja sitten alkaa tyttöystävän etsintä. Mainion omistaja ehti jo kysellä, että nyt kun pojille tuli välirikko, haluanko aikaistaa Mainion lähtöä. Se kun on kuitenkin täällä vain hoidossa, ja kahdesta erillään asuvasta kanista on enemmän työtä kuin kahdesta yhdessä asuvasta. Vaihtoehtoisessa talvipaikassa ei olisi kuitenkaan Mainiolle sen enempää kani- kuin muutakaan seuraa, vaan se joutuisi olemaan ulkorakennuksessa yksinään, joten tulimme siihen tulokseen, että Mainion on varmasti parempi toistaiseksi täällä veljensä naapurina.

2 kommenttia:

  1. Onneksi kanit ovat siistejä eläimiä. Opin kanivuosinani, että jopa kissoja siistimpiä. Voisin melki lyödä vetoa, että pojat oppivat yllättävän nopsaan vessan käyttötarkoituksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mennessä kaikki pissat kaksia lukuunottamatta ovat menneet laatikoihin, eli alku on mennyt huomattavasti paremmin kuin uskalsin edes toivoa.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI