Peukutuksia Maunolle

tiistai 14. toukokuuta 2024

Ison ja monenlaisista lähtökohdista olevan eläinlauman kanssa eläminen saa välillä miettimään, missä vaiheessa työkaverit ilmoittavat, että mitä jos tutkittaisiin minun pääkoppani Munchausen by proxy -syndrooman varalta ennenkuin tutkitaan enää yhtään tämän talouden eläimistä. Nyt kun Hattaran sydämen osalta on vähän huokaistu helpotuksesta , olen nimittäin kiikuttamassa seuraavaksi Maunoa vatsaonteloultraan. Maunolla kun on ollut jo pidempään satunnaista oksentelua, ja vaikka kuinka haluaisin syyttää karvapalloja/ahmimista/hiiren karvoja, sitä tietää valitettavan hyvin, että kissan ei pitäisi oksennella niin usein mitä Mauno on oksennellut. Tiedän myös, että Maunon voimakas ripuli ennen ja jälkeen luovutusiän ja sen emon sairastuminen kun pennut olivat ihan pieniä on voinut tehdä pysyvää haittaa suolistolle, vaikka tilanne olikin välissä rauhallisempi vuosia. 

Mauno <3

Maunon oksentelua ei olla pystytty yhdistämään mihinkään tiettyyn ruokaan. Ruoka ei myöskään tule yleensä ylös heti Maunon syötyä, minkä takia oksennus löytyykin sitten yleensä paikoista missä Mauno nukkuu, kuten sängystä, kiipeilypuusta tai Jussin työtyölilta, kun Mauno selvästi herää huonovointisena ja oksentaa siihen missä on ollut nukkumassa. Oksentelusta huolimatta Mauno on ollut muuten hyvävointinen: se syö hyvin ja mielellään, hampaat on hoidettu huhtikuun alussa, ulosteet ovat olleet normaaleja ja paino on pysynyt ennallaan. 

Myönnän että oksentelun syytä olisi todennäköisesti ollut hyvä lähteä selvittelemään jo jokin aika sitten. Mutta sitä on ehkä vähän halunnut työntää päätään pensaaseen ja ajatella että tämä menisi itsestään ohi. Jos se kumminkin olisi johtunut vain jostain tietystä ruuasta tai muusta sellaisesta. Kaikkein eniten kun pelkään sitä, että suolisto on herkistynyt jollekin, jota on lähes kaikissa ruuissa, kuten esimerkiksi kanalle. Kissojen pitäminen poissa toistensa kupeilta kun ei olisi meillä mikään ongelma, sillä kissoilla on jo muutenkin ruokinta kahdesti päivässä niin että Mauno syö erillisessä huoneessa. Isommaksi haasteeksi muodostuisi se, että jos Maunolta menisi kokonaan kieltoon jotkin niistä ruuista mitä fretit syövät, sillä freteillä on usein ruokaa tarjolla pitkin päivää, jonka lisäksi ne harrastavat ruuan jemmaamista. 

Mauno & Löllö

Eli nyt saa peukuttaa että kyseessä olisi jokin muu. En kyllä keksi muitakaan kivoja syitä, mikä voisi aiheuttaa jatkuvaa oksentelua, mutta toivotaan että työkaverit keksivät. Tai että Maunosta ei löydy yhtään mitään vikaa, ja olen vain itse seonnut. Sekin kelpaisi tässä kohtaa hyvin, vaikka siihen tarvittaisiinkin sitten Jussin työkavereita säätämään lääkityksiä omieni sijaan. 

4 kommenttia:

 1. Voi Mauno! Mekin oksennellaan välillä montakin kertaa päivässä mutta sitten se taas menee hetkeksi. Emäntää ärsyttää kun se joutuu vaikka neljästi päivässä siivoamaan meidän jäljiltä, mutta pitäähän sillekin keksiä jotain tekemistä 😸😸 - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakanoiden vaihtaminen kissan oksennettua sänkyyn tai seinän peseminen Maunon oksennettua kiipeilypuun ylimmässä pedissä tuovat kieltämättä oman lisänsä arkiaskareisiin. Eikä siinä mitään, jos kyse olisi vain siinä, että jaksaako siivota. Mutta valittavasti töiden myötä on oppinut koko ajan lisää syitä, mitä oksentelun takaa voi löytyä, ja valitettavasti niin se oli sit Maunollakin, että oksentelun taustalla oli krooninen suolistotulehdus 😞

   Poista
 2. Meillä oli joku pöpö ennen vappua ja se kävi melki kaikki lävitte, mutta Eppu oli ainoa joka joutu lääkäriin kokeisiin ja nesteytykseen. Mutta nyt me ollaan jo kunnossa ja aletaan saamaan painoa takaisin. Joten me ollaan melko varmoja, että se on se sama pöpö mikä kävi meilläkin.
  Tsemppiä Mauno!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti näyttää siltä, että Maunolla ongelma on kroonisempi ja pysyväisluontoisempi 😞 Toisaalta tämä voi hoitua kokonaan ruokavaliolla, vaikkakin se tarkoittaa jatkossa myös rajoitetumpia nameja.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI