Joulukuun eka

perjantai 1. joulukuuta 2023

Tänäkään vuonna blogistani ei tule löytymään joulukalenteria. Olo on ollut kyllä jo sen verran kevyempi, että jaksoin leikkiä ajatuksella, mutta toteutuksen kanssa olisi tullut aivan liian kiire. Joulukuussa, kuten toki muulloinkin kommenttikenttään voi kyllä ehdottaa toivepostauksia, jos sinulla on mielenpäällä jokin tai joku meidän laumasta, josta kuulisit mieluusti blogin puolella lisää.  

Vanhassa joulukalenterikuvassa Mitella junnuna ja Huisku <3

Tein sen sijaan jo näin hyvissä ajoin tilaa tulevalle vuodelle. Siirsin lauman riippukansioista kaikki vuotta 2023 vanhemmat eläinlääkäri- ja näyttelypaperit arkistolaatikoihin, ja nimesin jo vuoden 2024 eläinlääkäripapereille oman välilehden. Samalla kävin läpi kaikki vuoden 2023 tähänastiset eläinlääkäripaperit ja siirsin kaikkien ensivuodelle pyydytetyt kontrollit ja rokotukset jääkaapin oven vuosisuunnitelmaan. Siitä on sitten helpompi tarkistaa, mille kuulle kenellekin piti varata hammaskiven poistoa ja missä kuussa mitkäkin rokotukset ovat vanhenemassa. Tällä hetkellä meidän laumassa rokotettuja ovat kissat ja kanit, sillä frettien/minkkien rokotteissa on ollut saatavuusongelmia jo yli pari vuotta, enkä Suomen tämän hetkisessä penikkatautitilanteessa ole halunnut rokottaa frettejäni koirien rokotteella jossa on tapetun sijaan heikennettya penikkatautivirusta, sillä fretit ovat paljon koiria herkempiä penikkataudille. Frettien rokotusten osalta tilannetta toki tarkkaillaan aktiivisesti, ja ne rokotetaan heti, jos Disteminkiä tulee taas saatavilla, tai jos Suomessa alettaisiin havaita useampia penikkitautitapauksia.

Ensivuoden jo tiedossa olevat kontrollit ja rokotukset on nyt listattu vuosisuunnitelmaan, josta niitä nostellaan taululle, kun aika on varattu.
 

Oman joulunkalenterin tekemisen sijaan olen kyllä jo onnistunut löytämään useamman ilmaisen joulukalenterin seurattavaksi somen ihmeellisesti maailmasta. Itselläni lähtivät tänään seurantaan


Facebookissa:

Suomen Frettiliiton joulukalenteri

Eläinten Hyvinvointiyhdistys Lemmikki ry:n joulukalenteri


Instagramissa:

Kissapuun joulukalenteri @kissapuu_com

Boniasiivouksen siivousjoulukalenteri

2 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaisi tietää miten päädyitte näin isoon eläinkatraaseen? Onko jo alusta asti ollut suunnitelmissa vai lähtikö ns.lapasesta? Ja myös kuluasiat kiinnostaa (siitä postasitkin joku aika sitten) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäiseen toiveeseen on vastattu <3 Kuluseurannan starttaan varmaan taas tammikuun alusta, tällä kertaa kattaen kaikki eläinkulut.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI