Lennokas loman alku

sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Kesäloma starttasi perjantaina, ja ekoihin päiviin on mahtunut jo useita eläimellisyyksiä. Olin nimittäin ehtinyt olla lomalla vajaan tunnin, kun loman ensimmäinen eläinprojekti lähti käyntiin. Heti Claudian kuoltua olimme nimittäin sopineet tyttöjen kasvattajan kanssa, että tarkkailemme ensin hetken, ettei Dumblelle ja Biancalle tule mitään, ja jos ei, lauma täydennetään kolmeen tai neljään. En osannut päättää, haluaisinko meille Seitan vapaista poikasista mieluummin Evangelinen vai Esmeraldan, joten sovimme molempien tyttöjen tulevan tänne, ja sitten tyttöjen kotiuduttua ja ehdittyämme vähän tutustua neiteihin päättäisimme kumpi jää, vai jäävätkö molemmat. Lähtökohtana on kuitenkin se, että mikäli opimme erottamaan kaksoset hyvin toisistaan, todennäköisin lopputulos on, että molemmat jäävät.  

Dumble ihmettelee totutushäkkiä

Sokerioravien eli mahlapussikiitäjien laumauttamisessa ensimmäiset yöt ovat yleensä kriittisimmät, joten olen nukkunut pari viime yötä eksolassa. Liitäjät kuitenkin heräävät vasta 22-23 aikoihin, tai joskus jopa sen jälkeen, joten etenkin ensimmäisenä yönä työpäivän jälkeen aktiivinen tarkkailuaika olisi jäänyt turhan lyhyeksi, vaikka tutustuminen näytti lähtevän liikkeelle rauhallisissa merkeissä. Joten siinä kohtaa kun totesin, että en pysty valvomaan kovin paljoa kauempaa, päätin ottaa itselleni patjan häkin viereen, niin että heräisin, mikäli häkissä puhkeaa rähinä. Olen pitänyt huoneen sokrujen aktiivisuusaikana nyt tarkoituksella aika hämäränä, jotta sokruilla on ollut tutustumisrauha, joten en ole vielä juurikaan päässyt kuvaamaan uusia tyyppejä tai harjoittelemaan niiden erottamista toisistaan. Kumpikin uusista on kuitenkin ovat valkokasvoja, joten tässä kohtaa riittää, että ne vähän etäämmällä tarkkaillessa erottaa hyvin alkuperäisestä kaksikosta.

Kesälomareissu oman kodin eri huoneisiin

Samalla olen saanut pidettyä tarkemmin silmällä Lupiinia, jonka ensimmäinen laskettu aika oli torstaina ja viimeinen tänään. Lupiinin painonnousu pysähtyi 139 gramman kohdalle jo vajaa viikko sitten, eikä sen mahakaan ole niin iso kuin tiineillä rotilla yleensä on. Eli nyt vielä hetki jännätään, onko neiti jäänyt tyhjäksi ja kehittänyt valetiineyden, vai onko sille vain tulossa hyvin pieni poikue. Mikäli ensiyönäkään ei tapahdu mitään synnytyksen lähestymiseen viittaavaan, Lupiini palaa laumaan muiden kanssa ja sovitaan uudet treffit.

Siinä missä yöt ovat menneet eksolassa, eilen päivällä poikettiin Tropicalsissa katsomassa kyytä (joka on ehdottomasti yksi lempikäärmeitäni) ja näkemässä tuttuja. Tropicalsissa kun järjestettiin kyypäivä ensikuun alusta voimaanastuvan kyyn rauhoituksen tiimoilta. Tälläkertaa meidän piti ihan ehdottomasti mennä vain katselemaan, sillä meidän piti jatkaa liikkeeltä vielä ruokakauppaan, ja olemme lähdössä ensikuun alusta Hammiin. Mutta Jussi meni ihastumaan liikkeeseen juuri saapuneeseen rukoilijasirkkaan. Kyseinen tyyppi oli kuitenkin varattu jo etukäteen, ja odotti vain noutoa. Tino ei ollut itse paikalla liikkeessä Ruotsin messujen takia, mutta hän osasi kuitenkin puhelimessa sanoa, että samassa kuormassa tuli myös toinen samanlajinen sirkka, joka oli kuitenkin mennyt molttaamaan kesken matkan, ja jonka moltti oli osin epäonnistunut kuljetuspurkissa. Mutta jos kyseinen epäonninen tapaus oli vielä hengissä (se oli nostettu kosteaan terraarioon toipumaan), ja Jussi olisi halukas yrittämään sen kanssa, se voisi kyllä lähteä meidän mukaamme. Ja sehän sitten lähti, ja kotimatkalla Jussi vannotti minua pitämään sen purkkia kuin kukkaa kämmenellä, että se heiluisi mahdollisimman vähän. Eli nyt Jussilla on sitten oma projekti matelijabunkkerissa, kun hän koittaa hoivata Sirkan kuntoon. 

Tropicalssissa vieraillut kyy

Näiden projektien lisäksi vastaanotimme ensimmäiset kesävieraat, kun Laura ja Jesse saapuivat koiriensa Voden ja Bobin kanssa Turkuun pelailemaan. Siinä taas huomasi hyvin, ketkä kolme meidän kissoista ovat viettäneet valtaosan aikuisiästään koirataloudessa. Etenkään Minttu ja Ruttu kun eivät juuri vaivautuneet väistämään koiria, vaan ennemmin ohjasivat napakalla tassulla koiria ottamaan etäisyyttä. Etenkin nuoremman koiran Voden kanssa kielimuuri vain tahtoi olla alkuun syvä, kun Vode olisi tahtonut kovasti tehdä tuttavuutta etenkin Mintun kanssa, eikä oikein ymmärtänyt, miksi Minttu lätki naamaan, vaikka Vode esitti kauneimmat leikkiinpyyntökumarrukset ja kaikki mahdolliset rauhoittavat signaalit lipomisesta alkaen. Ja Minttua vähän ärsytti, kun selkeä tassunnapautus nenään ei tahtonut mennä perille, ja kakara tuli häsäämisellään häiritsemään Mintun maanisia rakkausleipomuksia ihmisten kanssa. Maunosta puolestaan koirat ovat sen verran epäilyttäviä, että se ei edes yrittänyt tehdä tuttavuutta, vaan vetäytyi mieluummin alakertaan, jonne koirien pääsy oli estetty portilla. Fretit ja koirat pidettiin suosiolla erillään, vaikka etenkin Vode koitti käydä kysymässä niitäkin leikkimään aidan läpi.    

Kesävieraat Vode ja Bob

Seuraavana ohjelmassa on Frettiliiton kevätkokous etänä, joka alkaa aivan näillä hetkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI