perjantai 20. marraskuuta 2020

Lumipäivä

Tänään aamulla tapahtui jotain hyvin harvinaista: Turussa oli maa valkoisena. Viime talvena näitä ihmepäiviä oli yhteensä ehkä viisi, joten ilmoitin heti Jussille haluavani mennä ottamaan muutamia lumikuvia tytöistä. Jussilla oli etäkierto käynnissä, ja hän ilmoitti voivansa pitää kahvitauon kohta. Lämpötila oli kuitenkin kivunnut jo plussan puolelle, ja taivaalta alkanut sadella räntää, joten totesin, että jos haluan lumikuvani, reilun tunninkin odotus voisi olla riski. Niinpä valitsin ensimmäiset mallit ja lähdin kuvaamaan - luonnollisesti kännykällä, koska en ollut osannut varautua ja ladata kameran akkua (täytyisi oppia pitämään se aina latingissa).

Viime talvena lunta ei täällä päin tosiaan kauheasti nähty, joten neidit olivat aika ihmeissään. Itsyn mielestä ainoa turvallinen suunta tämän oudon yhdisteen keskellä olikin syliin tai takaisin reppuun. Muut edustamaan päässeet neidit innostuivat alkuihmettelyn jälkeen jopa hieman tutkimaan lumista takapihaa. Tutkimusmatkoihin toi kyllä pieniä rajauksia se, että halusin kuvata ilman valjaita, jolloin neidit eivät saa samaa viiden metrin viipotusvaraa kuin fleksin kanssa mentäessä, eikä kaverikuvia edes koitettu. 

Odotan kyllä mielenkiinnolla, tuleeko tästä talvesta yhtään edellistä lumisempi. Ainakin aatoksi Turkuun on kuulemma tilattu lunta jouluvieraiden toimesta. Katsotaan kuinka hyvin toimitus pelaa.  

Kumman äkkiä se valo nytkin hävisi, vaikka kuvattaessa ei ollut edes keskipäivä. Mutta ne räntäpilvet. Ehkä seuraavien lumien kanssa saadaan parempia otoksia, ja päästään kunnolla tutkimaankin lunta.

3 kommenttia: