sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Joulukauden avaus

Eilen kaivettiin esille joulukoristerilaatikot ja pystytettiin ensimmäinen joulukuusi. Aatoksi haluan edelleen aidon suomalaisen metsäkuusen, mutta koska haluan nauttia kuusen valoista jo nyt, pikkujoulukuuseksi on tullut hankittua muovinen kestomalli, jonka raskii pystyttää jo marraskuun puolella ilman että hukumme neulasiin jo viikkoja ennen joulua. Kuten arvata saattaa, puun pystyttämiseen keskelle olohuonetta ja kahden palloja ja rapisevia, kimaltavia, ja muuten kiehtovia esineitä sisältävän laatikon tutkimiseen sai paljon apuja sekä kissoilta että freteiltä. Vaikka kaikkien omien ja hoidokkien välillä ei vielä vallitsekaan täyttä luottamusta, joulupuuhat olivat ihan liian kiehtovia, että kukaan olisi malttanut seurata niitä pelkästään välimatkan päästä. Välillä kuuluikin sitten pientä suhahtelua, kun joku muistutteli turvaväleistä tällaisissa sisäaktiviteeteissa.

Joululaatikoista löytyi myös Jussin viime vuonna Maunolle hankkima joulunuttu, joka oli laatikossa päässyt mystisesti kutistumaan, eikä siten enää sopinut meidän kollipojan päälle. Jussin onneksi ja Ainon epäonneksi Aino on huomattavasti sirompaa sorttia, joten Jussi ajatteli että Aino saa periä kyseisen neuleen. Vaikka Aino antoikin nätisti laittaa sen päälleen, ilme kyllä kertoi hyvin äkkiä, että hän ei aio tällaiseen tonttuiluun tämän useammin ryhtyä. Aino kun ulkoilessakin suuntaa mieluummin hyvin äkkiä sisälle siinä kohtaa jos keli meinaa käydä liian vilpoiseksi, eikä jää paikoilleen tärisemään, kun haluaisi tutkia mutta ei tarkene. Mauno taas on enemmän jälkimmäistä tyyppiä, miksi sen kohdalla on oikeasti mietitty uuden paidan hankkimista. Lopulta Maunon vanha nuttu päätyikin sitten ainakin toistaiseksi Rutulle, joka nakuna arvostaa ihan eri tavalla lämpimiä asioita.


Tämänhetkisellä kokoonpanolla lasipallot jätettiin taas suosiolla laatikkoon, eikä niitä välttämättä tulla näkemään aattonakaan. Puun yläosaan valikoitiin isompia ja enemmän itselle valittuja palloja. Alimmat oksat taas koristeltiin jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan kissojen ja frettien lempileluilla, eli pienillä muovipalloilla, joita on ihana käydä tiputtelemassa, ja joilla pelataan sitten pitkin lattioita niin että niitä löytyy vielä juhannuksena sohvien alta ja ties mistä koloista. Nytkin ensimmäiset palloista ovat eksyneet jo alakertaan asti. 7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ruttu on ihan rakastunut Jussin partaan, ja Jussin lämpimiin talvikarhaisiin käsiin <3

   Poista
 2. Joulujutut! Mäkin tahdon! - Max

  Ihanaa riemua! Viimeinen kuva 😍 - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulujutut on kyllä huippuja! Ollaan ehditty pelaamaan jo ainakin kolme paljoa parempaan talteen! -Mauno

   Poista
 3. P. S JOULUPUU keräys on tänäkin vuonna.

  https://joulupuu.org/

  Voi lahjoittaa jollekin eri asemassa olevalle lapselle lahjoja =)

  Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän onkin tullut useampana vuonna lahjoitettua, jonka lisäksi hankitaan yleensä jotain kodittomille tai vähävaraisten lemmikeille. Meillä on omalle laumalle niin paljon kaikkea, eivätkä ne niin vahvasti joulusta ymmärrä, niin koitan himmailla houkutusta hankkia niille kauheasti jouluekstraa, ja muistaa jouluna myös niitä, joille se ei ole yhtä yltäkylläinen.

   Poista
  2. Ihana sinä ♥️ teet tosi paljon hyviä tekoja♥️

   Poista