keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Talvimoodi

Nyt on taas se vuodenaika kun tuntuu, että joku on pöllinyt miun kaikki eloisat atleettiapinat ja vaihtanut ne uroksiin. Frettien talvilookki on edennyt siihen pisteeseen, että kaikilla alkaa olla kunnon talviturkit tehtynä ja talvimassat kerättynä, jonka myötä ne tuntuvat vaihtaneen muutenkin lepotilaan. Jääkaapilla jaksetaan kyllä pörrätä ja ruuat jemmata, mutta muuten aktiivinen aika päivästä tuntuu supistuneen olemattomiin. Ne pienetkin hepulit jotka jaksetaan vetää rajoittuvat aiempaa enemmän maantasalle, sillä jopa Nutsku on joutunut huomaamaan että talvipeppu on huomattavan paljon raskaampi koittaa kiskoa kissojen raapimalautaa pitkin keittiön tasoille. 

"Tavoittelemaanne frettiin ei juuri nyt saada yhteyttä"

Tämän myötä on taas siirrytty siihen aikaan vuodesta, kun fretit ovat aiempaa enemmän Jussin frettejä. Jussi kun rakastaa tätä neitien talvimoodia. Niillä on paitsi vähintään tuplasti enemmän upottavan pehmeää turkkia johon upottaa sormensa, jonka lisäksi jopa vilkkaimmat niistä malttavat ottaa välillä torkut rintakehän päällä pienellä kiepillä. Eikä Jussi pistä ollenkaan pahakseen myöskään sitä, että keittiöntasot, pelipöytä, kissankiipeilypuut ja muut ovat taas hetkellisesti melko rauhassa freteiltä. Aina kun fretit kömpivät jostain esiin, Jussi ei malta olla ihastelematta kuinka pörröisiä ja pehmoisia tytöistä on tullut.

"Jos sitä näin makuultaan vähän nuuhkaisisi. Enempään ei pysty."

Itsekin pitäisi osata nyt hetkeksi luovuttaa yritykset aktivoida tyttöjä isommin, ja luottaa siihen että saan miun rakettispagetit takaisin keväällä. Tässä kohtaa vuotta neideille kun riittää hyvin pienet happihyppelyt tai muut vastaavat, joiden jälkeen uni maistuu taas mukavasti. Silti minua hieman harmittaa, kun bongasin netistä hienon lelukaaren, ja se sai hyvin vaimean vastaanoton, kun lähinnä kaksi nuorinta kissaa eli Aino ja Mauno jaksoivat sitä vähän tassulla koittaa. Olin niin kuvitellut, kuinka etenkin Mallu ja Nutsku saisivat kunnon hepulit sen kanssa. 

Ainoa ei saanut kuvata kesken leikin

Tänään tai huomenna pitäisi myös siirtää tulisalamanteri Fenix ja viljakäärmeet Hani, Putti ja Mini kilpparien seuraan talvilevolle. Pitäisi vain ensin ehtiä hakea hamppupaali, jotta saa kuivitettua viljistenkin talviboksit, sillä toisin kuin muut levolle menevät, ne eivät arvosta yhtä suurta kosteutta, miksi turve ei sovi yhtä hyvin niiden talvehtimisbokseihin. 

Tavallaan tämä kaikki osuu kyllä hyvään saumaan siinä, että kun koulu vajaan parin viikon päästä alkaa, eletään oman lauman kanssa sitä hiljaisinta ja rauhallisinta aikaa vuodesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti