maanantai 16. marraskuuta 2020

1,2 ...3,4,5

Olemme Jussin kanssa molemmat sitä mieltä, että kaksi kissaa on hyvä määrä. Ja että jos joskus tulisi kolmas, niin ehdottomasti pentu, sillä aikuisen kissan tuominen tähän meidän perhekuvioon olisi aikamoinen riski. Kyllähän sitä silti aina välillä miettii myös aikuisia kodinvaihtajia, tai sijaiskodiksi ryhtymistä. Apua tarvitsevia kissoja on vain niin paljon, eikä sitä oikein tiedä, miten olisi parhaiten avuksi. Tälläkertaa kyse ei kuitenkaan ole mistään sellaisesta - paitsi korkeintaan niiltä osin, että seuraavien viikkojen jälkeen tiedämme astetta paremmin, mitä tuntemuksia vieraat aikuiset kissat omassa laumassa herättävät. Niitä tuli meille eilen nimittäin kolme, ja jos kaikki menee hyvin, tyypit ovat meillä kuukauden verran.

Löllö ja Ruttu


Siitä ei ole kauaakaan, kun kaveri kyseli facebookissa hoitopaikkaa kissoilleen. Asiaa kauheasti miettimättä kommentoin postaukseen, että mikäli rauhallisempaa paikkaa ei tarjoudu, niin laittaa viestiä, niin kokeillaan meille. Kyseinen kaveri tuntee paljon eläinihmisiä, ja emme ole edes samalla paikkakunnalla, joten olin melkoisen varma, että sopivampi paikka löytyisi todennäköisesti helposti. Mutta huolimatta että meillä saattaa olla hiukan vilinää, emme asu myöskään mahdottoman kaukana, ja meillä on myös tilaa. Niinpä sain aiemmin viikolla viestiä, vieläkö tarjous on voimassa. Siinä kohtaa sitä tuli mietittyä sitten tarkemmin, ja istuttua hetkeksi alas Jussin kanssa puhumaan asiasta ennen lopullista vastausta, eli että on.

Eilen meille saapui sitten Ruttu, Minttu ja Löllö. Kolmikolle laitettiin alkuun tukikohta kylppäriin, ja tyypit sinne ihmettelemään mihin ovat oikein saapuneet. Omista etenkin Mauno parkkeerasi oven toiselle puolelle ihmettelemään samaa. Saivat siinä sitten ihmetellä iltaan asti, jolloin meidän piti akvaarion vedenvaihdon ajaksi avata kulku kylppäriin. Vierailevat tähdet vaikuttivat varsin avoimen uteliailta, joten siirsimme omat hetkeksi kodinhoitohuoneeseen, ja päästimme vieraat katsomaan vähän laajemmin mihin ovat saapuneet ennen vetäytymistä yöpuulle kylpyhuoneeseen. Sen jälkeen omat pääsivät taas tutkimaan uusia hajuja.

Minttu

Asiaa hetken harkittuani päädyin kokeilemaan yhdistämistä jo tänään, ja etäluennon taustateemana olikin kissojen tarkkailu. Mauno tuntui hieman järkyttyvän tulijoista, ja se vetäytyi joksikin aikaa kokonaan sohvan alle. Vierailla on kuitenkin käytöstavat hyvin hallussa, ja pienestäkin sähinästä otetaan heti takapakkia, ja annetaan toiselle tilaa. Tänään onkin vietetty aika paljon aikaa katsellen toisia sopivan etäisyyden päästä, ja ilmoittaen heti, jos turvavälejä ei noudateta. Kukaan ei ole kuitenkaan saanut tassusta, tai mennyt täysin pörhölleen, vaikka pientä varautuneisuutta onkin ollut ilmassa. Niinpä tästä jatketaan nameilla ja tarkkaililinjalla. Yöksi tulokaat saavat mennä kuitenkin vielä kylppäriin, että kaikilla on varmasti yörauha mitä tulee iltapalojen syöntiin ja vessassakäyntiin. 

Ensimmäisen päivän perusteella olen varsin luottavainen sen suhteen, että vierailu tulee toteutumaan puhutun laajuisena. Tietenkin seuraavat päivät toivottavasti näyttävät, alkavatko kaikki rentoutua enemmän. Toiset kissat ovat olleet tulokkaista yhtä aikaa niin kiinnostavia ja jänniä, että väliin minusta tuntuu, että ne eivät ole edes huomanneet vielä frettien olemassaoloa. Fretit ovat toistaiseksi saaneet ihmetellä tulijoita vasta portin takaa.

Ruttu

Hoidokeista näkee jo nyt, että he ovat selvästi tottuneet myös vieraisiin kissoihin ja uusiin paikkoihin. Porukka on meinaan jo aika kotonaan, jos ei lasketa sitä, että vähän pitää katsoa missä natiiviasujat menevät. Noin muuten kyllä käytetään jo molempia kerroksia, ja tullaan välillä puskemaan jalkaa ja pyytämään syliin - etenkin Ruttu. Löllö on viettänyt kolmikosta ehkä eniten aikaa eilisen tukikohdan lähettyvillä. Sekin kävi kyllä jo testaamassa olohuoneen kiipeilypuun. 

Kissojen määrän kasvettua kahdesta viiteen kissanvessojenkin määrä kasvoi kolmesta kuuteen, ja yksi vessoista tuli sijoitettua yläkertaan, että molemmissa kerroksissa on mahdollista käydä asioilla. Muuten omien vakivessat ovat kodinhoitohuoneessa ja kaksi tulokkaiden vessoista kylpyhuoneessa. Kuudes vessoista löytyy takkahuoneesta. Vähemmilläkin vessoilla ehkä selvittäisiin, mutta koska tässä on muutenkin jännää ilmassa, ei lisävessoista ja feromonihaihduttimesta ole varmasti haittaakaan tyyppien tutustuessa. 

4 kommenttia:

 1. On teillä nyt kissoja! On siinä Maunolla aktiviteettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauno vielä kunnon suomalaisena isäntänä vähän vahtii ja kyräilee, mutta alkaa selvästi jo vähän pehmetä tulijoille.

   Poista
 2. Hih, saatte nyt kuukauden harjoitella useamman kissan kanssa. Tiedä häntä vaikka teille joskus muuttaisi hmmm vaikka europentu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä ikinä tiedä, vaikka pidänkin tällähetkellä todennäköisempänä, että jos porukka joskus kasvaa, niin sitten todennäköisemmin jonkun kodinvaihtajan tai rescuetapauksen myötä :) Pentukuvat ovat kyllä iso riskitekijä joka voi altistaa sortumisille :D

   Poista