sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Hoitonäätien kuulumisia

Tällähetkellä meillä on kotona kolme hoitofrettiä, joista kaikki ovat tulleet vähän pidemmälle hoitojaksolle. Sofia, joka saapui huhtikuun puolivälissä, ja Lilly ja Mysti, jotka tulivat kesäkuun alussa. Sofian kohdalla välillä jo keskusteltiin siitäkin vaihtoehdosta, että se jäisi meille pysyvästi eläkepäiviä viettämään. Mysti ja Lilly ovat mahdollisesti lähdössä ensiviikon lopulla. Sofian kohdalla saattaa edelleen toteutua se, että se on meillä loppuelämänsä, mutta valitettavasti vanhuuden vaivat ovat alkaneet näkyä viime viikkoina koko ajan selvemmin.

Soffe päikkäreillä

Sofia on ulkoisesti paljon vähemmän mummuska kuin Justiina ja Itsy, joten Soffen tullessa olin ihan varma, että se voisi olla niitä supertyyppejä, jotka porskuttavat kymmenenvuotiaiksi ja yli. Jos olisin nähnyt Sofian tietämättä sen ikää olisin arvioinut sen huomattavasti lähemmäs Mitellan viittä vuotta kuin Justiinan kahdeksaa, vaikka Sofialla ja Justiinalla on ikäeroa vain pari päivää. Sofian tullessa koitin saada sen osaksi mummojengiä, mutta ensimmäisten viikkojen jälkeen jälkeen Justiina ilmoitti, että Soffe on edelleen epäilyttävä, eikä hän halua hänen ja Itsyn duosta trioa. Niinpä Sofia sai oman aitauksensa mummoaitauksen viereen olohuoneeseen, että hän on tapahtumien keskipisteessä silloinkin kun ei ole hänen jaloitteluvuoronsa. Kolmen jengin kanssa vuorottelua kun tulee väkisinkin enemmän. Omilla vuoroillaan Soffe nauttii terdeilystä, ja se on oppinut hyvin tehokkaaksi kerjäämään lohitahnaa. 

Soffen kanssa ulkoilemassa

Vaikka ensimmäisenä parina kuukautena Sofian ikää ei juuri huomannut, sen jälkeen se alkoi näkyä. Koska muutos tuli aika rytinällä, se on tuntunut todella dramaattiselta. Siinä missä Justiinan takapään heikkeneminen alkoi hiljalleen eikä ole juurikaan pahentunut moneen kuukauteen, Sofialla alun liukastelu juostessa vaihtui äkkiä siihen, että se saattoi heti heräämisen jälkeen kaatuilla helposti ennenkuin sai itsensä jumpattua kunnolla liikkeelle. Kun tätä oli jatkunut pari viikkoa, Sofian vessakäytöksessä kävi sama muutos kuin omilla mummuilla aiemmin: siinä missä tarpeet löysivät aiemmin aina pissa-alustalle, nyt niitä on pitkin poikin aitausta. Siinä missä alkuun ajatteli haikeana, että voi olla, että Sofiankin kohdalla puhutaankin sittenkin enemmän kuukausista kuin vuosista, nyt muutoksen nopeus on saanut toivomaan, ettei sen kunto romahtaisi vielä ainakaan pariin viikkoon, jotta sen omistaja ehtisi nähdä sen vielä. Mutta ottaen huomioon kuinka nopea muutos on ollut, olemme kyllä puhuneet siitäkin vaihtoehdosta, että mikäli toivominen ei auta, mihin Soffelle varataan aika. 

Mysti ja Lilly ovat meidän autotallijengi, jonka hoitojakso on ollut vähän hormonihuuruinen. Meille tullessaan kummallakin neidillä oli kiima ja valeraskaus päällä. Vaikka saimme heti ajan kiiman katkaisupiikille, hormonihommat eivät laannu sekunnissa, ja ensimmäiset pari viikkoa Mysti ja Lilly raahailivat pesään vuoroin toisiaan ja toistensa ohella kaikkea pesämateriaaleiksi ja pennuiksi kelpaavaa pissa-alustoista leluihin. Ensimmäisinä päivinä erehdyin aitaukseen muovisandaaleissa, mutta sen jälkeen kun kaksi hormonihuuruista neitiä koitti kilvan kiskoa ne hampaillaan jalasta, vein aitaukselle suosiolla saappaat. Neitien kiiman alettua taittumaan, ehdimme vähän aloittaa tutustumista puolin ja toisin, ja helteiden tauottua aloittaa vähän ulkoiluakin Lillyn kanssa. 

Mysin ja Lillyn lahjonta käynnissä

Nutskun aloitettua uuden kiimansa, minuun iski pieni pelko, meinaako jompikumpi hoitoneideistä tehdä samoin. Nutskun kiima kun katkaistiin vain viikkoa ennen Mystin ja Lillyn kiimoja. Mutta siinä missä Nutskun kohdalla eläteltiin pientä toivetta siitä, jos se kuitenkin ehtisi kehittää vielä uuden kiiman tälle kesälle, Mystin ja Lillyn kohdalla oli toivottu, että kiiman katkaisu pitäisi kiiman poissa seuraavaan kevääseen. Eli siinä missä Nutskun kohdalla uusi kiima oli positiivinen yllätys, aiheutti se Mystin ja Lillyn omistajalle enempi päänvaivaa, sillä nyt niiden kohdalla kiima on saatava uudelleen katki, koska Mystikin on tarkoitus astuttaa aikaisintaan ensivuonna. Lopputuloksena meillä on kuitenkin autotallissa taas kaksi hormonihuuruista hilleriä.

Lilly
Ensiviikolla meille on tulossa vielä kaksi vajaan viikon hoitolaista, jonka lisäksi Sariannan lauma saattaa tulla vielä toiselle vierailulle. Sen jälkeen meidän koti todennäköisesti hiljenee taas hoitofrettien osalta, ja alamme keskittyä Nutellan mahdolliseen mammailuun lähtöön ja Innan laumaan saamiseen.

1 kommentti:

  1. Teillä sitten riittää vilinää ja vilskettä. Ei tuu aika pitkäksi :D

    VastaaPoista