keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Hormonihommia

Viime viikon lopulla ennen Lystin kuolemaa tapahtui se mitä oli pelätty. Se sellainen pieni arkinen pelko, mikä laittaa pakan hetkeksi sekaisin, mutta jonka jälkeen koittaa kuitenkin taas normaali arki. Se mikä tuntui sunnuntaina kovin pieneltä asialta, kun tapahtui se mitä ei oltu osattu pelätä, ja jonka jälkeen mikään ei voi laumassa palata sellaiseksi kuin oli. Viime viikon lopulla Nutellalla iski valeraskaus täysillä päälle. Perjantaina muutamaa päivää ennenkuin kiiman katkaisupiikistä oli kulunut kuusi viikkoa Nutsku päätti että pentujen on aika syntyä. Mallun ja Vapun epäonneksi pennun rooli lankesi ensisijaisesti niille. Mitellaa ja Lystiäkin Nutsku ensin yritti, mutta bestikset evakuoivat itsensä terassitarhaan. Niinpä Nutsku keskittyi jakamaan rakkauttaan ja emollista huolenpitoaan lauman junioreille.

Maailman paras hormonihilleri (kuvat viime kesältä. Näillä ilmoilla neideillä ei ole asiaa kasvihuoneelle edes öisin)

Viimeisten parin päivänä aikana sitä onkin saanut taas kuulla aika kavalkadin frettikirosanoja, kun eivät nuo kaksivuotiaatkaan enää ihan arvosta, että niitä koitetaan kohdella kuin pesäpoikasia. Niillä olisi huomattavasti parempaakin tekemistä kuin istua kököttää Nutskun huolella valitsemassa pesässä söpöllä kiepillä emon seurana. Mallua myös turhauttaa se, että Nutsku on yleensä sen paras leikkikaveri, mutta nyt Nutsku ei ehdi hormoneiltaan yhtään viihdyttää meidän riekkuapinaa. Eilen Nutella koitti viedä pesään jopa Löllöä, mutta joutui valitettavasti toteamaan, että nelikiloista kissaa on vielä huomattavan paljon vaikeampi ohjata haluttuun suuntaan kuin vastentahtoisia aikuisia tyttäriä.

Nutskun hormoneista johtujen kasanukkuminenkin on junnulaumassa hetkellisesti poissa muodista. Vappu, Mallu ja Mitella ovat selvästi huomanneet, että hajaantumalla edes osa porukasta saa välillä nukkua rauhassa, kun Nutsku ei ehdi joka paikkaan järjestelemään ja siirtelemään pentuja paremmin. Välillä kuuluukin kauhea putputus, kun Nutsku ratsaa läpi kaikkia yläkerran petipaikkoja ja koittaa jäljittää karanneita pikkuisiaan. 


Nyt sitten odotellaan, kauanko tätä kestää ja mitä tulee seuraavaksi. Että laittaako Nutella näiden "pentujen" myötä pentukauden pakettiin, vai katsooko se että tälle kesälle ehtisi vielä toiset muksut ja aloittaa uuden kiiman. Mikäli uusi kiima alkaa, sulhanen olisi yhä valmiina Sotatanssilassa.

Lysti puolestaan lähetettiin maanantaina viimeiselle seikkailulleen kohti Helsinkiä. Ruokavirastolta kuitattiin onneksi heti tekstiviestillä, kun Lysti oli saapunut perille, ja soitettiin vielä perään kun en ollut jaksanut yöllä googlettaa pääkaupunkiseudulla toimivia pieneläintuhkaamoita, että saavatko vaihtaa laittamani tuhkaamon sellaiseksi, joka pääsee noutamaan Lystin heiltä sitten kun ruumiinavaus on tehty. Annoin vaihtaa. Etenkin Jussille kun on tärkeää, että saadaan tytön tuhkat takaisin kotiin, ja laskettua samaan paikkaan muiden tuhkien kanssa. Sitten joskus. Tämänhetkinen arvio tulosten saamisesta oli 1-3 kuukauden välillä, eli todennäköisesti joudumme odottamaan jonkin aikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti