perjantai 1. lokakuuta 2021

Kasvukauden päätös

Pihan puut ja pensaat alkavat olla kunnolla syysväreissään, joten päätin hyvästellä kesän myös kasvihuoneessa. Koska kasvihuoneessa oli lähinnä yksivuotisia kasveja, otin junnulauman mukaan talkoisiin. Pääsivät nekin oikein kunnolla hortonomihommiin, kun saivat kaivaa kasveja ylös ja heitellä multaa mielin määrin. Ainoastaan chilien perään katsoin yhä vähän, kun Jussi vielä miettii yrittääkö niiden talvehdittamista. 


Ja olihan tytöillä hauskaa kiipeillessä sohvilla ja kaivellessa, ja sitten kun lattialle alkoi vielä lennellä kasvinosia isoksi vuoreksi, kun pilkoin tomaatit ja muut niin että sain ne irti tuistaan. Siinä oli hyvä pienten näätien leikkiä vuorenvalloitusta. 


Olin ottanut kasvihuoneelle mukaan myös kirjan, joten saatuani kasvit ylös ja tukinauhat irti, istahdin kasvihuoneen sohvalle lueskelemaan siksi aikaa kun tytöt jaksoivat touhuta. Niiden vetäydyttyä boksinsa riippariin kaikkensa antaneina, kannoin apulaispuutarhurit sisälle ja kävin kuskaamassa poistetut kasvit kottikärryillä puutarhakompostiin. 

Lähiaikoina pitäisi aloittaa myös uima-altaan tyhjennys. Sen tytöt saavat kuitenkin leikkeihinsä vasta kun se täyttyy taas lumella, ja sielä on mahdollista kaivella kunnolla. 4 kommenttia:

 1. Ihanat apulaiset ♥ Kyllä tää teidän nykyinen koti on niiiiin Paratiisi teidän laumalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä saanut toteutettua monia sellaisia juttuja, jotka eivät olisi olleet viime kodissa mitenkään mahdollisia - ja paljon on myös sellaisia ideoita, mitä ei olla vielä ehditty toteuttaa.

   Poista
 2. osaavat (ja innokkaat) apulaiset helpottavat myös korjuutöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin mullan möyrimisessä ja -vaihdossa meillä on täysin lyömätön asiantuntijatiimi.

   Poista