Heinäsavotta

perjantai 5. elokuuta 2022

Minun ei pitänyt ottaa tähän viikkoon arki-iltoihin yhtään mitään, koska arvelin olevani varsin kuollut jo uuden työssäoppimispaikan tiimoilta. Silti sitä on ollut vähän varkain joka päivä jotain. Tiistaina haettiin käärmeille pakastemarsuja, ja jäin yli tunniksi suustani kiinni marsuja hakiessa. Keskiviikkona Jussin kaveri kävi tuomassa meille kummitussirkkoja, ja haimme pari kanihäkkiä varahäkeiksi toiselta kaverilta, kun kaveri tekee muuttoa, ja varasto piti saada tyhjäksi. Eilen taas otettiin pieni kevyt iltajumppa, ja haettiin Petterille ja Pampulalle vuoden satsi heiniä, ja saimme ne jopa saman illan aikana paikoilleen autotallin vintille (jonne ei mene kätevää autolla kuljettavaa lastausramppia, kuten navetoiden heinävinteille). Tänään meille saapuu veljentyttöni viikonloppuvieraaksi. 

Petterin ja Pampulan vuoden heinät

Yksi asia, jota en voi olla rakastamatta omakotitaloasumisessa on että meillä on oikeasti tilaa säilyttää joitain tarpeellisia asioita isommissa erissä. Kuten esimerkiksi juuri heinää. Koska kasvukausi on Suomessa rajallinen, eikä heinää muutenkaan saisi tuoretta satsia ympäri vuoden, on erittäin kätevää, kun pystyy hakemaan vuoden heinät kerralla. Siinä säästää paitsi aikaa, kun ei tarvitse ajella kaupoille aina pikku pussukan loppuessa, heinä tulee myös paaleittain hankittuna selvästi halvemmaksi. Yhden paalin hinnalla ei saisi eläinkaupasta edes puolikasta heinäpussia. Se vähentää myös stressia, sillä heinän ostaminen tarvitsee muistaa vuoden aikana vain kerran, eikä tarvitse kytätä milloin pussi on loppumassa ja miten ehtii kauppaan. Kahden kanin heinäntarve vuodessa on melkoinen, mutta silti sen verran kompakti satsi, että sen saa vielä mahtumaan yhteen kuomulliseen peräkärryyn. Peson sisätilat siihen eivät ihan riitä, mikä tuli havaittua viime vuonna, kun kävimme hakemassa vain autolastillisen paaleja. Ja koska heinä on kanien perusravintoa ja kaikki muu on vain ekstraa, niin vaikka meillä toki syötetään välillä (yleensä päivittäin) muutakin, kanien perusruoka on maksettu ja haettu vuodeksi eteenpäin. Vaikka kaneille ei ostettaisi enää mitään muuta, saataisiin ne pidettyä tällä hengissä ensikesään.

Jussi auttoi onneksi kantamaan ne paikoilleen <3

Mikäli vuositäydennysten tekeminen olisi yhtä helppoa ja edullista kissanruokien kohdalla, siirtyisin niidenkin kohdalla varmasti siihen. Nyt viiden kissan kanssa tuntuu, että märkistä saa olla tilaamassa jatkuvasti, vaikka koriin klikkaisi kuinka paljon kerralla, ja syöttäisi välillä vähän enemmän lihaa. Kissanruuat saa onneksi sentään kotiovelle tuotuna, samoin kuin kissanhiekat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI