Shit hits the fan...

perjantai 24. toukokuuta 2024

...tai jos ei mennä asioiden edelle, niin ihan ekana se kakka lentää labraan. Laitoin nyt nimittäin työpaikankin wa-ryhmään kyselyä, että jos meiltä ei ole ikinä testattu giardiaa, niin voisiko olla mahdollista, että se olisi voinut olla meillä näin pitkään oireettomana/erittäin lieväoireisena. Asian selvittämiseksi nyt viikonloppuna kerätään sitten kakkaa, että saadaan näyte alkuviikon postiin. 

Viikonlopun puuhaboksi

Myönnän että stressipäissäni ehdin jo kuvitella, kuinka vietän kesälomani joko ennen tai jälkeen häiden jynssäten kämppää lattiasta kattoon ja katosta lattiaan Virkonin ja höyrypesurin kanssa pyykkikoneen pyörittäessä kaikkea mahdollista yhdeksänkympin ohjelmalla koko kämpän muuttuessa hiljalleen kuumankosteaksi helvetin esikartanoksi. Maunoa hoitava eläinlääkäri kuitenkin muistutti, että ensin testataan, ja että vaikka testi olisikin positiivinen, nykylinjauksena on, että oireettomia ei välttämättä lähdetä edes hoitamaan. Eli että voin nyt tässä vaiheessa perua liekinheittimen tilauksen, ja edetään asia kerrallaan. 

Samaan aikaan pihalla kukkaloisto on puissa huipussaan. Nämä kun olisi saanut häihin, emme olisi tarvinneet yhtään muuta koristetta <3

Myönnän että sen jälkeen kun meillä on viime vuosina havaittu/hoidettu tämän uusimpana tulleen kroonisen suolistotulehduksen lisäksi mm. korkeaa verenpainetta, nivelrikkoa, luusto-ongelmia, hammassyöpymiä, parodontiittia, hammasjuuripaisetta, osteomyeliittiä, sydänongelmia, ummetusta, pissa-ongelmia, korvapunkkeja, munuaisvikaa, maksakasvaimia, keuhkokuumetta... sitä on helppo lähteä liikkeelle heti sen pahimman kautta. Olkootkin että luojan kiitos nämä eivät ole kasautuneet kaikki yhdelle eläimelle, vaan osasyynä sumaan on ollut se, että meillä on myös iso lauma.

Eli nyt hengitellään taas hetki paperipussiin ja lasketaan pariin tuhanteen. Kyllä me tästäkin taas selvitään, mitä ikinä tämä sitten onkin.  


4 kommenttia:

 1. Se on kumma, mistä niitä paskanakkeja elämään vaan tuntuu siunaantuvan. Mutta ensin pitää tutkia, sitten vasta panikoida vähän. Melkein kaikesta selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä joo koittaa muistuttaa itselleen, että tää Maunon tapauskin on krooninen eikä akuutti suolistotulehdus. Eli ongelma on kytenyt jo jonkin aikaa. Ja vaikka tämä asia pitää toki saada ratkaistuksi, niin sen ei tarvitse olla tämän päivän tai viikon asia, vaan että nyt selvitellään ja sitten mietitään.

   Poista
 2. Anteeksi!
  Tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa niin pahaa stressikuormaa!

  Kiitokseni myös Maunoa hoitaneen eläinlääkärin kokeneesta kannanotosta.
  Erilaisia pöpöjä on elollisen ympäristö pullollaan. Niiden kanssa vaan eletään rinnakkain ja yhdessä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun oikeasti hyvä että kysyit. Nyt tulee sekin sitten poissuljettua, tai ollaan astetta viisaampia sen suhteen mikä Maunon suolistotulehduksen taustalla on. Tällä hetkellä kun hoidetaan vasta oiretta.

   Ja nykyisellä työpaikalla ollaan ehkä turhankin totuttu minun stressipurkauksiin, mitä tulee omien lemmikkien sairasteluun, sillä aloitin nykyisessä paikassa samoihin aikoihin kun Mintulla aloitettiin mielialalääkitys, Jesterillä todettiin osteomyaliitti ja Mitellan sydän alkoi oireilla 😅

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI