Nelijalkajoukkue-podcast

tiistai 24. marraskuuta 2020

Moni onkin jo varmast huomannut Suomen eläinsuojelun ja Kodittomat.infon tuottaman eläinsuojeluaiheisen podcast-sarjan Nelijalkajoukkue, jota on julkaistu jo kahdentoista jakson verran. Mikäli ei ole vielä, kannattaa siihen ehdottomasti tutustua. Itsellänikin on vielä monta jaksoa kuuntelematta, sillä koitin kuunnella ensimmäistä jaksoa heti sen ilmestettyä podcastin omien sivujen kautta, mutta kännykällä kuunnellessa ongelmaksi tuli, että ohjelma taukosi joka kerran kun kännykän näyttö sammui. Tämä hankaloitti kuuntelua sen verran, että kuunteleminen jäi siinä kohtaa yhteen jaksoon, sillä yleensä kuuntelen jotain muun tekemisen taustalla esimerkiksi siivotessani. Sitten mies kuitenkin vinkkasi, että myös Spotifysta löytyy paljon podcasteja, ja sieltähän löytyi myös Nelijalkajoukkue itselleni sopivammassa käyttöliittymässä. Sittemmin bongasin että Nelijalkajoukkueen sivuille oli luetultu useampi muukin alusta, jolta podcastit löytyvät, kuten Apple Podcasts, Google Podcasts ja Amazon Music, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva tapa seurata.


Nelijalkajoukkueen jokaisessa jaksossa on haastateltu yhtä eläinsuojelun parissa toimivaa henkilöä hänelle tärkeästä eläinsuojelun osa-alueesta. Se mikä tekee tästä erityisen mielenkiintoista on se, että eri jaksoissa on edustettuna hyvin laajasti erilaisia eläimiä kissoista tuotantoeläimiin ja kaloista muihin eksoottisiin eläimiin. Valitettava tosiasia kun on, että jokaisen lajin kohdalla on omia haasteitaan mitä tulee eläinsuojeluun, mutta positiivista taas se, että eri tyyppisille eläimille myös löytyy omat auttajansa. Itselläni kuuntelu ei ole edennyt kronologisessa järjestyksessä aloitusjakson jälkeen, vaan tähän mennessä kuunneltuina on Eläinsuojelukeskus Tuulispään perustajan Piia Anttosen jakso Vapaudesta ja vankeudesta, Mira Ekholm-Martikaisen jakso Kissakriisistä ja populaatiokissoista sekä Joonas Gustafssonin jakso Herpeistä ja muista eksoottisista lemmikeistä, eli selvästi itsellä tämä tutustuminen etenee tutummista teemoista ja ihmisistä vieraampiin.  

Vaikka joka jaksossa nostetaan esille myös yhden kyseisen henkilön kohtaaman eläimen tarina, ja siten esille nousee ikäviäkin eläinkohtaloita, jokaiselle esitetään myös kysymys, miten kyseisestä ihmisestä tuli eläinsuojelija. Sarjasta saa siis myös runsaasti käytännön vinkkejä ja ajateltavaa siihen, mitä itse ehkä voisi tehdä eläinten suojelemiseksi joko ihan omien lemmikkien kohdalla, omassa arjessaan, uutena harrastuksena tai joissain tapauksissa jopa työnä. Vaikka harvasta ihmisestä tulee niitä eläinsuojelun kärkinimiä, joita haastatellaan lehdissä ja ohjelmissa, tehokas eläinsuojelu vaatii taakseen mahdollisimman paljon eläinsuojeluun myönteisesti suhtautuvia, arjessaan pienillä teoilla vaikuttavia eläinihmisiä. Sillä ilman näkyvyyttä, lahjoituksia, uusia koteja ja muuta ruohonjuuritason toimintaa isompia linojakaan ei saada läpi. Jo sillä, että leikkauttaa ja tunnistemerkitsee omat lemmikkinsä ja perehtyy hyvin niiden hoitoon on iso merkitys. Jos vielä neuvoo niistä asioista muita, vaikutus on vielä isompi. Sitten jos ehkä vielä tiputtaa pullokuitin eläinsuojelun hyväksi ja jakaa paikallisen yhdistyksen hyväntekeväisyystempauksen mainoksen eteenpäin, apua saaneiden eläinten piiri laajenee pienillä teoilla koko ajan.

2 kommenttia:

  1. Selaimiin saa sellaisia lisäosia, joilla taustalla soittaminen onnistuu! Asenna sellainen, ja voit kuunnella haluamiasia podcasteja/videoita myös tuijottamatta näyttöä!

    VastaaPoista
  2. Pitääpäs kuunnella! Ihan uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta! Ja juuri näin, pienistä jutuista se lähtee, ihan jokaisen kohdalla!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI