Pihahommia ja kotoista eksotiikkaa

sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Kevät on vaihtunut kovaa vauhtia kesäksi, ja tämä viikko on hurahtunut pitkälti pihahommissa. Kilpikonnat pääsivät muuttamaan kesäasuntoonsa Helatorstaina. Roskalavaryhmästä viime vuonna bongattu oksasilppuri pääsi takaisin kiertoon, ja päädyttiin hankkimaan sen tilalle tehokkaampi peli, että saadaan pihan risusavotta joskus raivatuksi. Tähän mennessä on saatu silputtua puutarhahommiin jo useampi sata litraa käyttökelposta haketta, ja silputtavaa riittää silti vielä varmasti useammaksi päiväksi. Samalla tuli sitten siivottua kämppää sen verran, että kehdattiin päästää Eläinten Hyvinvointiyhdistys Lemmikki ry:n porukka meille tutustumaan eksoottisiin eläimiin. Vielä kuukausi sitten kuvittelin, että olisin saanut esittelypäivää varten kaiken vimpan päälle valmiiksi, niin ettei missään olisi taas hetkellisesti mitään keskeneräisiä projekteja, mutta tietäähän sen, ettei se vain ikinä näin ison lauman kanssa mene niin. Bunkkerissa on pari kämppää työn alla, kun kiinankellojen uusi asunto odottaa kantta ja valoa. Osa jatkojohdoista odottaa yhä, että ne saisi vedettyä jotenkin fiksummin. Eksolassa on valmisteilla totutushäkki sokrujen tulevaa laumattamista varten, ja tänään olisi tarkoitus siirtää Lupiini mammailuhäkkiin valmistaumaan synnytykseen. Lupiinin laskettuun aikaan kun on nyt viikko, ja viimeksi kuluneen viikon aikana neiti on saanut jo 14 grammaa painoa lisää. 

Kilpikonnien kesätarha

Pientä voikukkabrunssia kasvihuoneen puolella

Valmisteluja kastelujärjestelmän käyttöönottoa varten

Pihan puolella aivot tahtovat vetää vähän solmuun, kun on hetkessä hypätty siitä, miten pitää kaikki kyllin lämpiminä, siihen, miten aletaan huolehtia viilentämisestä. Ei tarvitse paljoa miettiä kilpikonnien lämpölampun virittämistä, kun kasvihuone itsessään vetää jo hyvin lämpimäksi. Kun ottaa frettejä mukaan puutarhahommiin, tänään tuli vedettyä jo foliopeittoa puoleen tarhaan tuomaan varjoa. Kesäkurpitsan taimet saattoivat jo kuivahtaa pystyyn, kun en tajunnut lisätä kastelua yhtä nopeasti lämpötilan nousun kanssa. Kasvihuoneen puolelle tuli jo haettua tälle kesää kokeiluun Blumat-kastelujärjestelmä, mutta siitä ei ole vielä apua, kun sitä ei ole ehditty vielä asentaa. Mutta josko sen kanssa saataisiin tänä vuonna paremmin satoakin, kun kasvien kaikki energia ei mene nuupahtamisista toipumisiin kastelukertojen välillä. Pihan puolella tuli myös aloitettua sadonkorjuu, ja olen ehtinyt jo kuivattaa ensimmäiset nokkoset tyypeille talveksi. Tällähetkellä nokkoset vain tahtovat kasvaa nopeammin mitä niitä ehtii kerätä. 

Mauno koitti auttaa myös nokkosten kanssa, mutta nokkoset olivat epäkohteliaita ja pistelivät Maunoa

Simosta päivähommista tarvitaan ehdottomasti tuntuva päivätyölisä, ovat ne sen verran uuvuttavia. Kuva: Miia Koivisto

Pyrokin tuli ihmettelemään kävijöitä. Kuva: Miia Koivisto

Petteri ei antanut yleisön haitata buffettiin lähtöä. Pampula totesi sen sijaan paremmaksi jäädä leikkimökin suojiin. Kuva: Miia Koivisto

Musti on jo vähän kasvanut. Kuva: Miia Koivisto

Mauno oli taas onnessaan, kun oli paljon vieraita ja Mauno sai esitellä eläimiä. Hattara pääsi treenaamaan lisää vieraiden kanssa olemista. Itselläni kun on vähän toiveissa, että saataisiin Hattarasta, Notesta ja Serasta meille taas kunnon edustustiimi. Edellinen nuoriso kun jäi vähän pandemia-ajan lapsiksi, kun kaikki meni aika hyvin kiinni tyyppien ekojen näyttelyiden jälkeen, ja kun sitten kotonakaan ei nähty juuri ketään. Nyt huomaakin että osa hommista pitää aloittaa vähän alusta, kuten boksimatkustelun opettelu, kun aiemmin homma on siirtynyt vähän kuin perintönä, että vanhemmat ovat opettaneet nuorisolle, miten ollaan. Silti elätellään toiveita, että päästäisiin syksyllä ainakin yhteen tai kahteen näyttelyyn koko nykyisen jengin voimin. Toki vanhusten kunto huomioden, sitten kun ilmoittaumiset kesän jälkeen aukeavat.  

Pojat Nava & Juutas

Frettien aurinkosuoja

Kaiken tämän puuhailun keskellä pitäisi vielä malttaa ensiviikolla viitenä päivänä töihin. Sitten pääseekin hetkeksi kunnolla kesälaitumille kesäloman muodossa.

1 kommentti:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI