Joulusiivous aloitettu

torstai 19. marraskuuta 2020

Loistava järjestys -facebookryhmän kahden viikon joulusiivoushaaste osui juuri passelisti näille viikoille kun olen vain etäopetuksessa kotona, joten päätin aloittaa jouluvalmistelut kerrankin hyvissä ajoin. Joulusiivoushaasteessa keskitytään siis varmistamaan, että joulun tullessa eteinen ei pursuilisi, jääkaappi ei olisi täynnä purkin loppuja ja koti olisi muutenkin siinä kunnossa, että lopullinen joulusiivous ennen aattoa olisi mahdollisimman helppo tehdä. Ryhmässä julkaistaan joka päivä uusi siivoushaaste, ja päivän haasteen alle voi halutessaan kuitata kun on saanut sen tehdyksi. Tästä aatosta on tulossa aikuisiälläni ensimmäinen, jonka tulen viettämään omassa kodissani, joten sillä lähestyvä joulu tuntuu aika erilaiselta - olkootkin että mikäli koronatilanne ei oleellisesti pahene, kokoonpano tulee pysymään entisellään, tälläkertaa me emme vain ole se reissaava osapuoli. Tuntuu yhtäaikaa aika jännittävältä että innostavalta olla ensimmäistä kertaa ikinä vetovastuussa joulusta, kun tähän asti on aina menty valmiisiin pöytiin sekä Jussin vanhemmille että äitini luo.

Vieraileva virallinen valvoja Löllö tarkkailee pesutulosta

Tähän mennessä siivoushaasteessa on käyty läpi kierrätyspisteitä, pyyhkeitä, siivousaineita ja eteistä. Tänään on vuorossa jääkaappi. Meillä jääkaappi on tosin ehditty juuri täyttää viikon ruokaostoksilla, joten sen pesu jää myöhempään, ja sen sijaan keskityn tänään raivaamaan sitä tilaa, mihin meillä jouluruuat tulevat, eli matelijabunkkerissa olevaa kylmähuonetta. Normaalitilanteessa se kun toimii varastotilana, ja koska sinne on muuton yhteydessä varastoitu myös matelijatarvikkeita, on se erittäin hyvä saada raivatuksi jo hyvissä ajoin, että sen ehtii kunnolla pestä, antaa kuivua ja desinfioida ennen joulua. Ei sillä, että tarvikkeet olisivat olleet suoraan hyllyillä, tai että ruuat tulisivat suoraan hyllyille, mutta hygienia-asioissa varman päälle pelaamisesta ei ole taatusti haittaakaan. Tänään sieltä onkin tullut pesuun iso pino muovilootia, joilla on jo olemassa säilytystila matelijabunkkerin kaapissa. Lisäksi kylmähuoneessa on pienoiskasvuhuoneita, varapöytää, työkaluja yms., jotka löytänevät paikkansa autotallista.

Samalla osa joulukoristeista on jo kaivettu esille, ja tarkoitus olisi alkaa tälläviikolla ripustelemaan jo ensimmäisiä lumihiutaleita ikkunoihin ja katsoa paljonko meiltä löytyy jouluvaloja. Tontut pääsevät varmasti myös aloittamaan kodin valtaamisen, ja kissoille ja freteille on tarkoitus pystyttää muovikuusi muovipalloineen, josko pahin uutuudenviehätys ehtisi sitten karista ennenkuin aattona kannetaan sisälle aito kuusi - tai tyypit ehtivät kehittää peliliikkeet kuusen riisumiseen kivoimmista leluista huippuunsa ennen h-hetkeä. 

Siivousaineita on yhä aika arsenaali, vaikka muuton yhteydessä tuli käytettyä ja hävitettyä jo useita pullonloppuja ja vanhentuneita aineita.

Turussa valkoinen joulu tuntuu käyvän vuosi vuodelta epätodennäisemmäksi, joten marraskuun mustuuden ei parane antaa vaikuttaa joulufiilikseen - sitten vain hankitaan tarvittaessa lisää kausivaloja pimeyttä leikkaamaan. Jussin hermojen säästämiseksi marraskuinen joululaulufiilistely tapahtuu kuitenkin lähinnä ollessani yksin kotona - Jussi kun ehtii saada joululauluista riittävän annoksen joulukuussakin. 

Oman kodin jouluvalmistelujen ohella sitä on päässyt miettimään myös jo Salaista joulukissaa, ja mitä yllätyspakettiin tänä vuonna keksisikään. Blogin osalta olen alkanut kallistumaan sen suuntaan, että en aio tänävuonna stressata joulukalenterista, vaan postailen joulukuussa jouluisia juttuja fiiliksen ja jaksamisen mukaan. Marraskuu alkaa kuitenkin olla jo yli puolenvälin, enkä ole ehtinyt aloittaakaan minkäänlaisen kalenterin toteuttamista.   

4 kommenttia:

  1. No jo on kaikenlaista siivousainetta!
    Ja hyvä ettet stressaa blogin joulukalenteria, mun mielestä parempikin niin että postauksia tulee fiiliksen mukaan!💖

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi pitänyt ottaa vertailukuva ennen muuttoa :D Tämän lauman kanssa tulee kyllä aika herkästi kokeiltua kaikenlaisia tuotteita, joiden luvataan irrottavan hyvin orgaanista likaa tai vähentävän hajuja. Vaikka oikeasti kaikkein tehokkainta olisi kyllä ainearsenaalin kartuttamisen sijaan pienentää siivousväliä.

      Poista
  2. Itsekin aloittelen joulusiivouksen yleensä viimeistään joulukuun alussa täällä kotonamme Lappeenrannassa. Nyt kun koronan vuoksi koko perhe on ollut kotona paljon normaalia enemmän tuntuu, että siivoamistakin on monenkertaisesti. Joskus haaveilen siivouspalvelusta hoitamaan sotkut puolestani. Lelujakin on monilapsisessa perheessä kyllä lattiat ja nurkat täynnä. Pitäisi itsekin tarkastaa mikä on tuo jouluvalo tilanne, en muista yhtään mitä kaikkia varastossa onkaan. Tsemppiä siivoukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä isoin haaste on tällähetkellä ne tavarat, jotka on muuton yhteydessä vain laitettu jonnekin odottamaan sitä, että niille ehtii miettiä toimivimmat mahdolliset paikat. Niin nyt siivoamisen yhteydessä on joutunut/päässyt miettimään tätä uuden kodin organisointia myös harvemmin käytössä olevien juttujen osalta.

      Poikkeusaikojen vuoksi lisääntynyt kotiaika ja etenkin se kun monella kotona on alettu työskentelemään, opiskelemaan ja harrastamaan enemmän varmasti tuo oman lisämausteensa arkikaaokseen.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI