Nutella 5 vuotta

torstai 11. toukokuuta 2023

Viisi vuotta sitten näihin aikoihin vuotta elettiin jänniä viikkoja. Tällä päivämäärällä Banburyn kylään Englannissa syntyi pieni suklaasolidi frettityttö, jota haviteltiin jalostuseläimeksi niin Italiaan kuin Suomeenkin. Koska pesässä oli vain yksi Sotatanssin -frettilän suunnitelmiin sopiva neiti, jännitys oli sitä kovempi. Sariannan kanssa kun oli sovittu, että jos hän saa neidin itselleen kasvatukseen, se muuttaa meille sijoitukseen. Niinpä olin alusta asti mukana täyttämässä kotikyselylomakkeita ja laittamassa videoita omista frettitiloistani, koska kasvattaja käytti niitä päätöksenteon tukena valitessaan koteja kasvateilleen. Nutellan kasvattajalla oli myös tapana, ettei hän päätä koteja pennuille ennenkuin ne ovat viisi viikkoisia, eli odotusta kesti vielä useamman viikon sen jälkeen, kun pennut olivat syntyneet ja tiesimme että sielä olisi sopiva pikku prinsessa. 

Nutella 15 viikkoisena

Pentujen täytettyä viisi viikkoa odotettu viesti kuitenkin tuli, ja saatoimme alkaa suunnitella Nutellan matkaa Suomeen. Sariannalla ei ollut tuossa kohtaa mahdollisuutta lähteä Englantiin, joten kuriiripalvelun käytön sijaan ehdotin, että minä ja Jussi kävisimme hakemassa minin Suomeen. Ennen lähtöä meinasi tulla kuitenkin vielä yksi mutka matkaan, kun Nutella sai rokotuskäynnin yhteydessä astetta vakavamman rokotereaktion, ja hetken saimme jännittää, selviääkö Nutella siitä. 

Nutella kuitenkin onneksi toipui ja matkasi Suomeen suunnitellusti. Suomessa neiti synnytti keväällä 2019 ensimmäiset pienet Sotatanssilaiset, joista yksi asuu edelleen emonsa seurana. Mallu on ollut syntymästään asti äitinsä aisapari ja partner in-crime jokaisessa mahdollisessa ja varmasti muutamassa mahdottomassakin asiassa. 

Nutsku on aina ollut energinen, ja hyvin päämäärätietoinen tapaus. Omiaan kohtaan äärimmäisen huolehtiva, mutta kaikkia uusia kohtaan siinä määrin varauksellinen, että neiti sai jo alle puolivuotiaana lempinimen kotinatsi. Nyt viimeisen puolen vuoden aikana jotkin särmistä tuntuvat kuitenkin alkaneen hiotua, ja meidän ikiliikkujan sisältä on alkanut pilkistellä mummouden ensimerkkejä. Nutella ei välttämättä olekaan kaikkialla aina ensimmäisenä ja korkeimmalla, ja se saattaa välillä turhautua Hattaran-pentukotkotuksiin, vaikka on itse ollut vähintään saman tason perskärpänen nuorempana.

Ja kun puhutaan alkavasta mummoontumisesta... Ensiviikolla saattaa jo selvitä, tuleeko Nutellasta tänä keväänä pienten frettinakeroiden isomummo.

Paljon onnea Nutella 5 vuotta!

2 kommenttia:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI