Löllön senioritarkki

tiistai 18. tammikuuta 2022

Löllön kymppivee pappatarkistus oli vähän lykkääntynyt, kun viime vuonna tuntui olevan jatkuvalla syötöllä jotain akuutimpaa. Tänään Löllö lähti kuitenkin mukaan koululle, ja olin varannut sille rannekkeen lähes kaikkiin laitteisiin, eli pojasta otettiin verikokeet, röntgenkuvat, poistettiin hammaskivet ja otettiin hammasröntgen. Mintun kohdalla hammassyöpymät löydettiin vasta kun Minttu lopetti syömisen kokonaan, niin en halunnut jäädä odottamaan Löllön kohdalla mahdollista vastaavaa ylläriä. 

Valmistautumista röntgenkuviin. Löllö oli niin hyvässä unessa, että asettelu tehtiin patjoilla, teipeillä ja painoilla, jolloin ei tarvinnut altistaa kiinnipitäjää röntgensäteilylle.

Löllön röntgenkuvat eivät olleet sinänsä yllätys. Löllö on syntymätöpö, joten tiesin jo ennalta, että häntä- ja mahdollisesti myös selkänikamissa voi olla poikkeavuuksia. Ja niitähän sieltä myös löytyi: viimeinen lannenikama-ristiluu liitos oli epäpuhdas, ensimmäiset häntänikamat epämuodostuneita ja hännässä oli voimakas z mutka. Näistä lannenikama-ristiluu liitos voi tulla aiheuttamaan ongelmia Löllön ikääntyessä, ja voi olla että pojalle tarvitaan jossain kohtaa kipulääkitys. Mutta koska selkäranka oli muuten siisti, ja verikokeista löytyi lievä munuaisten vajaatoiminta, eläinlääkäri oli sitä mieltä että kipulääkityksen aika ei ole vielä, jos Löllö ei ala vaikuttaa selvästi kivuliaalta, vaan ensin olisi hyvä seurata mihin suuntaan munuaisarvot kehittyvät, ja saadaanko niitä enemmän viitearvojen suuntaan Renal täydennysrehulla, fosfori-siepparilla ja/tai munuaisruualla. 

Poikkeava ulkomuoto näkyy valitettavan usein myös poikkeamina luustossa

Suun tutkimus toi puolestaan pelkkiä hyviä uutisia: Löllöllä ei ollut juurikaan hammaskiveä, eikä hammasröntgenistä tullut löydöksiä. Eli suun osalta voidaan ainakin toistaiseksi huokaista helpotuksesta. Löllön kohdalla eläinlääkäri näki hyvät mahdollisuudet sille, että hän tulee pitämään kaikki legonsa loppuun asti. Kun miettii sitä hammasmäärää mikä meillä on vuosien saatossa kiskottu Mintulta, Rutulta, Justiinalta, Itsyltä ja Esteriltä, nämä ovat aina erityisen mieluisia uutisia. 

Eli nyt aletaan etsiä Löllölle sopivaa tapaa auttaa herran munuaisia, ja 2-3 kuukauden kuluttua olisi kontrolliverikokeiden aika. Eli todennäköisesti melko pian sen jälkeen, kun palataan ensimmäisestä työssäoppimisesta takaisin lähijaksolle koululle - ensimmäisestä työssäoppimisesta, johon minulla saattaa olla jo paikkakin, jos en jäänyt liian pitkäksi aikaa miettimään perjantaisia vaihtoehtojani  (nyt saa peukuttaa, että paikka varmistuisi huomenna, enkä joutuisi enää takaisin lähtöpisteeseen!). 

1 kommentti:

  1. Hyvä Löllö! Jätkälle paljon hampaisia ja terveitä vuosia!
    Ja täällä pidellään aina vaan peukkuja.

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI