lauantai 21. marraskuuta 2020

Ensimmäinen viikko melkein takana

Huomenna tulee viikko hoitokissojen saapumisesta. Viikko on mennyt huomattavasti helpommin kuin olisin osannut kuvitella. Alle viikossa on päästy siihen, että kissat voivat leikkiä tuttujen kavereiden kanssa samassa tilassa missä vieraat ovat, olla kokoaikaisesti yhdessä vapaana ja jopa syödä samassa tilassa. Näistä viimeisintä kokeiltiin ensimmäistä kertaa tänään aamulla, kun aamupalajaossa keittiössä oli yhtäaikaa viisi nälkäistä kissaa, enkä olisi saanut mitenkään ninjailtua omille kahdelle annoksia ylös samalla houkutellen vieraita alakerran kylppäriin, johon heille on tähän asti tarjoiltu. Aamupalalla Maunon ja Mintun piti vähän vähän kyräillä toisiaan, kun en ehtinyt ohjata heitä kaukaisimmille lautasille, mutta muuten aamupala meni jopa yllättävän rauhallisissa merkeissä. 

Yhteisaamupala

Tutustuminen fretteihinkin on mennyt yllättävän hyvin. Toissapäivänä hoidokit saivat tavata junnuista Mallun, Nutellan, Huiskun ja Vapun kaksi näätää kerrallaan. Lystin ja Mitellan jätin tarkoituksella viimeisiksi, koska niillä on historiaa niitä pelkäävien tahallisesta provosoinnista. Tähän mennessä Minttu on ollut varautunein frettien suhteen, mutta sillä on onneksi hyvin Maunomainen taktiikka, ja karkuunjuoksemisen sijaan se lyö ensin tassulla päähän liian lähelle pyrkiviä frettejä, mikä useimpien frettien kohdalla useimmiten saa ne keksimään jotain muuta tekemistä. Karkuunjuoksemisesta taas seuraisi taatusti (frettien mielestä) hauska littaleikki.

Minttu tekee tuttavuutta Mitellan, Lystin ja Vapun kanssa

Eilen hoidokkien vetäydyttyä oma-aloitteisesti alakertaan nukkumaan, päätin päästää koko junnujengin yläkerrassa irti, Frettien siinä sinkoiltua ja hepuloitua aikansa, Minttu päätti liittyä seuroihin yläkertaan. Portaikon pleksiportti kun pysättää vain fretit, ei kissoja. Hetken frettejä katseltuaan Minttu päästi mennä haistelemaan niitä lähemmin - ja Lysti, Mitella ja Vappu haistelivat takaisin, ja jatkoivat sitten omia touhujaan. Minttuhan oli kissa, ja kissoja on nyt nähty ennenkin. Ei siis mitään uutta ja jännää junnujen mielestä. Minttukin jatkoi sitten eri suuntaan omiin touhuihinsa. Vaikka nyt ollaan vielä tilanteessa, että Löllö ja Ruttu eivät ole nähneet vielä Lystiä ja Mitellaa, noin muuten ollaan koko ajan enemmän siinä pisteessä, että hoidokkien kanssa pystyy olemaan koko ajan enemmän kuin omien kanssa miettimättä erityisjärjestelyitä.

Siskokset Vappu ja Huisku nauttivat takkatulesta

Tänään uskaltaa ehkä jo siivota tyyppien boksitkin tai ainakin kaksi niistä pois kylpyhuoneesta, kun boksien kattojen sijaan takkahuoneen sohva ja portaikko ovat alkaneet viedä voiton makoilupaikkoina. Rutun petikin pitänee jossain välissä sijoittaa saunan sijaan jonnekin, jossa Ruttu viettää enemmän aikaa nyt kun eristämistarpeita ei ole ollut.    

Jääkaappitarkistus

Hoidokkienkin mielestä sohvapäikkärit ovat parasta

4 kommenttia:

 1. Vau, ollaanpa siellä jo hienosti sulassa sovussa! Nopeasti on tutustuttu!
  Ihanat kuvat: Vappu ja Huisku takan ääressä sekä isännän ja hoidokkien päiväunet. Kyllä ovat hyvään hoitoon päässeet=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on yllättänyt kyllä niin itsenikin kuin kissojen omistajan, kuinka hyvin sopu on löytynyt näinkin nopeasti. Etenkin kun miettii, että esimerkiksi Jussin vanhempien kissat eivät päässeet koskaan näin hyviin väleihin, vaikka asuivat yhdessä vuosia.

   Poista
 2. Ihanaa lukea, että noin nopsaan kaikki ovat sopeutuneet uusiin olosuhteisiin. Muistan ajan kun teillä haaveiltiin kissasta. Kyllä nyt on haaveilijalla syli täynnä kissoja ♥
  Toivottavasti meillä menee myös keväällä toooosi nopsaan sopeutuminen kun uusin rokkimimmi kotiutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi on kyllä nyt aika elementissään, kun koti on täynnä haave-eläimiä.

   Toivotaan että teilläkin löytyy sitten keväällä nopeasti yhteinen sävel koko jengille!

   Poista