tiistai 28. joulukuuta 2021

Mintun eläinlääkäri

Tämän päiväisen jälkeen on taas se tilanne, että vaikka olin ennen eläinlääkäriä ehtinyt epäillä ja pelätä miljoonaa asiaa, diagnoosi yllätti. Eniten olin pelännyt virtsaongelmien ja hammassyöpimien uusimista, sillä niistä Mintulla on jo taustaa tältä vuodelta. Koska Mintun karvan nyrhiminen on pahentunut nopeasti ja levinnyt hännän päästä koko alavatsaan ja jalkoihin, pelkäsin (ja pelkään osin yhä) että jokin on todella pahasti pielessä. Eikä pelkoa yhtään lievittänyt se kuinka selvästi Minttu reagoi kipulääkkeeseen, ja kuinka ison avun se tuntui siitä saavan. 

Tänään tutkimukset käynnistettiin yleistutkimuksella, kokonaisvaltaisella röntgen-tutkimuksella, verikokeilla ja korvanäytteen analysoinnilla. Yleistutkimuksessa ei havaittu mitään hälyttävää karvan nyrhimisen lisäksi: suu näytti erittäin siistiltä, keuhkot ja sydän kuulostivat normaaleilta ja korvissa näkyi vain vähän jotain töhnää. Luustokuvissa eikä verikokeissa näkynyt mitään poikkeavaa. Sen sijaan ne korvat... Korvista paljastunutta töhnää analysoitaessa löytyi ihan kunnon kolonna korvapunkkeja. Meillä on ollut joskus korvapunkkeja freteillä, ja kun muistaa miten ne silloin vatkasivat korviansa, ei minulla ollut tullut edes mieleen, että Mintun ongelma voisi olla korvissa. Minttu ei ole ikinä erityisemmin rakastanut että sen korviin kosketaan, mutta ei se ole itsekään tuntunut kiinnittävän niihin erityistä huomiota, tai rapsuttavan niitä poikkeuksellisen paljon. Mutta koska korvapunkkilöytö on toistaiseksi ainoa löytö, oli eläinlääkäri sitä mieltä, että meidän kannattaa nyt lähteä liikkeelle siitä, että hoidetaan nyt ensin korvat kuntoon. Karvan nyrsiminen kaikkialta kehosta ei ole mitenkään tyypillinen korvapunkki oire, mutta ei myöskään täysin mahdoton, kun kyse on varsin herkästä kissasta. Eli nyt toivotaan ihan täysillä, että tämä homma voisi olla loishäädöllä selvä.  

Toki tässä hommassa on se pieni twist, että korvapunkit tarkoittavat sitä että koko lauma on hoidettava. Ja tässä kohtaa koko lauma tarkoittaa paitsi kaikkia omia kissoja, myös frettejä ja siskon kissaa Isacia, koska myös Isac oli täällä joulun vietossa. Muut karvakaverit asuvat onneksi eri tiloissa kuin kissat ja fretit. Lisähauskuutena hommaan Strongholdissa on nyt vuorostaan saatavuusongelmia, ja se on loppunut tukusta. Eli jotta saadaan koko lauma hoidettua, kissojen osalta lääke piti vaihtaa toiseen, ja kissojen ja frettien loishäädöt on haettava kolmesta eri paikkaa joissa kyseisiä valmisteita oli vielä hyllyssä. Jussi on nyt metsästämässä lääkkeitä ja itse varautuu henkisesti lääkitysrumbaan. Onneksi kyseessä on kuitenkin valeluliuos, joka on kohtalaisen helposti laitettavissa. Toki nyt samalla kaikkien korvat olisi hyvä katsoa ekstrahyvin läpi ja putsata. Mintun kohdalla puhdistuksia suositeltiin aamuin illoin viiden päivän ajan. Eli tietää nyt ainakin mitä seuraavat päivät tulee treenattua oikein urakalla.

1 kommentti:

  1. Kissat osaa kyllä välillä oirehtia mitä erikoisimmilla tavoin. Se on tässä Tuiken kanssa opittu kun Tuike keksii aina uusia jännittäviä tapoja oirehtia anaalejaan...

    VastaaPoista