sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Karpolla on asiaa

Sunnuntaina tehtiin taas pieniä järjestelyjä eläintiloissa, kun meille tuli hoitoon ragdoll herra Karpo. Karpo tuli vain muutamaksi päiväksi kaverin työkuvioiden takia, joten päädyimme siihen, ettei poikaa edes yritetä yhdistää omaan laumaan. Hetki sitten mietittiin, mikä olisi paras tila majoittaa Karpo. Kylpyhuonetta en mielellään käytä useamman päivän majoituksiin, sillä vaikka se on hyvänkokoinen, sielä ei ole ikkunaa. Kodinhoitohuoneessa taas on ikkuna, mutta se on tilana hyvin pieni. Karpon kohdalla ei myöskään voitu täysin sulkea sitä mahdollisuutta että poika intoutuisi merkkailemaan pois, sillä vaikka meidän omat ovat kaikki leikattuja, Karpolla on vielä kulkuset tallella, ja se on tottunut deittailemaan. Niinpä Jussi ei ollut kaikkein innostunein ottamaan sitä makuuhuoneeseen. 

Vähän on jännää tämmöinen hoidossa olo

Hetken asian miettimisen jälkeen ratkaisu oli kuitenkin itsestään selvä: fretit ovat nyt tosiaan hyvin talvimoodissa ja viettävät suurimman osan ajasta nukkuen, joten päätimme lainata frettien huonetta Karpolle. Sielä kaikki pinnat ovat menossa joka tapauksessa vaihtoon, joten pieni merkkailukaan ei pilaisi mitään aiempaa pahemmin. Frettien (edes unisten sellaisten) sekaan Karpoa ei kuitenkaan haluttu laittaa, joten junnut saivat lainata Justiinan aitausta ja Justiina sai junnujen jaloitteluaikoja lukuunottamatta vapaavuoron  yläkerrassa. Vaikka en oikein uskonut, että junnutkaan innostuisivat nyt talvimoodissa karkaamaan aitauksesta häkin kautta, päädyin kuitenkin varuiksi siirtämään häkin Justiinalle olohuoneeseen ja sisustamaan aitauksen junnuille matalammin. 

Justiina sai tukikohdan sohvan viereen (matto imuroitiin kuvan oton jälkeen...)

Vähän kissoja on ihmettyttänyt puolin ja toisin miksi huoneen ovi on kiinni ja keiden ääniä kuuluu toisella puolella. Karpokin tuntui kiinnostuvan toisista kissoista enemmän kuin minusta ja Jussista, vaikka ne olivatkin näkökentän ulkopuolella. Etenkin Ruttua taas olisi kovasti kiinnostanut Karpon nappulatarjoilu. Mutta Karpo saa pysyä omien vinkkelistä mysteerimiehenä aina lähtöönsä asti. 

Junnut saivat lainata hetkellisesti mummolukaalia

2 kommenttia:

  1. Hyvinhän Karpolle järjestyi oma sviitti. Tuli samalla vaihtelua omalle laumallekin. Ja se mysteeri oven takana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta sviitistään huolimatta Karposta täällä oli selvästi vähän epäilyttävää. Sen päästyä keskiviikkona kotiin, se kierähti suoraan omistajansa jalkoihin, ja kävi äkkiä merkitsemässä koko kotinsa läpi puskien kaikki omat huonekalunsa ja tavaransa. Kyllä se koti vain on paras <3

      Poista