Väliaikaisasukki

lauantai 10. tammikuuta 2015

Miulla on asunut kohta viikon käärmes. Viime maanantaina Jussi toi miulle hoitoon viljakäärmeen poikasen Putin, joka asuu luonani toistaiseksi. Asia sopii minulle sikäli mainiosti, että Putti on Jussin käärmeistä lempparini. Valitettavasti syy Putin tuloon on ikävämpi. Putin kasvattajalla jouduttiin lopettamaan käärme kryptoloisen takia, ja nyt on syytä epäillä, että myös Putti on saattanut saada tartunnan. Asia voidaan varmistaa vain eläinlääkärillä otettavalla näytteellä, joka lähetetään Saksaan analysoitavaksi.

Putille on varattu eläinlääkäriaika tiistaiksi, ja sen jälkeen on odotettava tuloksia. Siihen asti pidetään karanteenia, eikä Jussi koske Puttiin ollenkaan. Loinen kun voi levitä muihin käärmeisiin ja on käärmeillä tappava. Huonolla tuurilla altistuminen on voinut jo tapahtua, jos Putti on positiivinen, mutta nyt tehdään kaikki mahdollinen lisävahingon välttämiseksi. Onneksi kaikki Jussin käärmeet ovat kuitenkin asuneet omissa terraarioissaan.

Aika rauhallinen asukki tuo on kyllä tämän viikon ollut. Pojalla on nahanvaihto tulossa, joten se on lähinnä piilotellut. Sen myötä poika on myös paastolla siihen asti, että takki vaihtuu ja eläinlääkärillä on käyty. Täytyy vain vahtia, ettei Mihail pääse ryöstämään pakastinta sitä ennen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI