Hoitosokrujen lähtö

sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Seita kävi eilen hakemassa hoitopojat, ja nyt ollaan taas pelkällä omalla jengillä. Nyt meillä ei ole enää edes sovittuna uusia hoitolaisia ennen häitä. Seitalla oli kyllä poikia hakiessaan mukanaan myös boksillinen vauvarottia, kun yhdistettiin sitten samaan muutaman minin uuteen kotiin lähtö. Varmuudella lähtevien minien seuraksi oli pakattu muutamia vaihtoehtoisia vapaita vauvoja, niin sitä sai kyllä hetken muistutella itselleen, miksei kääpiöiden ja standardien yhdistämistä samaan häkkiin suositella. Standardikokoisilla poikasten minimiluotuspaino kun on jo enemmän, mitä osa kääpiöistä painaa aikuisena. Ne ennakkoon varatut minitkään kun eivät olleet tulossa itselleni. Seita koitti kyllä vähän kiusoitella, että kyllähän siihen varahäkkiin, jossa sokrupojat meillä ollessaan majoittuivat, menisi heittämällä 2-3 stantun naaraslauma. Mutta päädyin kuitenkin odottamaan, että Saija saa tuotua rex-turkin myös kääpiöille.

Yksi hoitopjista. Häntä ei mahtunut ihan kokonaan kuvaan.

Kääpiöjengin osalta on kyllä jo sovittuna, että laumaa täydennetään seuraavien sopivien tyttöjen syntyessä. Nyt kun tilanne on se, että kaksi vanhinta on täyttämässä syksyllä kaksi vuotta, nuorimmainen on puolivuotias ja lauman säpsyinkin on alkanut asettua. Niin tultiin yhdessä Saijan kanssa siihen tulokseen, että laumassa voisi olla taas parin tytön mentävä paikka. Nyt ei vain millään malttaisi odottaa seuraavien kääpiövauvojen syntymää. Se että saataisiin meidän jengiin pari uutta junnua kasvamaan on toki vahvasti myös Saijan intresseissä, koska meidän tämänhetkisestä sijottijengistä mammailuvuoroon on tulossa enää Suppis, ja muut ovat jo eläkkeellä poikuehommista.  

Meidän kääpiökuusikko <3 Ylempänä tummiaiset Suppis ja Torvis, boksin alareunassa Kantarelli & Pihlaja sekä Opuntia & Kielo

Otettiin nyt Seitankin kanssa puheeksi se, mistä on puhuttu Saijan kanssa jo aiemmin, eli reissu Houtenin messuille keväällä 2025. Että tulisi sitten nähtyä nekin. Idea olisi yhtäaikaa sekä loistava että pirun vaarallinen: isommalla porukalla reissu tulisi edullisemmaksi, ja automatkoilla riittäisi hyvin juttuseuraa. Samalla kuitenkin samassa autossa kanssani olisi kumpikin niistä ihmisistä, joilta meillä on tällä hetkellä sijoituseläimiä Joten itseni lisäksi mukana olisi kaksi muutakin, joilla on välillä intresseissä kasvattaa minun laumaani. Olkootkin että Seita on tässä suhteessa todennäköisesti turvallisempi, sillä en halua sokrulaumaani lisää standard-värisiä, vaikka ne olisivat kuinka eri sukuisia, ja jos Houtenista löytyisi jotain harvinaisempia värimuotoja, Seita todennäköisesti haluaisi ne omiin kotona oleviin laumoihinsa. Toki koska en itse kasvata mitään, niin jos omaan laumaan tulisi ulkomaan tuonteja, on se aina plussaa, jos ne samalla sopivat jonkun kasvatussuunnitelmiin, niin että tuontien myötä saataisiin uutta verta suomalaisiin linjoihin.

Kääpiörottien häkin uusin järjestys

Freteille löydettiin jauhettua ankkaa, joka herätti välittömän kiinnostuksen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI