keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Joulusiivous aloitettu

Enää on alle kolme viikkoa siihen, kun minulla alkaa koulu. Vaikka odotankin sitä jo innolla, useamman kuukauden kotona olemisen jälkeen hyppäys takaisin koulurytmiin tulee olemaan kova. Koulupäivät kun tulevat olemaan pääosin klo 8-16 neljänä päivänä viikossa, ja siihen päälle koulumatkoihin menee 45 minuuttia per suunta. Silti olen enemmän kuin iloinen siitä, että tällä viikolla saapuneessa ensimmäisen jakson lukujärjestyksessä vain yksi jakson päivistä on merkitty etäopiskeluksi. Koska koulun alettua koulu plus oman lauman perushoito tulee viemään sen verran ison osan päivästä, päädyin taas tarttumaan Loistava järjestys -facebookryhmän joulusiivoushaasteeseen, ja aloittamaan joulusiivouksen jo tämän kuun alusta. Haasteen ideana on siivota yksi kohde päivässä, niin että eteinen, kierrätyspisteet, kausivaatteet ynnä muut sellaiset tulevat raivatuksi hyvissä ajoin ennen joulua, niin että lähempänä aattoa riittää pelkkä perus viikkosiivous.

Ulkosauna on toinen paikka jossa uskaltaa tunnelmoida kynttilöiden kanssa

Samalla olen alkanut miettiä, mitkä ovat ne projektit jotka haluan saada valmiiksi vielä ennen koulun alkua. Yksi niistä on kasvihuoneen muuttaminen joulukeitaaksi. Kissojen ja frettien takia osa joulujutuista on meillä todettu sisätiloissa liian vaarallisiksi tai vaarassa oleviksi, joten ajattelin virittää valtaosan kynttilälyhdyistä, lasipalloista ja muista vastaavista kasvihuoneeseen. Samalla se toimii hyvänä kompromissina, kun Jussista marraskuun alku on vähän liian aikaista alkaa virittää koko kotia joulukuntoon. Niin minä saan sitten oman joulusoppeni jo nyt, missä voin laittaa jouluradion soimaan ja juoda kuumaa minttukaakaota. Toki kynttilälyhdyt ja lasipallot tekevät sen, että sitten kun saan ne viritettyä paikoilleen, kasvihuone muuttuu taas muutamaksi kuukaudeksi (lähes) frettivapaaksi alueeksi. Tänään sain jo imuroituja pikku kaivurien jäljet kasvihuoneelta, ja viritettyä ensimmäiset valot. 

Ensikesän sammakkolampi-projekti

Koska koulun alkaessa omallekin kohdalle tulee iskemään se fakta, että sekä kotoa lähtiessä että kotiin palatessa on pimeää, ja päivänvaloa näkee kotipihassa vain viikonloppuisin, sain myös aikaiseksi aloittaa pihan raivaamisen. Meillä on kesän jäljiltä jäänyt yhä osa vesipyssyistä, kastelukannuista ja muista pitkin pihaa, niin nyt on hyvä hetki varmistaa ne kaikki varaston turviin ennen mahdollista lumen tuloa. Roskalava-ryhmästä bongattu piha-allas odottaa vielä päätöstä siitä, kaivetaanko se maahan vielä tämän vuoden puolella, vai varastoidaanko tallin taakse odottamaan kevättä. 

Ihan uskomatonta miten jo ensimmäiset kausivalot ja yksi joululaulu työntävät pimeän sateisen syksyn kauemmas, ja saavat aikaan sellaisen lämpimänsykkyräisen kotipesäolon. Turussa joulufiilistä kun ei ole ikinä oppinut rakentamaan lumen varaan, kun lumen saamisesta jouluksi ei ole mitään takeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti