Pakastimien täydennystä

torstai 9. syyskuuta 2021

Nyt viikon sisään on tullut kotiutettua Lihalinen ja Vauhti-Raksun tilaukset, sekä viiriäisiä. Kun ensiviikolla saadaan vielä Koirien Liharingin toimitus, alkavat pakastimet olla taas aika hyvällä mallilla syksyksi. Valikoimista johtuen meillä mennään yhä broilerivaltaisemmin kuin haluaisin, mutta katsoo jos broilerin kaulojen ja -siipien loputtua ajaisi taas seuraavaksi Salon suuntaan hakemaan ankansiipiä. Kanistakin saadaan toivottavasti nyt syksyllä täydennystä, vaikka tällähetkellä hankintapaikkoja rajaa se, ettei itsestä ole tälläerää käsittelemään kokonaisia kaneja ruokakuntoon.

Vauhti-Raksun tilaus kotiovelle toimitettuna

Lihalinesta meille tuli 7 kiloa hirvi-saksanhirvi-metsäkauris -jauhelihaa ja 8 kiloa nautapullia, kun sisko nappasi siivunsa kymmenen kilon laatikoista. Vauhti-Raksulta meidän osuuteen kuului broilerinsydämiä, broilerin kivipiiraa, ahvenfileitä, possun sydäntä, tipuja ja broilerin sisäelinseosta. Koirien Liharingistä meille on tulossa broilerin koipireisilihaa sekä kalkkunan jauhelihaa. Entuudestaan pakastimista löytyi broilerin siipiä, broilerin kauloja, broilerin jauhelihaa, hiiriä, nataleita, rottia, hevosen palalihaa sekä kanin sisäelinseosta.  

Meillä fretit ovat yhä täysin raa'alla ja kissojen kanssa mennään suurinpiirtein 50/50 mallilla, eli puolet tai vähän yli märkäruokaa ja loput raakaa. Nappuloita kissoilla ei ole ikinä kupissa, mutta niitä tarjoillaan välillä aktivointipeleistä. Mikäli saatavilla oleva valikoima olisi rajaton, haluaisin tuoda tyyppien ruokavalioon vaihtelua nykyistä enemmän erilaisten lintujen (sorsa, kyyhky, fasaani, riikinkukko, hanhi...) ja jyrsijöiden (hamsteri, gerbiili, marsu...) muodossa, mutta nykyisellään ne muodostavat erittäin satunnaisen osan tyyppien ruokavaliossa. Muistelen yhäkin vuosien jälkeen kaiholla, kun Kennel-Rehulla oli joskus myynnissä yksittäiserä fasaania. Sen jälkeen en ole löytänyt sitä mistään.

Tiistain iltapuhteena köntit muutettiin annospusseiksi, jotta niitä on helpompi käyttää

Koska monipuolisuutta on vaikeampaa hakea erilaisista linnuista ja jyrsijöistä, punaisen lihan osuus tyyppien ruokavaliossa on isompi minä sen muuten pitäisin. Freteilläkin on kuitenkin alkanut esiintyä koko ajan enemmän ruoka-aineallergioita ja etenkin yliherkkyyttä broilerille, joten pyrin siihen ettei se dominoisi koko ruokavaliota. Osin siksi, että toivon monipuolisuuden suojaavan tyyppejä allergioilta. Toisaalta sen takia, että mikäli meille joskus osuu tyyppi, joka oireilisi broilerista (tai jostain muusta), ruokavaliota on helpompi säätää mitä monipuolisemmin fretit ovat tottuneet syömään. Fretit kun osaavat olla välillä äärettömän epäluuloisia ja itsepäisiä ruoka-asioissa, ja jokainen uusi ruoka tulkitaan yleensä vähintään myrkytysyritykseksi. Sen myötä odotankin taas jännityksellä, minkälaisen vastaanoton nuo ensimmäistä kertaa tilatut ahvenfileet saavat. Minun tuurillani ne kyllä ovat taas hitti, kun kyseessä on rajoitettu erä, eikä vakivalikoimaan kuuluva tuote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI