Pakastin sulatettu, kaapit inventoitu...

perjantai 15. tammikuuta 2021

Opettaja kysyi minulta kerran koulussa, kauanko minulla menee päivittäin oman lauman hoitoon. Vastasin toteamalla, että se riippuu kauanko minulla on käytettävissä. Karanteeni alkaa olla nyt loppusuoralla (enää tämä päivä ja huominen jäljellä, jos oireet eivät nyt yhtäkkiä pamahda päälle), ja olen saanut hoidettua enemmän rästihommia kuin aikoihin. Paljon sellaisia ei-välttämättömiä, ei-kiireellisiä juttuja, jotka eivät vaikuta suoranaisesti eläinten hyvinvointiin, mutta jotka olisi kiva saada tehtyä. Saatiin hyödynnettyä pakkaset ja sulatettua isoin pakastin. Ehdin pysähtyä miettimään matelijabunkkerin kaappien järjestystä ja käydä läpi mitä kaikkea sinne muuton yhteydessä jemmattiin, sekä testata kaikki sielä olleet sähkölaitteet. Ehdin vihdoinkin miettiä jotain pidemmän tähtäimen suunnitelmaa, millaiset kissanvessat tänne parhaiten sopivat, ja missä niiden olisi käytännöllisintä sijaita (tähän asti ne ovat olleet vanhat viime asuntoon hankitut, ja sijainneet aika lailla niissä kohdissa, mihin ne muuttopäivänä laskettiin).

sisältö kannettu muihin pakastimiin ja parvekkeelle, ja sulatus alkaa

Pakastimen sulatuksessa ei tullut vastaan isompia ylläreitä, mutta kanien alta löytyi vielä yksi kestokassillinen broilerinsydämiä ja kokonaisia kanoja minkä olin unohtanut. Pakastimen sulatuksen yhteydessä kaikki loput pakasteet viimeisiä isoja kaneja lukuunottamatta sijoitettiin keittiön pystypakastimeen. Nyt tiedän tarkalleen missä lokeroissa minulla on vanhimmat pakasteeni, ja mitä minulla on. Nyt ne onkin helppo syöttää pois seuraavien joukossa. Ja jottei kanien olo kävisi liian yksinäiseksi autotallin isossa arkussa, tänään sinne pitäisi tulla jo "pieni" täydennyskuorma. Koirien liharinki on ehkä yrityksenä kuopattu koronan myötä, mutta yrittäjät ilmoittivat tekevänsä tällä viikolla taas pienen kierroksen, jolle voisivat toimittaa lihoja. Huomattuani Turun listalla, en voinut vastustaa kiusausta, sillä heidän kauttaan saadut lihat ovat aina kuuluneet meidän lauman lemppareihin. Tilaus umpeutui juuri ennen kuin kuultiin että joudutaan karanteeniin. Onneksi Mellu lupasi toimia minun kuriirina, niin en joutunut perumaan tilaustani. Minun piti odottaa, että kaikki vanhat on syötetty ensin pois, mutta ei kai 45 kiloa lasketa... Ehkä tänä vuonna lupaan, että en edes koita luvata missään vaiheessa olla ostelematta juttuja laumalle.

Matelijabunkkerin kaappia

Matelijabunkkerin takaseinällä on koko seinän mittainen peiliovinen liukuovikaapisto, joka vetää sisäänsä vaikka ja mitä. Sitä hyödynnettiinkin paljon muuton yhteydessä, kun matelijabunkkeriin tarvittiin tilaa työskennellä ja laittaa terraarioita. Sinne tulikin laitettua ensisijaisesti kaikki vähänkään aiheeseen liittyvä, mikä ei mennyt sillä erää suoraan terraarioihin. Sekä näemmä joitain vielä puhdistamattomia kuljetuslaatikoita ja muuta sälää, mikä vain piti saada käsistä äkkiä jonnekin, kuten nyt kaappia tarkemmin läpi käydessä tuli huomattua. Eilisen aikana tulikin tyhjennettyä kaappia, yhdisteltyä saman tyylisiä eri nyssäköihin päätyneitä tavaroita yhteen, pestyjä bokseja ja varmistettua että kaikkiin löytyy myös kannet. Tarkistettua tuotteiden päiväyksiä - ja tosiaan testattua ne kaikki sähkölaitteet. Samalla tuli myös muun muassa vihdoinkin viritettyä ledivalot hämähäkkihyllyyn. Hämähäkit itsessään eivät tarvitse lisävalaistusta, mutta onhan katselulemmikeiden kohdalla ihan plussaa, jos eläin on paremmin nähtävissäkin. 

Spooky ei ole vielä kokonsa puolesta valmis muuttamaan, mutta en malttanut olla sisustamatta jo senkin seuraavaa terraariota.

Kissanvessaprojekti on käynnissä vasta lähinnä ajatuksen tasolla, koska sattuneesta syystä en voi vain rynnätä kauppaan ostamaan tuotteita, joita tarvitsen toteuttaakseni visioni. Mikä on oikeastaan ihan hyväkin, koska vessa-asioita ei ole hyvä mullistaa kerralla, jotta kissoilla on aikaa ilmaista mielipiteitään uudistuksista ja niiden suunnista. Ensimmäinen tulossa oleva muutos on se, että kodinhoitohuoneen kahden pienemmän edestä kuljettavan tilalle on tilattu yksi iso, ja sen eteen iso hiekkalaatikon edusmatto. Etenkin Mauno on selvästi alkanut vältellä kissoille ensin hankittua Modkat-kissanvessaa, joka on pojalle turhan pieni. Tuo nyt tilattu yksi iso vessa menisi mittojen mukaan hyvin kodinhoitohuoneen tason alla olevaan syvennykseen, ja elleivät mitat kauheasti hämää, sielä pitäisi olla isommallekin kissalle paremmin tilaa hakea hyvää asentoa ja peitellä. Olen myös alkanut haaveilla edestä kuljettavaa kissanvessakaappia olohuoneeseen, koska se olisi paitsi paremman näköinen, se estäisi sen, ettei vessasta hypätä suoraan sohvalle pyyhkimään siihen peppua, jos peppuun on jäänyt kiinni kakkaa (onneksi tämä tapahtui vasta kerran, ja onneksi on tekstiilipesuri). Toinen kodinhoitohuoneen vessoista ja olkkarin vessa ovat kuitenkin talouden suosituimmat vessat, miksi en edes harkinnut niiden vaihtamista yhtäaikaa. 

Tänään päästään toivottavasti askartelemaan uutta kiipeilypuuta olohuoneeseen, sillä Postin viestin mukaan seuraavien Zooplus pakettien pitäisi olla täällä tänään. Karanteenipuuhailu siis jatkuu.    

Ja meinasin melkein unohtaa: frettihuoneen yhteydessä olevan varastohuoneen inventoinnin yhteydessä pääsin aloittamaan myös pentupaketin kasaamisen. Pääsiäisen aikaan minusta kun tulee ihan oikea kissakummi, kun lähipiirissä odotetaan nyt kissavauvaa <3 Meille kun tahtoo kertyä niin paljon kaikkia eläinjuttuja aina, että lupasin katsoa täältä pennulle vähän boksia, valjaita, leluja ja muuta, ettei tarvitse sitten ihan tyhjästä lähteä kaikkea hankkimaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI