Dewin siivouspäivän kirppis

lauantai 27. elokuuta 2022

Tänään otettiin suunta kohti Mannerheiminpuistoa ja sielä ollutta Dewin siivouspäivän kirppistapahtumaa. Tälläkertaa olin ensimmäistä kertaa ilmoittautunut mukaan myyjäksi, joten autoon oli lastattu aamulla aika kuorma myytäviä tavaroita, tuolia ja pöytää myyntipaikalle, frettejä, frettien tarvikkeita, leivonnaisia... Onneksi kentälle sai ajaa autolla ennen ja jälkeen sen kun tapahtuma oli auki yleisölle. Aamu oli vielä niin kolea ja sumuinen, että minun oli vaikea uskoa päivän ennustetta todeksi, ja sitä tuli lisäiltyä kuormaan enempi hupparia kuin viilennyskamppeita. Mutta säätiedotukseen nojaten lisäsin sitten vielä juuri ennen lähtöä kassiin viilennysmaton freteille ja lätsän itselleni. Ja onneksi lisäsin, sillä vastoin kaikkia odotuksia onnistuin lätsästä huolimatta palamaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä vielä näin kesän viime metreillä.

Myyntipaikka pystytetty

Myyntiassistentit ennen pahinta päiväkoomaa

Kirppiskamojen pakkaamisessa etenkin lelujen pakkaaminen aiheutti kissoissa lievää paheksuntaa, sillä kirppiskasaan päätyi taatusti kaikki parhaat lelut, eikä heille jäänyt melkein mitään leikittävää (jos ei yhtä isoa kopallista ja jemmaleluja lasketa). Lisäksi Mauno oli hyvin järkyttynyt, kun yksi kantokopista meni myyntíin, vaikka Mauno rakastaa kantobokseja. Nyt meillä ei tainnut jäädä enää kuin reilu kymmenen erilaista.  

Juutas

Nava

Freteistä päädyin ottamaan mukaan tulokkaat, koska se mahdollisti kahden lauman väsyttämisen kerralla tapahtuman aikana. Tulokkaat kun väsyivät hyvin tutkiessaan uutta paikkaa ja haistellessaan uusia hajuja ja kuunnellessaan uusia ääniä. Tulokkaiden ollessa mukana ei taas tarvinnut pelätä, että joku koittaisi murtautua niiden aitaukseen, niin saatoimme vapauttaa hoitonäädät yläkertaan siksi aikaa kun olimme poissa. Laumojen väsyttäminen onkin se itsekkäämpi syy ottaa fretit mukaan, sillä itselle on väsyneenä kotiin palatessa helpompi, että meillä on kolmen koko päivän nukkuneen lauman sijaan vain yksi täysissä virroissa oleva. Epäitsekkäämpi on toki se, että pääsee samalla esittelemään lajia kiinnostuneille, ja vastailemaan ihmisten frettikysymyksiin (sekä tapahtuman luonne huomioon ottaen myös kohtalaisen paljon siihen, onko kissoja ja frettejä mahdollista yhdistää saman katon alle).

Tapahtuma-aluetta

Lounaspitsa lähipitseriasta

Myyntiäkin saatiin päivän aikana ihan hyvin. Sekä tavaroista, joista otimme voitot itselle, että porkkanakakusta, joka lahjoitettiin kokonaisuudessaan Dewin buffettiin myyntiin. Toki osa voitoista laitettiin uudelleen kiertoon heti tapahtuman puitteissa, kun muista myyntipöydistä löytyi pari miniharja/sihveli settiä, virkattuja lonkerotyyppejä, kissamaisia postikortteja sekä helppoihin leivontaohjeisiin keskittynyt kirja. Sekä myös useampi pullo colaa, muumikuosinen vauvatyyny, joka pääsi toki heti freteille käyttöön ja digitaalinen valokuvakehys, jonka ajattelin ottaa käyttöön frettipäivillä ja messuilla. 

Maailman söpöimmät lonkerotyypit, jotka lähtivät mukaan kotiin

 
Tähän aletaan suunnitella kuvashowta seuraavaan frettipäivään

Nyt ollaan sitten kotona hoitamassa palovammoja ja tutkimassa päivän saalista. Jussi taisi jo uuvahtaa sohvalle.

2 kommenttia:

  1. Mikä oli päivän loppusaldo tavaramäärän mukaan lähtiessä... Oliko enämpi vai vähempi? Joskus kun voi käydä silleen, että kaikkea kivaa löytyykin enämpi 😜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa kotiinpäin lähti vähemmän tavaraa. Tosin valtaosa ostoksista oli Dewin pöydästä, niin ei se nyt olisi ollut niiiin paha, jos olisi käynyt pahempikin hupsis. Kodittomien kissojen hyväksihän sitä :D

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI