Vuoden vikoja

lauantai 30. joulukuuta 2023

Nyt vuoden vaihtumiseen on enää reilu vuorokausi. Eläinpaperikansiosta on siirretty kaikki tätä vuotta vanhemmat eläinlääkäripaperit arkistoon. Ensivuodelle on tilattu budjektikirja talouden kokonaisbudjetin haltuunottamiseksi, jonka lisäksi blogissa on tarkoitus pitää kuluseurantaa eläinkulujen osalta. Ensivuoden kalenteri on korkattu kirjaamalla siihen tammikuun tiedossa olevat työvuorot. Vuoden vaihteessa voimaanastuvaa uutta eläinten hyvinvointilakia on tullut taas vähän selattua, ja huomasin että sielä tulee meillekin nyt uusi velvoite. Ammattimaisen tai muuten laajamittaisen eläintenpidon määritelmää on nyt tarkennettu myös täysin lemmikkinä pidettävien eläinten osalta, ja meillä määrä ylittyy terraariossa/häkissä/akvaariossa pidettävien eläinten osalta. Eli meidänkin on maaliskuun alkuun mennessä tehtävä ilmoitus aluehallintavirastoon. Sikäli kyseessä ei ole kyllä iso vaiva, sillä blogistakin löytyvästä eläinlistauksesta saa helposti muokattua liitteeksi tarvittavan eläinlistan. Frettienkin osalta määrä olisi ylittynyt vielä ennen Mallun kuolemaa. Koirien, kissojen ja frettien osalta ilmoitettava määrä kun menee vähintään seitsemässä aikuisessa yksilössä kunkin lajin kohdalla erikseen laskettaessa. Tai yhteensä viidessätoissa, jos lasketaan kissat, koirat, fretit ja kanit. Pienikokoisissa seura- ja harrastuseläinlajeissa ilmoitusraja ylittyy, jos asumuksia on säännöllisessä käytössä vähintään 20.  

Nutella <3

Mitella tuli siirrettyä asumaan Nutellan kanssa. Mummot muistivat toisensa onneksi heti, ja he menivät yhteen ilman sen suurempia kiemuroita, eli nyt Nutellallakin on onneksi seuraa. Mallun avattavaksi lähettäminen ei ole vielä edennyt. 

Ensiviikolle on luvattu kovia pakkasia, joten sisälle tuli kannettua normaalia enemmän puita, että saa laskettua sähkölaskua lämmittämällä asuntoa osin puilla. Siskonperhe on meillä vielä kylässä, niin vuosi vaihtuu heidän seurassaan. Vuoteen 2023 on mahtunut paljon hyvääkin, mutta myös niin paljon menetyksiä ja takaiskuja, että alan olla täysin valmis vuoteen 2024. En ajatellut tehdä uudenvuodenlupauksia, sillä niillä on tapana kariutua heti kättelyssä. Mutta toivon koko sydämestäni henkisesti helpompaa uutta vuotta 2024 sekä itselleni, läheisilleni että kaikille blogin lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Oh, eli jos meille tulisi 2 Rokkimimmiä lisää, niin meidänkin pitäisi tehdä ilmoitus. Mä en oo tuommoista rajaa nähny missään aikasemmin. Onneksi on teidän blogi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri. Tämä kohta löytyy tosiaan uudesta eläinten hyvinvointilaista, joka tulee voimaan 1.1.2024. Aiemmassakin eläinsuojelulaissa oli kohta laajamittaisesta seura- ja harrastuseläinten pidosta, mutta sitä ei oltu määritetty juuri millään tasolla vain lemmikkinä pidettävien eläinten osalta. Uudessa laissa näillekin on määritetty selvät rajat, missä kohtaa ilmoitus on tehtävä.

      https://www.ruokavirasto.fi/elaimet/oppaat/ilmoituksenvarainen-elaintenpito-ja-muu-toiminta/ilmoituksenvarainen-elaintenpito-ja-muu-toiminta/?fbclid=IwAR3D-4b8kUkV1F7ZtQb-WMRQEir7KK5Bj-d57jv2IMrP5Djf90jRNPxUm88

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI