Kääpiörottakuulumisia

lauantai 29. huhtikuuta 2023

Rottanäyttelyissä alkuvuonna havaitut sienitartunnat lykkäsivät meidän minineitien miehelään pääsyä, kun kaikki liikenne rottaloiden välillä meni seis siihen asti. että sienitestien tulokset alkoivat tulla. Ja koska ainoastaan positiivinen tulos voi tulla alle kolmessa viikossa, testeihin menee aina oma aikansa. Meidän neitien kasvattajista toinen sai negatiivisen tuloksen viime viikolla, ja toiselle negatiivinen tulos tuli tämän viikon alussa.

Kääpiörottajengin uusi tulokas Pihlaja

Niinpä tällä viikolla rottamukset pääsivät vihdoin liikkumaan, ja meidän neideistä ensimmäisenä miehelään lähti Lupiini. Sovittiin nimittäin Saijan kanssa, että astutetaan ensin tämä yksi neiti, ja hän tulee synnyttämään tänne meille. Ja sitten vähän myöhemmin astutetaan Opuntia ja Kielo niin, että heistä toinen tulee synnyttämään tänne meille ja toinen synnyttää Saijan luona. 

Opuntia näyttää nyt niin kovin isolta uuden kämppiksensä vierellä, vaikka on itsekin luovutusikäistä standardikesyrottaa pienempi

Kääpiöistä nyt ensimmäisenä reissuun lähtenyt Lupiini on meidän pieni kippurahäntä, sillä vaikka olin kuinka lukevinani ja katsovinani minkä kokoisen juoksupyörän kääpiörotille voi hankkia, arvioin selvästi väärin. Ja vaikka poistin pyörän heti kun huomasin Lupiinin kantavan häntäänsä poikkeavasti, Lupiinin hännästä jäi pysyvästi kaartuva. Vaikka häntä ei tunnu haittaavan Lupiinia mitenkään, tämä harmittaa toki itseäni valtavasti, sillä likkojen linnan kokoisessa häkissä juoksupyörä ei ole millään tasolla välttämätön rotille, vaan vain yksi virike muiden joukossa. Ja nyt sillä yhdellä huonolla virikevainnala tuli sitten aiheutettua neidille tuollainen haitta. Vaikka liian pienen juoksupyörän haitallisuudesta etenkin hiirille ja rotille on puhuttu jo vuosia, en olisi silti itsekään ikinä uskonut, kuinka nopeasti ongelma voi ilmaantua, ja kuinka pysyvä vaiva siitä voi jäädä. Pyörä kun ehti olla neideillä ehkä muutaman viikon, ja nyt on menty jo kuukausia ilman sitä. Nytkään kun kyse ei ollut edes mistään ihan miniministä pyörästä, vaan 28 sentin halkaisijan omaavasta, jollaista olen käyttänyt ongelmitta myös nuorilla standardikokoisilla rottanaarailla. 

Neidit saavat taas laumautua ensimmäiset päivät reissuhäkissä ennen likkojen linnaan pääsyä

Vaikka Lupiini lähti nyt miehelään, meillä on kotona silti yhä kolme kääpiörottamusta. Nyt kun rottamukset kerran voivat taas liikkua, Saija nimittäin kysyi haluaisinko meille samalla neljännen neidin. Kielon kasvattajalla kun olisi yksi marble badger -neiti, jonka Saija voisi sijoittaa meidän laumaamme. Kääpiörotille lauma tuntuu olevan vieläkin tärkeämpi kuin standardeille, ja koska opuntia ja Lupiini reipastuivat niin selvästi Kielon tultua, olin erittäin mieluusti kasvattamassa laumaa vielä vähän lisää. Niinpä samalla kun Saija kävi hakemassa Lupiinin miehelään, hän toi tänään mukanaan pienen Pihlajaksi nimetyn neidin. 

Lupiinia odottaa oma seikkailu

Seuraavaksi pidetään kaikki peukalot pystyssä sen suhteen, että lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen meillä kuuluu ensikuussa pienten rottanakkien piippailua.

2 kommenttia:

  1. Iih täällä pidetään kaikki peukut pystyssä että pian teillä piippaa

    VastaaPoista
  2. Iih, ihania vauvauutisia ♥ Täällä pidetään peukkuja!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI