Uutta kissasisustusta

sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Joululoman aikana saatiin aikaiseksi muutama suunnitelmissa ollut kissajuttu, kun siskonmieskin oli mukana auttamassa asentamisissa. Ensiksi keittiön kulmaan ilmestyi raapimamatto, koska siinä ollut kuitutapetti oli Ainon mielestä jo sellaisenaan varsin vastustamaton. Kieltämisen sijaan olikin helpompi muuttaa se sallituksi kynsienhuoltopisteeksi. Seuraaksi jo muutosta asti paikoillaan ollut kiipeilypuu ankkuroitiin vahvemmin seinään, kun edelliset ruuvaukset olivat alkaneet antaa periksi viiden kissan ralleissa. Nyt siinä on tukevat proput, joten enää ei tarvitse leikkiä huojuvaa tornia. Viimeisimpänä lomaprojektina kaivettiin varastosta bunkkerissa aiemmin ollut Lack-hylly, ja kiinnitettiin se hieman tuunattuna makuuhuoneen oven yläpuolelle. 

Uusi kissahylly (ja kissojen teltta, jota ei purettu joulun jälkeen)

Lack-hyllyn tuunaukseen haettiin Bauhauksesta sopiva suikale terassimattoa ja päätystoppariksi huopamaja Peten Koiratarvikkeesta. Alkuun olimme miettineet näiden kiinnittämistä niittipistoolilla, mutta koska meillä olleet niitit osoittautuivat turhan lyhyiksi valitulle matolle, laitettiin matto ja huopapesä varmuuden vuoksi kiinni vielä astetta järeämmin ruuveilla. Liimaus jätettiin vaihtoehdoista heti kättelyssä, jotta pesä ja matto on tarvittaessa helpompi uusia. 

Aino antoi hyväksyntänsä terassimaton pito-ominaisuuksille

Mauno koitti kysellä Ainolta, eikö pesään sopisi kaksikin testaajaa.

Tällähetkellä kulku hyllylle on takan vieressä olevan tynnyripesän kautta, josta ainakin ainakin Aino ja Mauno pääsevät todistettavasti hyppäämään takan päälle ja siitä uudelle tasolle. Tähän on kuitenkin suunnitteilla pientä helpotusta, jahka yhtä Zooplussalta loppunutta kiipeilypuumallia saapuu taas varastoon. Sen jälkeen pääsee kiinnittämään toistakin seinähyllyä, joka on suunniteltu takan viereen tulevan kiipeilypuun toiselle puolelle taulujen yläpuolelle. 

Näidenkin jälkeen suunnitelmissa olisi virittää jossain kohtaa vielä lisää kiipeilymahdollisuuksia, mutta nämäkin ovat jo ihan hyvä alku. Yksi helppo parannus olisi ainakin lisätä vastaavaa terassimattoa pelihyllyn päälle, johon kuljetaan nykyisen korkean kiipeilypuun kautta.  

Ennen joulua asennetusta kulmaraapimispuusta on tullut hitti

2 kommenttia:

  1. Huiman hyvässä paikkaa tuo hylly. Me voidaan kuvitella jo kuinka ihanan lämmintä siellä on mammia kun takka on ollu päällä. Plus se, että taatusti sieltä on hyvä tarkkailla muita.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan paras! Niin hyvä, ettei tätä oikein malttaisi jakaa edes siskon kanssa... -Mauno

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI