Rauhallinen vappu

maanantai 1. toukokuuta 2023

Jussilla oli perjantaina tyräleikkaus, jossa korjattiin toissasyksynä kanitarhaa laittaessa revennyt tyräportti. Leikkausta seuraa nyt ainakin kahden viikon sairasloma, jonka aikana Jussi ei saa nostaa mitään kahta kiloa painavampaa, ja jonka aikana hänen tulee muutenkin vältellä äkillisiä liikkeitä. Ainakin näin alkuvaiheessa kumartelu ja kyykistely ovat myös melkolailla poissa laskuista, ja sohvalta nouseminenkin vaatii jo pientä suunnittelua. 

Donatella ja Rafaella osoittivat välitöntä kiinnostusta rekvisiittaan

Yli kahden kilon kategoriaan menee muunmuassa kaikki meidän kissoista, kissanhiekkasäkit, urosfretit, kuivikepaalit ja kaikki terraariot. Kumartelua vaativiin muunmuassa kissanvessojen siivous, frettien pissa-alustojen vaihtaminen, kissojen ruokakuppien jakaminen lattialle tai keruu lattialta pesuun. Eli käytännössä isoin osa päivittäisistä eläintenhoitotöistä, sekä kaikki terraarioiden ja häkkien vähänkään isommat siivoilut ovat nyt hetken täysin minun vastuullani. Sohvalla ollessa Jussilla on välillä täysi työ jo siinä, että hän koittaa suojella mahassaan olevia leikkaushaavoja kissoilta, sillä kissoista paras tapa juhlistaa isin saikkua olisi leipoa oikein urakalla Jussin mahan päällä. Etenkin ensimmäisenä päivänä kissoja selvästi jopa vähän närkästytti, kun Jussi piti sylissään itsepintaisesti tyynyä juuri siinä kohdassa, johon kissat olisivat mieluiten halunneet tulla. 

Vappu onkin tullut otettua hyvin iisisti. Eläintenhoidon ohella lähinnä syöty ja katsottu telkkaria. Munkitkin sain aikaiseksi pyöräyttää vasta tänään. Samalla päätettiin napata vappukuva piknik-viltillä Maunon & Mallun kanssa. Jussi ei kuitenkaan taipunut myöskään nopealiikkeiseksi kuvausapulaiseksi, ja ulkona olisi Mallun ja Maunon mielestä ollut vaikka mitä mielenkiintoisempaa kuin jokin sokerihommeli ja kasa paperinarua. Kun parhaaksi saavutukseni osoittautui kuva, jossa kumpikin oli kyllä viltillä, mutta kumpikaan ei katsonut kameraan, päätin että Donatella & Rafaella saavat hoitaa tämänvuotiset vappuonnittelut. Ne kun saattoi ottaa jo näin päiväkseltään ihan pieneksi hetkeksi ulos, vaikka niiden kohdalla lämpötiloissa on vielä matkaa siihen, että saadaan ne muutettua kesäasumukseensa. 

Mallu ja Mauno eivät ihan ymmärtäneet, mitä pointtia ulkona olisi jumittaa jonkun tylsän viltin päällä

Tänään olisi ollut myös Vapun syntymäpäivä, ellemme olisi joutuneet hyvästelemään neitiä maaliskuussa. Juhlimisen sijaan pidimmekin sitten pienen muistohetken, ja sirottelimme Vapun tuhkat samaan muistolehtoon, jossa Vapun siskokin jo on. Alppiruusussa alkoi olla jo ihan mukavasti nuppuja, eli saamme toivottavasti taas paljon kukkia haudalle.

Mutta jos vappu nyt onkin mennyt vähän himmaillessa, katse on samalla ollut jo hieman kesässä. Varattiin sinne nimittäin pieni kesäreissu Saksan suuntaan. Olen edellisen kerran ollut yli viikonlopun poissa kotoa ennen pandemiaa, ja vaikka kyseessä on nytkin vain pitkä viikonloppu, laumasta irtautuminen hieman hirvittää. Omaa eroahdistusta lievittämään tehtiin sopimus lauman hoidosta viime kesänä Ahlmannilta valmistuneen eläintenhoitajan kanssa, joka aloitti viime vuoden lopulla oman eläintenhoitopalveluja tarjoavan yrityksensä IhanTaruVaan. Ollaan törmätty Tarun kanssa somessa ja messuilla, ja kun instan puolella tuli puhe, että suunnitellaan reissua, Taru tarjoutui heti heittämään tarjousta meidän jengin hoidosta. On sitten yksi iso asia vähemmän stressattavana, kun joku asuu täällä koko meidän reissun ajan, ja pystyy siten perushoidon ohella huolehtimaan myös tyyppien aktivoinnista ja mahdollisten rottanaperoiden sosiaalistamisesta.

1 kommentti:

  1. Paranemista Jussille ja kilpparit näyttää tosi söpöltä ekassa kuvassa!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI