Pikkujoulunäyttelyssä rottamusten kanssa

lauantai 9. joulukuuta 2023

Tänään otettiin suunta kohti Nummea ja sielä järjestettyä Lemmikki- ja Showkesyrottien pikkujoulunäyttelyä. Meidän edustustiimi koostui tänään Kielosta, Lupiinista, Opuntiasta, Torviksesta ja Kantarellista. Tällä kertaa Jussi oli myös mukana. Eilen töissä oli taas iltavuoro ja illalla oli sen verran väsy, että päätin tällä kertaa pakata näyttelykamat vasta aamulla, ja jättää myös rottien näyttelyvalmistelun aamuun. Jussi piti tätä erittäin hasardina, ennenkuin hän tajusi, että rottanäyttelyyn ei oikeasti tarvittu mukaan juuri muuta kuin rottamusten boksi ja sinne evästä ja sen ympärille vällyjä. Ja että valmisteluksi oikeasti riitti, että pyyhkäistiin äkkiä hännät ja vähän korvalehtiä kosteuspyyhkeellä. En ole tähän mennessä vielä kertaakaan joutunut leikkaamaan omien kääpiörottien kynsiä, vaikka stanttujen kanssa sitä sai olla tekemässä joka näyttelyyn ja usein näyttelyiden välilläkin. 

Torvis arvostelussa

Näyttelypaikalla nostettiin sitten vain boksi pöydälle, ja siirrettiin junnut toiseen boksiin, ettei näyttelysäännöissä mainittu maksimissaan kolme rottaa per boksi ylity. Sitten haettiin numerolaput ja kerrattiin taas hetki omien neitien virallisia nimiä. Tällä välillä Jussi oli jo ilahtunut bongattuaan itsekin näyttelystä tuttuja. Karattiinkin sitten aika pian arvostelujen alettua Lenan ja Mikon kanssa käymään Kasvihuoneilmiössä, jonka ohi olimme ajaneet näyttelypaikalle tullessa. Rotilla assistentit kun huolehtivat eläimet vuorollaan tuomarille arvosteluun ja arvostelun jälkeen takaisin eläinpöydälle, eli omistajan ei ole pakko olla paikalla päivystymässä koska oma vuoro tulee. Etenkään nyt kun en enää samalla tavalla pelännyt meidän junnujen sinkoamista kesken arvostelun. 

Rottien näyttelybokseja

Takaisin näyttelypaikalle palatessa omat olivatkin ehtineet jo käydä kaikki arvosteltavina. Kaikki viisi saivat arvosanakseen ERI:n eli erinomaisen ja Opuntia, Torvis ja Kielo lisäksi kunniapalkinnon. Olin muutenkin erittäin tyytyväinen tyttöjen arvosteluihin, vaikka Kantarellilla olikin ilmeisesti ollut vähän vauhti päällä arvosteltaessa. 

Kasvihuoneilmiöstä olisi löytynyt kaikkea kivaa joulukoristettakin

Ja lamppuja (kuten tuo etuvasemmalla oleva kissalamppu)

Mukaan lähti kuitenkin tämä varoituskyltti, joka tulee ilmestymään portin pieleen tai ulko-ovelle

Aloin sitten vähän yllyttää Jussia kokeilemaan neitien kanssa agilityä, mutta Jussi oli alkuun vähän epäileväinen, että mitä jos tytöt säikähtävät jotain ja pääsevät karkuun. Agilitykisojen katsomisen jälkeen Jussillakin uteliaisuus kuitenkin voitti, kunhan hän oli ensin vannottanut minutkin olemaan koko ajan ihan vieressä vahtimassa. Niinpä Opuntia, Kielo ja Lupiini pääsivät kukin vuorollaan tutustumaan esteisiin. Etenkin Opuntia tuntui alkuun vierastavan voimakkaimmin radalla käytettävää aika voimakkaan hajuista pesuainetta, jolla esteet pyyhittiin jokaisen osallistujan välissä. Hetken haisteluaan kaikki tytöt rohkaistuivat kuitenkin kokeilemaan esteitä, ja oppivat parin kerran jälkeen menemään jopa muutaman esteen sarjoja pienellä opastuksella. Jussi oli aikas ällistynyt siitä, kuinka äkkiä tytöt tuntuivat pääsevän hommasta jyvälle. Joten voi olla, että tytöt nähdään vielä joku kerta kisakentillä myös agilityssä. Rotilla agility on kuitenkin aika paljon vapaamuotoisempaa höntsäämistä kuin vaikka koirien kanssa. 

Kielo pujottelee

Opuntia ylittää esteen

Opuntia tutkii vaihtoehtoisia tapoja suorittaa rengaseste

Opuntia puomilla

Lupiini ylittää A-esteen

Lupiini rengasesteellä

Aika pian oltiinkin jo palkintojen jaossa, ja tytöt olivat selvästi ottaneet tosissaan puheeni siitä, että lemmikkien joululahjojen hankinta on tänä vuonna lemmikkien varassa. Niinpä neidit tyhjensivät palkintopöytää taas ihan urakalla. Jo mainittujen kunniapalkintojen lisäksi Opuntia oli lemmikkinaaraiden ensimmäinen ja sai erikoispalkinnon "Voi laittaa joulupakettiin ...ja osoite Mäntsälään". Torvis oli lemmikkinaaraiden toinen ja paras juniori. Kielo oli lemmikkinaaraiden viides ja sai erikoispalkinnon "Päivän joulusimmut". Kantarelli sai erikoispalkinnon "Päivän myyrä". Siinä palkintokasaa katsellessa en voinut kuin todeta, että jos vielä ensivuonna nakitan joululahjojen hankinnan lemmikeille itselleen, pitää laittaa ne myös paketointihommiin, sillä en ole todellakaan varautunut tämän mittakaavan paketointitalkoisiin sen jälkeen kun päätin olla hankkimatta itse eläimille mitään. 

Kielon arvostelu

Opuntian arvostelu

Kantarellin arvostelu

Torviksen arvostelu

Lupiinin arvostelu
 Seuraavat rottanäyttelyt olisivat 17.2. Raumalla, mutta siinä tuleekin sitten haasteeksi se, että samana päivänä on myös frettinäyttely Klaukkalassa. Eli jompikumpi niistä on pakko jättää väliin. Mutta kumpaankaan niistä ei ole vielä edes ilmoittautuminen auki, että sitä ehtii onneksi vielä miettiä. 

Tässä riittää paketoitavaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI