Lemmikki- ja showkesyrotat ry:n kasvattajapäivä

lauantai 20. heinäkuuta 2024

Ennen rottailutaukoani emännöin usein nykyisen Lemmikki- ja showkesyrotat, silloisen Lounais-Suomen Kesyrotta ja Gerbiiliyhdistyksen hallituksenkokouksia, pikkujouluja ja muita häppeningejä meillä kotona. Kun nyt olen sitten sijoituskääpiörottakuvioiden myötä uudelleen aktivoitunut rottakuvioissa, Saija kysyi voisinko emännöidä kasvattajapäivät. Koska itseni on edelleen helpoin osallistua tapahtumiin, joihin osallistuminen ei vaadi poistumista kotiovesta, minua ei ollut hankala puhua hommaan. Etenkin kun sijoituskoditkin olivat tapahtumaan erittäin tervetulleita. Minä kun en tällä hetkellä edes haaveile omasta kasvatuksesta, sillä Saija antaa minun sijoituskotina napsia rusinat pullasta (ja syödä pelkän pullan, sillä en tykkää rusinoista). 

Pakopelitarpeistoa. Kuva: Saija

Saija oli jo hyvissä ajoin alkanut miettiä yhdeksi ohjelmanumeroksi pakohuonetta, mutta sen suhteen olin heti ilmoittanut, että en lupaa minkäänlaista aivotoimintaa ennen häitä, ja että niidenkin jälkeen sellainen voisi tehdä tiukkaa. Niinpä Saija heittikin minut sitten pakohuoneen suunnittelutiimistä sen testiryhmään, ja me pääsimme Jussin kanssa pelaamaan sen läpi jo keskiviikkona. Silti se että pelastimme Saijan zayameset silloin ei riittänyt, vaan ne olivat kaappausuhan alla kasvipäivissä vielä kahteenkin otteeseen.

Team Kasvikset pelin parissa. Kuva: Saija

Ja rottien pelastamisessa onnistunut Team Vihannekset <3 Kuva: Saija

Jälkimmäisen tiimin lähtiessä suorittamaan pelastustehtävää aloin viritellä tulipalloa valmiiksi makkaranpaistoa varten. Ulkona oli ollut tähän asti hyvin lämmin ja jokseenkin hautova ilma, mutta koko päivänä ei ollut satanut pisaraakaan. Eikö se taivas revennytkin sitten juuri, kun sain palloon täydellisen hiilloksen ja makkarat ritilälle. Hetken kuitenkin vielä uskoin, että ehtisin paistaa makkarat, vaikka ne pitäisikin sitten syödä sisällä. Mutta eikö sade sitten yltynyt hetkellisesti sellaiseksi kaatosateeksi, että hiillos antoi periksi ja sammui voimakkaasti savuten. Kun hiilloksen elvytysyritykset eivät tuottaneet mitään tulosta, oli pakko luovuttaa, kerätä uitetut, vasta vähän lämmenneet makkarat ritilältä ja paistaa ne sisällä parilalla loppuun. Mutta ehdittäämpähän saada niihin ainakin savuaromi pohjalle. Makkaran lisäksi pöydässä oli sitten nyyttärihengessä erilaisia salaatteja, leipää, tuorejuustoja ja jälkkäreiksi keksejä ja mustikkapiirakkaa. 

Tässä kohtaa näytti vielä lupaavasti siltä, että saataisiin grillattua makkaraa. Kuva: Tellu

 
Porukkaa pöydän ääressä (ja allekirjoittanut makkaroiden kanssa piilossa keittiössä). Kuva: Saija

Jälkkäriksi mustikkapiirakkaa takapihan mustikoista. Kuva: Saija

Ennen huonepakoa olimme istuneet juttelemassa porukalla ulkona, mutta sateen myötä tapahtui luonnollinen siirtymä sisälle. Pakohuone järjestettiin bunkkerissa, jolloin samalla porukka pääsi näkemään myös sielä olevaa eläimistöä, joskin jengin tarkempi esittely vähän jäi. Ruokailun jälkeen siirryttiin eksolan puolelle katsomaan kääpiörottia ja sokerioravia. Saija on jo ehtinyt kaupitella kaikki Suppiksen minit, joten minä koitin sitten puolestani kaupitella porukalle noita sokruja. Valitettavasti olin siihen mennessä jo ehtinyt kertoa, miksi olen harkinnut tyypeistä luopumista, niin jännästi kukaan ei sitten halunnut tyyppejä. Etenkin kun aika monella oli yhteisenä ongelma ennemmin se, miten saisi vielä lisää tilaa rottahäkeille, mitä tuollainen useamman kuution sokruhäkki ei oikein edistäisi.  

Dori & Pasi <3 Kuva: Tellu

 
Löllö ja Mauno pistivät painiksi. Kuva: Tellu

Pihan puolella bongattiin mm. sudenkorentoja. Kuva: Tellu

Paikalla oli myös toinen turkulaisista kääpiörottakasvattajista eli Tellu, ja samalla varmistui että hänellä on pesässä rexkääpiötyttönen joka voisi muuttaa sitten meille. Saija oli muistellut, että kyseisessä poikueessa olisi ollut pelkkää mustaa, mutta tuo rextyttönen onkin lemppariväriäni eli agouti <3 Eli jahka neiti ehtii luovutusikään, Tähti saa kaverin. Ja koska Tähden ja alustavasti Naavaksi nimetyn tulevan tytyn astutuksiin on vielä aikaa, Saija kyseli haluaisinko yhden hänen sijoitustytynsä tänne synnyttämään loppukesästä/alkusyksystä. Eli voi olla, että meille tulee sittenkin kääpiövauvoja vielä ennen vuodenvaihdetta. 

Tähti isojen tyttöjen kanssa <3 Kuva: Tellu

 
Suppis. Kuva: Saija

Ja vaikka sitä voisi luulla, että kun kutsuu kotiinsa joukon rottaihmisiä, keskustelut pyörivät suhteellisen turvallisesti rotissa ja rottaharrastuksessa. Mutta koska monilla rottaharrajilla on myös muita eläimiä, keskustelut sivusivat myös muunmuassa aivan liian vapaita siniviiriäistipuja, myytäviä terraarioita ja marsujen majoitusratkaisuja. Jussi on ollut koko päivän Ropeconissa, joten hän on ollut toistaiseksi turvassa keskustelujen synnyttämiltä uhkakuvilta. 

Kiitos kaikille asianomaisille päivästä ja törmäillään rotakkaissa merkeissä toivottavasti taas pian uudelleen <3 Ainakin jos Saija kutsuu teidät tänne. En ole nimittäin vieläkään ihan vakuuttunut, saanko raahatuksi itseäni yhdistyksen seuraavaan näyttelyyn Pukkilaan ensikuussa. Vaikka sitä kyllä jo vähän puhuttiin, että jos me Jussin kanssa lähdemme, voisimme ehkä saada kaapatuksi mukaan myös Jennyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI