Kissabloggaajamiitissä Turussa

lauantai 1. huhtikuuta 2023

Tällä kertaa me emme joutuneet Jussin kanssa reissaamaan kauhean kauaksi kissabloggaajamiittiin, vaikka vähän kotia kauemmaksi kuitenkin, kun halusimme toki osallistua myös miitin aloittaneeseen ravintolalounaaseen. Päätös oli ehdottomasti kannattava, sillä Teinin ruoka oli erinomaista, ja meille varattu kabinetti oli koristettu asianmukaisesti kissataiteella. Teinin jälkiruokalista jätettiin kuitenkin tällä kertaa väliin, sillä olin luvannut kattaa jälkiruokabuffetin tarjolle tänne meille. Nyt kun säästi matkustukseen kuluvassa ajassa, niin sen saattoi hyvin käyttää keittiössä häärätessä. 

Teinin taulu valinta oli aika osuva

Ravintolasta jatkettiin tosiaan kimppakyydeillä tänne meille, missä kissat olivat asiankuuluvasti ensimmäisinä vieraita vastassa. Kaikkien päästyä sisälle, vapautin myös fretit tekemään tuttavuutta. Aika pian Mauno alkoi kuitenkin käydä jo levottomaksi, sillä kaikki tuntuivat viihtyvän vähän turhankin hyvin kissoja ja frettejä kuvatessa, eikä kukaan tuntunut liikkuvan bunkkerin suuntaan, vaikka aivan varmasti kaikille oli kerrottu, että sielä on lisääkin eläimiä, ja että Mauno tykkää esitellä. Maunolla tuli melkein itku, että ei kai tämä ole taas sellainen seurue, jota kiinnostaa vain karvaiset tyypit. Maunon onneksi kaikki lähtivät kuitenkin kohta kohti alakertaa ja matelijahuonetta. 

Ruttu löysi aurinkotäplän

Bunkkerissa Mauno keskittyi esittelemään etenkin lemppareitaan, eli arosopuleita, vaikka alkuun yksikään ihminen ei niitä meinannut nähdä. Maunon sinnikkyys kuitenkin palkittiin, ja kun Mauno niin intensiivisesti tuijotti terraariota ja reagoi jokaiseen sielä näkyvään liikkeeseen, pian muutkin alkoivat nähdä, missä sopulit liikkuivat ja saada pallosalamoita vangittua valokuviinkin - onhan Mauno mitä kokenein ekso-opas. Minä taas en ollut yhtä hyvin valmistautunut kierrokseen, sillä olin unohtanut ottaa mukaan salaatit, mikä johti kolmeen pettyneeseen kilpikonnaan, sillä etenkin Donatella ja Rafaella ovat kovia kerjäämään, eikä kellään ollut mokani myötä antaa likoille spesiaaliherkkuja. Koska monella vierailijalla ei ollut aiempaa kosketusta matelijoihin, otimme muutamia tyyppejä lähemmin tutustuttavaksi, niin että halukkaat pääsivät moikkaamaan Mustia, Jesteriä, Pamelaa ja Donatellaa.

Maunon matkat esittää: sopuli

Yläkertaan palattua minä aloin kattaa jälkkäripöytää, ja Jussi otti sillä välin porukan kahdessa erässä tutustamaan yläkerran eksolaan. Jälkkärimenuksi valikoitui tälläkertaa paistettu suklaajuustokakku, mokkapalat, marenkijälkkäri ja banoffee. Näistä etenkin marenkijälkkäri ja banoffee tekivät hyvin kauppansa. Mokkapaloja jäi eniten yli, mutta se kestää onneksi herkuista parhaiten pakastamista, niin osan saa laitettua pakkaseen ja osan kiikutettua maanantaina töihin. 

Jälkkäribuffasta en ehtinyt napata tämän parempaa kuvaa, kun en tajunnut kuvata heti alkuun :D

Vähän jälkkärien jälkeen kävi myös pieni tapaturma, kun Juutas päätti itse seuroihin hakeuduttuaan, että hommassa oli kuitenkin jotain ahdistavaa ja herra nappasi Päiviä kädestä. Valitettavasti herra päätti samalla myös demota, mikä on lukkopurenta. Herra saatiin kuitenkin onneksi nopeasti irti ja Päivi välittömästi lääkärin tarkistukseen ja paikattavaksi (saimmekin tunnustusta harvinaisen hyvin järjestetyistä lääkäripalveluista miitin yhteydessä). Jatkossa täytyy kuitenkin alkaa rajoittaa Juutaksen seurustelua vieraiden kanssa, kun vaikka Juutas on muuten varsin lunki tyyppi, hänestä selvästi löytyy tälläinen epävarmempikin puoli, eikä hän välttämättä tajua itse silloin poistua tilanteesta vaikka siihen olisi tilaa ja mahdollisuus.  

Mauno koittaa valita parasta kassia

Kai näitä oli yksi per kissa?

Kun tämän jälkeen oltiin seurusteltu vielä hetki, alettiin jo vähän udella sponsorikassien perään. Tälläkin kertaa kun olimme saaneet miitille sponsorin, ja sen myötä jokaiselle osallistujalle hienon yllätyskassin. Ne oli vain jo ennalta jemmattu vierashuoneeseen, etteivät meidän omat julistaisi kaikki niitä itselleen. AuraPetin lahjoittamissa kasseissa oli kaikissa kolmen sorttista kuivaruokaa ja useampaa erilaista märkistä. Mauno ehti jo hetken innostua, kun kasseja olikin viime hetken peruutuksien vuoksi muutamia enemmän kuin osallistujia, että loput kassit olisivat varmaan kaikki Maunon. Miittien hengen mukaisesti kuitenkin sovittiin, että ylimääräiset kassit lahjoitetaan Dewi ry:lle. Koska niin paljon kuin omat tyypit ansaitsevatkin hemmottelua ja ylläreitä, maailmassa on kuitenkin paljon kissoja, joilla ei ole vielä omaa ihmistään, joiden lahjominen kuuluu siten kollektiivisesti kaikille kissaihmisille. 

Ketään viisikosta ei tarvinnut kauheasti houkutella mukaan testailemaan. Ainosta voitaisiin kyllä avata heti kaikki maut.

 

Kiitos kaikille osallistumisesta!

10 kommenttia:

  1. Kiitos, oli aivan mahtavaa! Jälkiruokabuffet oli niin mahtava että ihan harmitti ettei enempää jaksanut syödä! Ja eri lemmikit todellinen elämys! Kiitos - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsi kerrankin laittamaan useampaa sorttia, kun tiesi että tulossa on enempi porukkaa :D

      Poista
  2. Susanna oon rakastunut sun blogin kautta fretteihin, (sit tuntuu ihan hassulta ku kaverit kysyy et: "Mikä ees on fretti?" ja aina joutuu vastaamaan tähän kysymykseen😍.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fretit ovat kyllä mahtavia tyyppejä <3 Itsellä oma ensi-ihastuminen tapahtui 1997, ja vaikka omia piti sen jälkeen odottaa lähes parikymmentä vuotta, en ole kyllä katunut.

      Poista
  3. Iso kiitos , jälkiruoat oli tosi mahtavia , olis pitänyt ottaa salaa mukaan . . . Erityisen hienoa oli kyllä pitää " sylissä " isoa käärmettä !!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän noita olisi joutanut vähemmän salaakin mukaan, kun olisit vaan kysynyt. Kiva että maistui! Ja Pamela on kyllä yksi minun lemppareita meidän käärmeistä, vaikka lapsissa ei kai saisi olla suosikkeja <3

      Poista
  4. Kiitos tarjoiluista, NAM. Ja eläinkokemuksista ♥ Nyt tiedän miten samettiselta Ruttu tuntuu. Kuinka velmun tuntuinen Musti-vauva on. Puhumattakaan lopuista tuttavuuksista. Tää oli niin hieno kyläily teille.

    VastaaPoista
  5. Kiitos että päästiin käymään teille ja tutustumaan niin moneen erilaiseen eläimeen. Varsinkin Ruttu vei mun sydämen 😻 Teidän molempien asiantuntemus eläimistä ja niiden hoidosta oli mykistävää. (Ihmisten hoitoa unohtamatta, kiitos vielä kerran Jussille 😀)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rutun faniklubi kasvaa <3 Välitin kiitokset Jussille tätäkin kautta :)

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI