Mitellan sydänkontrolli

maanantai 18. joulukuuta 2023

Viimeinen tälle vuodelle varattuna ollut eläinlääkärireissu on nyt takana. Nyt sitten toivotaan kovasti, ettei meidän jengistä tänä vuonna käy enää eläinlääkärissä muut kuin minä. Itselleni kun on tälle vuodelle vielä muutamia työvuoroja sovittuna. Mutta tämä tämänpäiväinen oli taas semmoinen positiivisempi eläinlääkärireissu, eli kävimme Mitellan kanssa kontrollissa, jossa katsottiin miten mummuskan sydänlääkitys on tehonnut ja tarvitseeko sitä säätää. 

Mitella ja Mitellan tahnuli


Eläinlääkärin tutkimus ja röntgen onneksi vahvistivat sen mitä oli oletettukin: lääkitys toimii. Syksyllä keuhkoissa olleet nestekertymät ovat hävinneet ja sydämen sivuääni on lievempi. Lihasmassaa oli hävinnyt jonkin verran, mutta se selittyy ikääntymiseen liittyvillä muutoksilla: valitettavasti kun emme pysty sydäntä hoitamalla muuttamaan sitä, että Mitella on mummoutumassa. Kuitenkin päästiin yhteen etappiin, joka vielä syksyllä tuntui kaukaiselta: pyysin Saria uusimaan yhden sydänlääkkeen reseptin. Syksyllä kun vielä tuntui, että sydänlääkepaketit ovat niin isoja ja annokset niin pieniä, että Mitella pärjäisi todennäköisesti yksillä paketeilla loppuikänsä. 

Röntgenkuvatkin otettiin tahnulirauhoituksessa


Kaikki kolme sydänlääkettä jatkuvat toistaiseksi aiemmin ohjeistuksen mukaan, eikä edes nesteenpoistolääkityksen annostusta ollut vielä tarvetta kasvattaa. Mitella onneksi syö lääkkeensä erittäin mielellään lohitahnaan sekoitettuna, eli mummuskan lääkitseminen ei ole ongelma. Pitää vain pitää huoli siitä, ettei lohitahna pääse loppumaan. 

Mummuska <3

1 kommentti:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI