torstai 1. heinäkuuta 2021

Joukkorokotuspäivä lukittu

Turun joukkorokotuspäivä freteille on nyt sovittu, ja se on 31.7. Turun joukkis järjestetään meillä nyt neljättä kertaa, joten osa valmisteluista menee jo rutiinilla. Edellinen joukkis ehdittiin kuitenkin pitää vielä ennen muuttoa nykyiseen asuntoon, joten tämä tulee olemaan ensimmäinen joukkis täällä. Sitä onkin aika innoissaan, kun täällä on vielä paremmat tilat tapahtuman järjestämiseen kuin edellisessä asunnossa oli. Pienenä miinuksena olemme nyt huonompien kulkuyhteyksien päässä, mutta pihaan mahtuu onneksi hyvin autoja, ja julkisillakin pääsee 700 metrin päähän. Vaikka tapahtumaan on vielä neljä viikkoa, sitä on ehtinyt jo pyöritellä kaikki huonekalut mielessään läpi ja valita mikä huoneista on paras vastaanottohuoneeksi. Vaikka kotijoukkikset lähtivät alunperin liikkeelle siitä, että Turun alueen vakituinen rokottaja luopui omasta vastaanotostaan, ja meillä vain sattui olemaan silloin Turun porukasta eniten neliöitä, olen alkanut pitää joukkisten järjestämisestä. Minusta on oikeasti hauska miettiä, miten kaikki saisi hoitumaan mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti. 

Viime vuotinen pinkka. Tänä vuonna omat kissat eivät tarvitsekaan tehosteita.

Ensimmäisen vuorokauden aikana ilmoittaumisia on tullut jo yli kolmekymmentä siitäkin huolimatta, että päätin ilmoittaa omista vain junnut. Tähän mennessä meillä on aina rokotettu kaikki, mutta nyt alan ensimmäistä kertaa kallistua sen puoleen, että vaikka freteillä ei ole kunnolla tutkittu kauanko vasta-aineet säilyvät, on hyvin todennäköistä, että monta vuotta vuosittain rokotetuilla vasta-aineita on hyvin ilman vuosittaisia tehosteitakin. Ja ottaen huomioon Itsyn ja Justiinan kunnon, eivät ne ole enää osallistumassa mihinkään tapahtumiin, joissa vaadittaisiin ajantasalla olevia rokotuksia. Silti päätös tuntuu kamalan lopulliselta, ikäänkuin rokotusten ajantasalla pitäminen olisi elämänlankaa kasassa pitävä rituaali, joka vahvistaa että kaikki ovat yhä menossa mukana ja kaikki on vielä mahdollista. Kuitenkin jo Itsyn vatsasta löytynyt patti kertoo muuta.

Positiivisempana ongelmana minun pitäisi seuraavien viikkojen aikana päättää onko minulla kaneja. Marjo kun jo lupaili, että kanien rokotukset hoituisivat samalla. Hoitokaneista Taiga ja Pihka ovat liharisteytyksiä, ja poikue josta tytöt ovat on teetetty ennenkaikkea lihakaneiksi. Eli poikasten rokottaminen ja tunnistemerkinnät tulevat ajankohtaisemmiksi vasta, mikäli ne jäävät eloon lemmikkikaneiksi. Minun ei alunperin pitänyt ottaa kaneja vielä tänä vuonna, mutta olen kyllä taas kanikuumeillut muutaman vuoden, ja Taiga ja Pihka ovat juuri sen tapaisia kaneja mistä olen haaveillut. Toisella puolella vaakakupissa painaa se, että mikäli päätän pitää junnut, sitoudun luonnollisesti järjestämään niille kunnolliset talvitilat. Tosin taitaa olla, että otin ensiaskelet päätöksen suhteen jo kun päätin nimetä tytöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti