Kuulumisia vapun molemmin puolin

lauantai 4. toukokuuta 2024

Kevät tuli sitten rysäyksellä, mutta se ei ole silti onnistunut viemään flunssaa täysin mennessään. Kaikki pakolliset hommat on silti saatu hoidettua siitä huolimatta, mutta energiaa on ollut edelleen hyvin vähänlaisesti mihinkään muuhun. Kaikkein eniten olin jännittänyt sitä, miten ääneni riittää klinikkaeläinhoitajaopiskelijoille suunnatun eksoottisten eläinten päivän, mutta onnekseni ääneni kantoi koko kuusituntisen. Kierrettiin silloin opiskelijoiden kanssa läpi kaikki meidän eläintilat, käytiin läpi yleisempiä syitä miksi eksoottisia eläimiä hoidatetaan klinikoilla, mistä asioista ollaan omien tyyppien kanssa käyty ja missä asioissa ohjeistukset eksojen kanssa poikkeavat tavallisemmista lemmikeistä (esimerkiksi miksi osaa eksoista ei saa ikinä paastottaa ja miksi se ei toisten kohdalla ole kauhean relevanttia) sekä mitkä eri tekijät aiheuttavat sairauksia eksoottisilla (perinnölliset syyt, tartuntataudit ja ympäristötekijät, ja miten esimerkiksi kaneilla perinnölliset ja tarttuvat ovat huomattavasti isompi ongelma, kuin yksittäin terraarioissa pidettävillä matelijoilla, joilla hyvin iso ongelmista on olosuhteista johtuvia). 

Donatella

Vappu otettiin sitten ihan levon kannalta kotona. Startattiin grillikausi. Bongattiin ensimmäinen sisilisko. Tuotiin kilpikonnat ottamaan vähän aurinkokylpyä ja maistelemaan kevään ensimmäisiä voikukanlehtiä. Suunniteltiin vähän mitä laitettaisiin kasvihuoneeseen kasvamaan tänä vuonna. Nukuttiin pitkät päikkärit. Keli olisi houkuttanut kovin puutarhahommiin, mutta kunto ei vielä salli ylimääräisiä huhkimisia. Sitä on vain luotettava, että ehdimme saada kaiken kuntoon ennen häitä. 

Rypsi

Itselläni on riittänyt tälläviikolla töitä joka arkipäivälle ja lauantaillekin. Perjantai oli sikäli vähän poikkeuksellinen työpäivä, että silloin meillä oli osan päivää valokuvaaja paikalla ottamassa kuvia klinikan uudistuville kotisivuille. Sinne kun tarvittiin kuvat kaikista henkilökunnan jäsenistä, klinikan uudistuneista tiloista sekä jonkin verran yleisiä kuvituskuvia. Jokainen työntekijöistä sai halutessaan ottaa omia lemmikkejä mukaan kuviin, joten itsellänikin lähti Sera ja Notte mukaan töihin. Itselläni valinta oli etenkin lajin osalta helppo, sillä tiesin että fretit ottaisivat varmasti kaikkein iisimmin sen, että meillä oli niiden lisäksi takatiloissa parhaimmillaan seitsemän koiraa yhtäaikaa. Toki jos olisin varta vasten halunnut ottaa jonkin aremman eläimen mukaan, sitä olisi pystynyt tarvittaessa hyödyntämään myös klinikan muita tiloja. Esimerkiksi yhden työkaverin kissa vietti päivän toimitusjohtajan toimistossa toimistokissana. Mutta itsekin pystyin keskittymään työntekoon paljon paremmin, kun minun ei tarvinnut stressata miten fretit jaksavat päivän. Ja olen mie kyllä sen verran fretti-ihminen noin muutenkin, että lajivalinta oli sikälikin edustava. Uudet kotisivut julkaistaan joskus touko-kesäkuun vaihteessa, niin sitten pääsee bongailemaan, moneenko kuvaan fretit ja allekirjoittanut ovat eksyneet. Kuvituskuviin kun meitä kuvattiin myös työn touhussa klinikan eri tiloissa. 

Rypsi & Donatella

Donatella

Mauno & Donatella

Tämän päivän osalta kalenterissa luki Lemmikki- ja showkesyrottien juhlanäyttely. Jussin bestman kun pyysi minua varmistamaan, ettei Jussi sovi päivään mitään omaa ohjelmaa. Alunperin minun piti pakata auto aamulla näyttelykuntoon, ja sitten tiputtaakin Jussi matkasta sovitulla kohtaamispaikalla ja palata rottien kanssa kotiin. Pari viikkoa sitten töistä kuitenkin kysyttiin, pystyisinkö ottamaan tälle päivälle lauantaivuoron. Koska näyttelyä ei oikeasti ollut olemassa, en nähnyt syytä kieltäytyäkään, mutta aamukuviot piti sitten miettiä vain hieman uusiksi. Joten ilmoitin Jussille aamulla, että meillä pääosin lauantait tekevä työkaveri on sairastunut ja minun on lähdettävä paikkaamaan. Mutta että Saija lupasi tulla hakemaan tytöt mukanaan näyttelyyn, joten Jussin pitäisi olla kotona valmiina luovuttamaan rotat Saijan matkaan. Jussi uskoi näyttelytarinan niin hyvin, että polttariporukan meinasi kuulemma olla vaikea saada häntä mukaansa, kun hän odotti vielä bestmanin ilmestyttyä pihaankin, että koska Saija tulee hakemaan rotat. Lopulta bestman sai kuitenkin vakuutettua Jussin siitä, että Saija ei ole tulossa tänään, vaikka Jussi kuinka odottaisi.

Notte & Nutella. Nutellakin alkaa pikkuhiljaa päästä pinoihin.


Seralla ja Notella oli vähän kivempi lapsi mukaan töihin -päivä kuin Maunolla

Huominenkin onkin sitten eri juttu, kun silloin meillä on vuorossa pieni rottamiitti täällä meillä. Ilmoittautuneiden määrä on kuitenkin kuulemma laskettavissa hyvin vahvasti yhden käden sormin, vaikka tapahtuma oli avoin kaikille Lemmikki- ja showkesyrotat ry:n jäsenille. Samalla Saija nappaa sitten Suppista treffailemaan, joten hyvällä tuurilla touko-kesäkuun vaihteessa pesässä taas piippaa.

2 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä hauskin polttaritarina ikinä! <3

  Toivottavasti oli mahtavat polttarit ja rotatkin pärjäilivät yksinään kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttarit menivät kuulemma muuten kivasti, paitsi että Jussin aamuiset flunssaoireet osoittautuivat joksikin ihan muuksi, mitä olen itse potenut nämä viikot. Onneksi Jussin vointi lähti kuitenkin voimakkaammin laskuun vasta polttareita seuraavana yönä, niin hän ehti nauttia polttareistaan.

   Rottamuksilla päivä meni taatusti mukavammin omassa isossa kotihäkissään, kuin mitä se olisi ollut näyttelybokseissa, vaikka nekin enimmäkseen nukkuvat näyttelyissä.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI