Giardia: negatiivinen

torstai 30. toukokuuta 2024

Tänään tuli vastaus kakkanäytteistä ja tulos oli negatiivinen. Meillä siis ei ole giardiaa. Tiedän että tuloksesta pitäisi olla helpottunut, mutta mitä enemmän sitä oli ehtinyt asiaa miettiä, giardia olisi kuitenkin ollut jotain, mikä olisi ollut hoidettavissa. Ei helposti, mutta kuitenkin hoidettavissa. Eli se ei ehkä sittenkään olisi ollut se paskin nakki. Mutta tässä kohtaa jatketaan sitten ruokavaliolla ja jossain välissä kontrolloidaan onko tilanne rauhoittunut pelkällä Maunon ruokavalion vaihdolla. Jos ei, laitetaan kaikki kissat ja fretit hetkeksi eliminaatiodieetille ja katsotaan rauhoittuuko tilanne, jos Maunolla ei ole mitään mahdollisuutta pölliä mitään sopimattomia ruokia. Mutta koska frettien ruokavalion vaihtaminen on yleensä kaikkea muuta kuin helppoa, katsellaan tätäkin nyt vaihe kerrallaan. 

Häiden suhteen fiilikset vaihtelevat tällähetkellä valtavasta innostuksesta pakokauhuun. Onneksi häihin pätee sama juttu kuin vaikka jouluunkin: ne tulevat ensiviikolla ihan siitä riippumatta, onko täällä ehditty siivota ja puunata kaikki valmiiksi. Eli nyt tehdään vain se mikä ennätetään ja mihin pystytään ja heitetään lopun päälle hallaharsoa. Samalla koitan hiljaa mielessäni opetella yhdistämään uutta nimeä itseeni. 

Eilen saatiin pystyyn uusi grillauspaikka pihalle

Maanantaina käytiin kaverin luona moikkaamassa kymmentä kuusiviikkoista frettimuksua, ja mikäli pentueessa olisi ollut yksikin vapaa uros, kaikki hyvät järkisyyni sille, miksi lauma ei tänä vuonna kasva, olisivat varmaan valuneet sekunnissa alas viemäristä. Nyttenkin kyllä ehkä pääsen tutustumaan yhteen näistä mineistä tarkemmin, kun olen jo alustavasti luvannut yhdelle uusista omistajista ottavani pennun tammikuussa hoitoon, jos he lähtevät reissuun.

Shadowtail's muksuja <3

Jussi kysyi kauhean epäilevänä kauheaan moneen kertaan, onko nyt ihan varma ettei yksikään mineistä ole varattuna meille

Olisihan näistä voinut kyllä laittaa muutaman taskuun <3

Uni iski ja paljasti huuurjat hampulit

6 kommenttia:

 1. Uuteen nimeen tottuu nopeasti! Eihän se ole mikä tahansa nimi, vaan oman rakkaan sukunimi, jonka kanssa on jo vuosia ollut tekemisissä!

  Toivottavasti säät jaksavat pysyä hyvinä, vaikka ei nyt mitään hellekelejä tarvita, ne ovat juhlakeleinä vähän hankalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän, etenkin kun tästäkin on puhuttu jo useampia vuosia, että sitten kun mennään naimisiin, minä todennäköisesti otan Jussin nimen. Itse olen vaihtanut nimeä kerran aikaisemmin, varhaisteininä, niin että minulle tuli sama sukunimi äitini kanssa. Niin jotenkin siinä kohtaa, kun äitini meni uudelleen naimisiin ja vaihtoi sukunimeään, alkoi itestäkin tuntua, että minun voisi olla aika vaihtaa tästä nimestä toiseen. Niin olin saattanut Jussillekin vähän vihjailla kosinnasta, että jos hän haluaa yhteisen nimen, niin tietää mitä kysyä. Kun toinen vaihtoehtoni olisi ollut palata alkuperäiseen sukunimeeni.

   Poista
 2. Onnitteluni hyvistä kakkauutisista näin häiden kynnyksellä.
  Ja pahoittelen vielä kerran aiheuttamastani sydämentykytyksistä vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, ei tarvetta pahoitella! Vaikka minun pitäisi kyllä keksiä, millä saisin aivoni palautettua katastrofi-asetuksista normimoodiin. Viime syksyn useiden eutanasiaan johtaneiden hoitokokeilujen myötä sitä kun on huomannut aivojen tarttuvan liiankin hanakasti aina niihin pahimpiin mahdollisiin skenaarioihin ja aloittavan heti varautumisen siihen, mikä kaikki voi mennä pieleen. Onneksi työkaverit ja muut tutut eläinlääkärit eivät lähde mukaan minun panikointiin, vaan muistuttavat myös niistä muista, tavallisemmista vaihtoehdoista. Ja kuinka ei ole useinkaan järkevää tutkia ihan kaikkea heti, vaan välillä pysähtyä kokeilemaan, ja tutkia lisää vasta sitten, jos tilanne ei muutu tai se muuttuu huonompaan.

   Poista
 3. Onnittelut hyvistä uutisista, vaikka nyt jäikin selvitettävää. En tiennytkään että giardia testataan ELISAlla. Aina oppii uutta 😺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giardiaa voidaan testata sekä ELISAlla että qPCR testillä. Useimpiin testipaketteihin (esimerkiksi Movetin Ripulipaketit 1 & 2) kuuluu giardiasta tuo qPCR testi. Mutta ilmeisesti ELISA on giardian osalta tarkempi etenkin silloin kun tauti ei ole aktiivisesti päällä.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI