Kuluseuranta 2024: toukokuu

perjantai 31. toukokuuta 2024

Toukokuun eläinkuluissa meillä näkyy isoimpina kuluerinä pakastimien isompi täydennys, sekä Maunon suolistotulehdus. Vaikka selvisimmekin suolistotulehduksen diagnosoinnista taas edullisesti, se pisti Maunon osalta kissojen ruokintakaapin uusiksi, kun Maunolle hommattiin heti ensihätään gastromärkistä ja hyponappuloita, ja tilattiin sitten kuukauden erä lähes kaikkialta loppu ollutta Specifin hypomärkistä. Onneksi näistä ainakin gastromärkis ja hyponappulat ovat maistuneet, vaikka tuo hydrolisoidun märkiksen rakenne ainakin näin alkuun Maunoa epäilyttää. Giardia-testin lasku ei ehtinyt vielä tälle kuulle, joten se tulee todennäköisesti ensikuun eläinkuluihin. 

Frettien raakaruokia täydennettiin sekä LihaLineltä, johon oli tullut ankkaa kymmenen kilon laatikoissa, että Koirien Liharingistä, johon tehtiin isompi tilaus, sillä rinki on taas jäämässä vähintään kesätauolle. Koirien liharingin tilaus ehdittiin tehdä juuri ennen Maunon diagnoosia, ja sen mukana tuli hevosen ja possun sydänten ohella kuusikymmentä kiloa kanaa ja kalkkunaa, mikä kanssa vähän harasi takaraivossa, kun Mimma kysyi kuinka helposti pystyttäisiin tarvittaessa heittämään koko jengi eliminaatiodieetille, jos ei pystytä estämään Maunoa pöllimästä näätien ruokia. Mutta päädyimme tosiaan sitten ensin kokeilemaan sitä, että riittääkö että pelkkä Maunon ruokavalio vaihdetaan. Etenkin kun freteille siipikarjan jälkeen parhaissa proteiinilähteissä (kani + hiiret) on huomattavasti heikompi saatavuus ja kovemmat kilohinnat, joten jos eliminaatiodieettiin lähdettäisiin, se jouduttaisiin todennäköisesti toteuttamaan jollakin freteille vähemmän optimilla ruualla (miksi kroonisen pentukuumeilijankin on pakko myöntää, että tässä kohtaa se, että laumassa on pelkkiä aikuisia kasvavan pennun sijaan vähentää vähän paineita mahdollisen eliminaatiodieetin osalta).

Tälle kuulle tuli myös vähän kuolemakuluja, sillä Mallun ruumiinavauksen lasku tuli. Tokokuun loppusumma kipusikin sitten lähes yhdeksäänsataan, vaikka ei hankittu edes mitään "ylimääräistä", kuten leluja, uusia virikkeitä, päivitetty asumuksia tai mitään muutakaan sellaista. Tämä oli vähän auts, sillä toukokuun koko kulutuskin oli normaalia isompi sekä hääkulujen, että minun häästressini takia. Minun stressaaminen kun näkyy äkkiä siinä, että ulkonasyöminen lisääntyy radikaalisti, kun en jaksa keskittyä ruokasuunnitteluun ja haluan nopeita ratkaisuja.   


Ruokinta:

raakaruoka (Koirien liharinki + Lihaline): 300€

kissanmärkäruoka: 101,59€

kokonaiset ruokaeläimet (elävät hyönteiset + pakastehiiret): 57,53€

hevi-osasto:

heinä:

namit (lohitahna, kuivatut kaninamit): 25,76€

lisäravinteet (lohiöljy): 13,29€

 

Tarpeelliset tarvikkeet:

kissanhiekka:-

akvaariotarvikkeet: -

rottien ja kanien kuivikkeet: -

terraariotornin uusi jalusta: -

rottatarvikkeet: -

matelijatarvikkeet (käytettyjä tarvikkeita ystävältä + yksi uusi polttimo): 35,27€


Eläinlääkäri ja eläinlääkintä:

terveydenhoito: -

sairaanhoito (Rutun ja Löllön lääkkeet, Maunon labrat): 232,05€

eutanasiat + tuhkaus (Mallun ruumiinavaus): 128,40€

 

Lelut, pedit & muu ekstra: -

 

Näyttely ja yhdistyskulut:

näyttelyt: -

yhdistysten jäsenmaksut: -

yhdistysten tapahtumat: -

 

Lemmikkien hankinta: - 


Byrokratia:


Toukokuun eläinkulut yhteensä: 893,89€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI