Lunta tupaan

keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Tänään päätin yllättää junnut tuomalla lunta tupaan. Talviulkoilu ei ole meillä kaikkien lempitouhua, ja ajattelin että näin tyypit saisivat tutkia uutta elementtiä porukalla. Koska sisään tuotuna lumella on paha taipumus sulaa vielä vielä nopeammin kuin Turussa yleensä, lumileikkitilaksi valikoitui kylpyhuone. Olen muistaakseni aiemmin blogissa maininnut, kuinka meillä on nykyään koti jaettu kahtia niin, että yläkerta on junnujen valtakuntaa ja alakerta mummujen. Koska kylpyhuone sijaitsee alakerrassa, on se myös tilana junnuille ihan uusi. Tutkittavaa riitti siis paitsi lumen, myös kylpyhuoneen ja sen yhteydessä olevan saunan muodossa. Siinä menikin siis hetki, ennekuin tila oli saatu kokonaisuudessaan tutkittua niin, että lumeen maltettiin keskittyä pikaista nuuhkaisua enempää. 

Sisko väittää, että meidän junnut ovat keskenään ihan samannäköisiä. Ymmärrän sen hetkittäin.

Lumenkuskaukseen käytetty pyykkipalju oli kanssa jännä.

Kun kylpyhuoneen kartoitus oli saatu valmiiksi, Mallu havaitsi ensimmäisenä että tätä lattialle kasattua valkoista yhdistettä voi ihan oikeasti kaivaakin. Sen jälkeen lumivuoreen alkoi ilmestyä tunneleita myös Mitellan ja Lystin toimesta. Vähän kinosten päällä käytiin myös pomppimassa ja keräämässä hepulia. 

Vappu ei ole meidän ketterin neiti, mutta sinnikkyys auttaa pitkälle

Vähän piti Mitellankin vuorotella takakäpälien kanssa, etteivät ihan kastu sulamisvedessä.

Ihan kaikkia lumivuori ei kuitenkaan vakuuttanut, eikä etenkään se, että se sulaessaan alkoi muuttua loskaksi, ja loska on paitsi kylmää, myös märkää. Etenkin Huisku pyrkikikn parhaansa mukaan kiertämään vuoren, ja sen päältä sinkoavat kastuneet nuorimmaiset. Onneksi neidit oli tuotu alas boksilla, mihin pääsi vähän kuivattelemaan ja kellahtamaan pitkäkseen. 

Vappu ihmettelee

Lysti haikailee jo seuraavalle tasolle (ja hyppäsikin sinne heti kuvan jälkeen)

Lumileikkien ohella etenkin Lysti ja Mallu kunnostautuivat myös vuorikiipeilyssä, sillä pitihän kylpyhuoneesta tutkia myös taso sekä saunan lauteet. Ihan ylimmälle lauteelle asti ei näissä tutkimuksissa kuitenkaan edetty. Tämän kuntoilurupeaman pääteeksi olikin taas hyvä hetki siirtyä takaisin päiväunille.

4 kommenttia:

  1. No nyt on ollu nuorisolla jännää. Harmi vaan kun tuo valkoinen elementti muuttuu niin nopsaa märäksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiiihan pienen hetken mietin kyllä bunkkerin kylmähuoneen kylmäkoneenkin käynnistämistä, jotta lumi olisi säilynyt vähän pidempään (se viilenee jääkaappilämpötilaan), mutta koska kylmäkone vie todella paljon energiaa, totesin että menisi ehkä turhan överiksi käyttää sähköä siihen, että koittaa pitää lumen sulamatta sisällä samalla kun lämmittää asuntoa :D

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI